nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Qatar assegura que és «tolerant» i que rebrà la comunitat LGTBI en el Mundial de 2022

El director del comitè organitzador del Mundial de futbol Qatar 2022, Nasser al Khater, ha assegurat aquest dimarts que Qatar és un «país tolerant» que donarà la benvinguda a la comunitat LGTBI, malgrat les denúncies de les organitzacions de Drets Humans, que han posat el focus en els drets dels treballadors, les dones i les persones homosexuals.

A només un any perquè es disputi la copa de la FIFA, Al Khater ha dit que d'ençà que Qatar va ser acusada de comprar vots per l'elecció del Mundial ha estat tractat «injustament», una situació que podria revertir-se si els espectadors i assistents a la competició comproven que «la gent no se sent insegura en el país», va respondre a la CNN.

«Sabem que el Mundial té a Qatar en el punt de mira i ja ho vàrem veure l'any passat, però si és alguna cosa que pugui servir per arribar a un canvi, estam en això», ha dit per resoldre la polèmica.

Amnistia Internacional va denunciar en un comunicat, aquest novembre, abusos contra els treballadors migrants i exigeix mesures «urgents» per agilitzar el procés de reforma del sistema kafala, legislació laboral basada en el patrocini. De fet, d'ençà que començà la construcció de grans infraestructures pel Mundial han mort prop de 6.500 persones migrants.

Aquesta xifra suposa que almenys 12 migrants moren cada setmana, morts que no es consideren com accidents laborals i que són catalogades com a naturals, amb causes tan diverses com errors cardíacs i respiratoris, suïcidis o accidents de trànsit.

Les organitzacions de Drets Humans insisteixen que Qatar encara manté «lleis antihomosexuals», ja que condemna l'homosexualitat amb almenys cinc anys de presó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.