algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els Mossos d'Esquadra han detengut l'expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu

GRAFCAT8919. BARCELONA, 01/03/2021.- Agentes del Área Central de Delitos Económicos de los Mossos d'Esquadralas donde están realizando un registro en las oficinas del Fútbol Club Barcelona en el marco de su investigación por el caso "BarçaGate", en el que se investiga si una empresa contratada por el club azulgrana llevó a cabo una campaña de desprestigio en las redes sociales de jugadores y entidades contrarias a la directiva del expresidente Josep Maria Bartomeu. EFE/Quique Garcia | Quique Garcia

Josep Maria Bartomeu, expresident del Futbol Club Barcelona, ha estat detingut aquest dilluns en relació al cas anomenat 'Barçagate'. No ha estat l'únic. També han estat arrestats Òscar Grau, director general de l'entitat, i Román Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics de l'entitat, així com Jaume Masferrer, braç dret de l'antic president.

Ara mateix el cas estava sota secret de sumari després que es declaràs per primera vegada el 14 de juliol del 2020, pel fet que la documentació era «extensa i àmplia» i, a més, faltaven declaracions testificals per contrastar dades i informació.

El cas 'Barçagate' va esclatar el mes de febrer del 2020, fa gairebé un any, quan la cadena SER va destapar que el Barça havia contractat els serveis de l'empresa I3 Ventures per monitoritzar la reputació del club a les xarxes socials, però que comptes relacionats amb aquesta empresa havien estat publicant missatges contra possibles adversaris de la presidència del club -aleshores encapçalada per Josep Maria Bartomeu- i també de jugadors de la plantilla.

La informació afegia que els pagaments a I3 Ventures s'havien fet per un preu suposadament superior al del servei requerit de forma fraccionada, fet que permetia amagar la despesa als mecanismes de control econòmic de la junta. Aquest fet va motivar que un grup de directius, encapçalats per Emili Rousaud, presentàs la dimissió.

Tot i que una auditoria interna del club va exculpar la directiva, una denúncia presentada a la justícia ordinària per socis de l'entitat va ser admesa a tràmit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.