cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Pare nostre que estau en el cel...

El Reial Mallorca s'enfronta al Valladolid avui a les 21.00 hores amb l'obligació de guanyar i esperar un miracle per continuar a Primera Divisió. Gio, finalment, podrà jugar. Gregorio Manzano comparegué en roda de premsa i en un to trist assegurà que aconseguir la permanència és difícil, però no impossible

21112
La victòria davant el Valladolid és del tot necessària per a mantenir esperances de quedar entre els millors equips del futbol espanyol. | R. ORDO

El Reial Mallorca necessita un miracle, i dels grossos, per aconseguir avui vespre (21.00 hores) la permanència a Primera Divisió. La temporada ha estat nefasta, s'han encadenat errades des d'un primer moment i ara just queda resar pare nostres i ave maries. El conjunt de Gregorio Manzano necessita guanyar el Valladolid, que el Deportivo no puntui a Riazor davant la Reial Societat, que el Celta no guanyi l'Espanyol a Balaídos i, finalment, que el Saragossa no derroti l'Atlètic de Madrid a La Romareda. En definitiva, una carambola quasi impossible.

Les hores prèvies al duel han estat marcades per la incertesa sobre la presència de Gio. Finalment, el mexicà serà alineat pel Reial Mallorca. La Lliga de Futbol Professional atorga la raó al club i recorda que la normativa indica que qualsevol futbolista convocat per la Copa Confederacions ha d'estar disponible 14 dies abans del partit inaugural de la competició. La federació mexicana, en canvi, en pensava que eren 15. Així les coses, Gio podrà jugar i el Mallorca complir amb la normativa. En qualsevol cas, la cortina de fum de Gio no ens ha de privar de veure l'incendi, de patir amb el probable descens del conjunt vermell.

Gio entrenà ahir dematí a porta tancada amb la resta de companys a Son Moix i avui ho tornaran a fer. En principi, Bigas podrà jugar amb total normalitat, mentre que la presència de Pina està pendent de saber l'evolució de la seva lesió de turmell. La decisió arribarà avui després de l'entrenament.

Així les coses, Aouate és segur que ocuparà la porteria. En defensa, Hutton i Luna ocuparan els laterals amb Geromel i Bigas com a centrals. En el centre del camp, les variants són multitud. Martí i Márquez sembla que seran els encarregats de dirigir, organitzar i distribuir el joc de l'equip. Pina, si finalment es recupera, serà a l'onze inicial i el sacrificat seria Márquez, tot i que no pot descartar-se tampoc que el tècnic optàs aleshores per un trivot. A les bandes, Nsué i Pereira es perfilen com a titulars, malgrat que també poden tenir les seves opcions Alfaro i Arizmendi. Així, en atac, jugarien Víctor i Gio, tot i que no pot descartar-se tampoc que el mexicà ocupi la banda esquerra i Manzano opti així per un 4-2-3-1, relegant Pereira a la banqueta.

Avui, només val guanyar. La resta és tot secundari. La forma de fer-ho, el camí a seguir per aconseguir els tres punts és indiferent. S'ha de véncer i esperar el miracle.

El Valladolid, amb la permanència aconseguida, visita Son Moix amb sis baixes en el darrer partit de Miroslav Djukic com a tècnic. L'entrenador no podrà disposar de Javi Guerra, Balenziaga, Sereno, Manuecho, Neira i el mallorquí Lluís Sastre. Així les coses, fins a tres jugadors del Valladolid B han entrat a la convocatòria. Djukic maneja diferents opcions, però l'onze més probable és el format per Jaime, Rukavina, Rueda, Valiente, Peña, Ebert, Álvaro Rubio, Víctor Pérez, Omar, Óscar i Larsson. Així, quedarien a la banqueta Dani, Jorge Pesca, Baraja, Bueno, Rama, Quique i Lolo.

Manzano no ho veu impossible
El tècnic del Reial Mallorca Gregorio Manzano comparagué seriós a la sala de premsa de Son Moix. "No estic distint a altres dies", explicà i reiterà que "estic normal", tot i que el seu to de veu delatava inquietut i pessimisme.

Manzano assegurà que "nosaltres hem d'intentar marcar el ritme de la jornada, hem de sortir forts i intentar marcar un gol el més aviat possible".

Reconegué que aconseguir la permanència serà difícil, però no impossible. "Hem de guanyar. És la primera premisa per si un cas es donen les altres tres", digué, referint-se així als partits de Deportivo, Celta i Saragossa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.