algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Serra Ferrer perd el control del Mallorca

22618
Serra Ferrer abandonant la sala després de comparèixer davant els mitjans. | Ferran Aguiló - J. Torres.

Llorenç Serra Ferrer va perdre ahir el control del Reial Mallorca. Després de més tres hores de reunió del consell d'administració, s'acordà un canvi en la manera de gestionar la Societat Anònima Esportiva (SAE) que a la pràctica suposarà que el màxim òrgan de govern serà qui prengui les grans decisions. Així, Serra s'haurà de sotmetre a la voluntat de la majoria del consell d'administració. D'aquesta manera, es limitaran les competències dels consellers delegats, els quals només tindran capacitat de despatxar amb autonomia els assumptes que afectin el dia a dia de l'entitat. Així, els fitxatges i les baixes hauran de tenir el vistiplau de l'òrgan col·legiat, de manera que el vicepresident esportiu i president en funcions veurà retallat pràcticament la totalitat del seu control del club.

En la reunió d'ahir, però, ni s'escollí nou conseller delegat ni nou president. Serà en la reunió de dilluns que ve, dia 7 de gener, en la qual s'elegirà el segon conseller delegat de l'entitat, una vegada s'hagin definit fins on arriba la seva capacitat de maniobra. Aquest serà un dels principals temes de debat de la reunió.

Per conèixer el substitut de Jaume Cladera a la presidència encara s'haurà d'esperar més. No serà fins després de la junta general d'accionistes que s'ha de dur a terme dia 29. L'exconseller de Turisme fou el gran absent en un encontre en el qual delegà el seu vot, només "en algunes coses", a Serra. Pere Terrasa, Utz Claassen, Biel Cerdà, Miquel Coca i Josep Roig no faltaren a la cita al camí dels Reis.

El conseller alemany i Cerdà foren els qui més crítics es mostraren amb la manera de procedir del pobler durant una trobada en què el pollencí no aconseguí els suports suficients per convertir-se en conseller delegat.

Una altra de les principals conseqüències serà la paràlisi dels fitxatges. Així ho assegurà Serra, que contra el que era habitual oferí una roda de premsa en la qual se'l veié visiblement contrariat per la pèrdua del control de la SAE. El vicepresident esportiu i president en funcions destacà que les incorporacions estan aturades "fins dilluns que ve".

"Pensar el que dic"

En la compareixença davant els mitjans, Serra va deixar clar que travessa un dels moments més complicats d'ençà que desembarcà al Mallorca. "Ara no és moment de dir el que pens, sinó de pensar el que dic", reflexionà disgustat el pobler quan va ser qüestionat sobre la seva opinió respecte de tot el que succeeix al voltant del Mallorca i el seu consell d'administració.

El vicepresident esportiu explicà que "hem acordat que seria interessant debatre sobre nous models de gestió que puguin resultar positius per al Mallorca". Abans, havia detallat els punts de l'ordre del dia que s'havien tractat durant la reunió. Així, a més a més, es presentà l'escrit de dimissió de Jaume Cladera, s'informà sobre el contingut de la demanda del G30 i es tractà de diverses qüestions futbolístiques referents al primer equip i al filial.

A diferència de Serra, Claassen abandonà la planta noble de l'estadi de Son Moix ben satisfet i amb un somriure a la cara. El conseller teutó, qui va afirmar sentir-se "superfeliç" amb el resultat de la reunió -"molt bona, seriosa i professional"-, va fer referència a l'elecció del nou conseller delegat i del president recordant que "abans de nomenar càrrecs s'han de discutir els canvis necessaris en el model de gestió de l'entitat".

Així, Utz Claassen va avançar que enllestirà "una proposta" en la qual es reflecteixi que "el consell d'administració és el cor de la institució".

Per part seva, Pere Terrasa es mostrà igualment content pel nou canvi en la manera de gestionar l'entitat vermella. I és que en repetides ocasions el segon màxim accionista havia mostrat disconformitat amb el tarannà amb el qual el pobler gestionava el Mallorca. Terrasa destacà que dilluns vinent es determinaran els límits del camp d'actuació dels consellers delegats.

D'aquesta manera, el Mallorca va viure un nou episodi de l'enfrontament intestí que protagonitza els darrers anys i que de moment provocarà que el màxim accionista hagi de sotmetre's a la voluntat d'un consell d'administració que fiscalitzarà amb lupa les actuacions que a partir d'ara porti a terme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.