algo de nubes
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
18°

1-1: Un punt de no res! Camí de Segona!

El Reial Mallorca, sense confiança i farcit d’imprecisions, empata en el temps de perllongació en un partit en el qual no es notà la mà de Gregorio Manzano

21706
Al voluntariós Giovani li anul·laren un gol per fora de joc quan ja expirava de temps. | Ferran Aguiló - T.Ayuga

Mallorca: Aouate; Hutton (Hemed, min. 46), Nunes, Geromel, Antonio Luna; Nsue, Javi Márquez (Tissone, min. 80), Pina, Pereira; Dos Sants i Víctor Casadesús (Alfaro, min. 72).

Osasuna: Fernández; Beltrán, Rubén González, Flaño, Damià; Silva, De Las Cuevas (Cejudo, min. 67), Lolo (Arribes, min. 87), Armenteros (Vaig lloar, min. 83); Oier, Nino.

Gols:
0-1, min. 71: Lolo
1-1, min. 92: Geromel

Àrbitre: Pérez Montero (comitè andalús). Va amonestar Lolo, Pina, Silva, Geromel, Damiá, Tissone.

De vergonya! Quin desastre! El Reial Mallorca salvà un punt de no res (1-1) davant l'Osasuna i avança amb pas ferm cap a Segona Divisió. El Mallorca agonitza, però encara no és mort. Un gol de Geromel en el temps de descompte serví per donar vida i empatar un partit en el qual Lolo havia avançat els navarresos a menys d'un quart d'hora del final.

L'equip vermell es troba ara a quatre punts de la permanència, ja que el Celta fou derrotat pel València a Balaídos. El Deportivo, vençut pel Granada, és coer, però els ansalusos sumen ja 26 punts, vuit més que el Mallorca.

Serra Ferrer contractà Gregorio Manzano per consumar l'imprescindible relleu de Joaquín Caparrós, que encapçalava un projecte esgotat. El pobler no va considerar que el tècnic de Bailén havia votat no al conveni del concurs de creditors ni que té una demanda presentada contra quatre exmembres del consell d'administració. Ni tan sols recordà les seves pròpies paraules quan criticava amb duresa Manzano, just fa uns mesos.

L'afició del Reial Mallorca, en tot cas, no demostrà el seu descontentament amb Serra per la contractació del tècnic amb una gran xiulada a l'inici del partit i ni tan sols mostrà insatisfacció en acabar el duel. Es pogué sentir alguna tímida protesta, però predominà la indiferència, que és en moltes ocasions la pitjor de les crítiques. Això sí, foren molts els incondicionals que abandonaren l'estadi abans del final.

Gregorio Manzano debutà amb un onze molt semblant al que hauria pogut decidir Joaquín Caparrós, sense canvis espectaculars. El Mallorca es troba en una situació dramàtica, però la permanència és encara possible. No hi ha ni una sola raó que convidi a l'optimisme, però el darrer que s'ha de perdre sempre és la fe i l'esperança.

L'Osasuna arribà a Mallorca amb un trist bagatge, ja que només havia aconseguit sumar cinc punts lluny de Pamplona. Les estadístiques, en tot cas, també reflecteixen que els homes de Mendilibar -ahir, sancionat- són el cinquè equip menys golejat.

D'inici, ni Mallorca ni Osasuna no agafaren el control. La lluita era aferrissada al centre del camp, però la batalla no tenia un clar guanyador.

Les primeres aproximacions perilloses foren per a l'Osasuna, però no encertà i l'àrbitre andalús Pérez Montero anul·là un gol a Rubén perquè considerà que havia fet falta a Aouate.

El Mallorca mostrà símptomes de recuperació amb el pas dels minuts i Giovani disposà d'una clamorosa oportunitat ben a prop del descans, però, sol davant el porter Andrés Fernández, envià la pilota fora.

Manzano donà entrada a Hemed a la represa en substitució de Hutton, lesionat. Fou un canvi valent, ofensiu, ja que l'israelià es col·locava vora Víctor, mentre que Gio se situava a la banda esquerra. N'Sue endarreria així la seva posició fins al lateral.

El Mallorca sortí decidit a capgirar el partit, dominà amb claredat, cercà amb intensitat la porteria rival, però no podia amagar la seva inseguretat defensiva.

Gio és un futbolista diferent i ho tornà a demostrar. El Mallorca acaparava la pilota, però el gol no arribava. El conjunt navarrès, per moments, intentà adormir el matx, tocant i tocant la pilota. Les grans virtuts de l'Osasuna eren l'ordre i la disciplina, però fou suficient perquè Lolo, a la sortida d'un córner, inauguràs el marcador amb un encertat cop de cap.

Alfaro suplí Víctor, i Tissone, poc després, entrà per Javi Márquez. El Mallorca havia recuperat la pilota i Geromel aprofità una monumental badada en defensa per empatar el partit, ja en temps de descompte. I poc després, Pérez Montero encertava en anul·lar un gol a Gio per fora de joc. El Mallorca sumava així un valuós punt, que li permet continuar a quatre punts de la permanència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.