muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

L’efecte Manzano queda sense resultat

21640
Gregorio Manzano anima Alan Hutton en la que va ser la seva tercera estrena en la banqueta del Mallorca.

L'efecte del fitxatge de Gregorio Manzano com a relleu de Joaquín Caparrós ha quedat sense el resultat desitjat, la victòria. Tot i que el Mallorca oferí un tímid canvi d'imatge en l'agònic empat que rescatà davant l'Osasuna, la intervenció del tècnic no aconseguí rompre la nefasta dinàmica en la qual està instal·lat l'equip. Així, s'evaporà una jornada més i el conjunt vermell continua a quatre punts d'una salvació que sembla allunyar-se de manera lenta però inexorable.

La llibreta de Manzano es deixà notar en els conceptes tàctics que l'equip intentà desenvolupar, però el de Bailén optà per mantenir l'estructura de Caparrós. No hi hagué cap revolució en els futbolistes escollits per intentar tornar a oferir una alegria a l'afició després de més de quatre mesos. Així, Manzano donà el pes de la responsabilitat al grup d'homes de confiança de Caparrós. Després del que es va veure, cal demanar-se si durant la setmana el nou inquilí de la banqueta modificarà la seva elecció i sacrificarà algun dels futbolistes que fins ara han estat titulars o bé si, per contra, mantindrà la confiança en el bloc actual.

A diferència del que s'havia vist amb Caparrós a la banqueta, el conjunt vermell deixà de banda el joc directe i intentà que les combinacions fossin el camí cap a la porteria de l'Osasuna. Per moments, l'equip ho assolí, però es tornà a estavellar en la seva manca d'efectivitat de cara a la porteria rival. Giovani dos Santos es convertí en el far del conjunt, encara que no tingué encert. L'equip necessita que el mexicà es reconciliï amb la bona sort, ja que si Gio està encertat l'equip puja les seves prestacions de manera considerable.

El que no varià amb el nou tècnic, però, és la feblesa defensiva, una malaltia que continua rosegant les opcions de permanència vermelles.

El Mallorca encadenà la devuitena jornada sense mantenir la porteria a zero. Amb pràcticament només dos córners com a bagatge ofensiu, l'Osasuna va estar a punt d'emportar-se els tres punts i provocar un desastre a Son Moix.

Manzano haurà de treballar de valent i a contra rellotge per esborrar la debilitat defensiva mostrada davant l'equip menys realitzador de tot el campionat de Lliga, el navarrès. Això suposa igualar la pitjor ratxa de la història encaixant gols, que data de la temporada 2002/03.

Les jornades s'exhaureixen

Tot i els símptomes de canvi que mostrà l'equip, el que és evident és que la victòria ha d'arribar sense més demora. El tècnic de Bailén no disposa de temps de marge perquè els seus homes assumeixin amb calma les seves demandes. Les jornades s'exhaureixen i la reacció en forma de tres punts no arriba.

Resten quinze jornades fins al final del campionat, amb vuit batalles per la supervivència a casa. I és que malgrat que el temps s'esgoti, l'esperança de la permanència encara és a Son Moix.

Si l'equip obté els vint-i-quatre punts que es posaran en joc sobre la gespa del camí dels Reis, la salvació es podria donar per segura, ja que l'equip acumularia un total de 42 punts. Getafe, Sevilla, Deportivo, Celta, Rayo, Llevant, Betis i Valladolid són els adversaris que visitaran Son Moix i que s'han de convertir en víctimes.

L'afició vermella no pot fer més que mantenir la fe i aferrar-se a l'esperança d'una reacció fulgurant. L'equip no ha estat capaç de guanyar a casa des del 23 de setembre passat i aquesta trajectòria no convida a l'optimisme.

La situació és crítica i de moment Manzano no ha capgirat la dinàmica d'un equip deprimit. El pitjor és que el Mallorca ha quedat sense temps de maniobra i l'únic que compta són les victòries. Així, cal esperar que la sort es giri i s'aconsegueixi que sigui l'aliada principal cap a la salvació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.