algo de nubes
  • Màx: 13.84°
  • Mín: 7.77°
13°

Serra: del control absolut a la incertesa

Des que el mes de juny de 2010 adquirís la majoria del club, el mapa accionarial ha posat en qüestió el seu domini. En aquest període, Pere Terrasa i Utz Claassen han fet augmentar considerablement el seu pes a l’entitat

Mateu Alemany i Llorenç Serra Ferrer firmaren el juny del 2010 una opció de compravenda del Reial Mallorca que atorgava al pobler el control del 98% de les accions de la Societat Anònima Esportiva. Serra Ferrer, dos anys i mig després, ja no està clar si conserva el control de l'entitat, després dels diversos moviments accionarials que s'han produït en aquest interval de temps i que han canviat l'escenari de la Societat Anònima Esportiva radicalment. En l'actualitat, el màxim accionista disposa d'un poc més del 41 per cent de les accions, però el canvi de bàndol de Biel Cerdà ha posat en qüestió el seu domini de l'entitat.

El pobler es comprometia a pagar 1,5 milions d'euros per les accions -el mateix preu que havia abonat Alemany-, a més de 400.000 euros d'un préstec per al Mallorca que havia sol·licitat Alemany i 50.000 euros d'interessos. Serra Ferrer demanà a Alemany que dirigís el concurs i es va comprometre a pagar 900.000 euros per aquesta feina. L'andritxol va incloure una clàusula en la qual quedava clar que només vendria a Serra Ferrer o a qui el pobler li indicàs. Pretenia així, escalivat del fracàs de la venda a Javier Martí Asensio, que quedàs clar que ell venia les seves accions a Serra Ferrer.

Inicialment, es va formalitzar la venda del 67,5 per cent dels títols. Serra se'n va quedar el 40% del total; Miquel Àngel Nadal, Rafel Nadal, Biel Cerdà, Pere Terrasa i Jaume Cladera n'adquiriren el 5% cada un. Finalment, Josep Pons, aleshores president, en comprava el 2,5 per cent. Quan fou destituït, mantingué durant un temps els seus títols, que foren adquirits mesos després per l'advocat Miquel Coca.

El següent moviment accionarial fou la compra del 10 per cent de les accions per part d'Utz Claassen. Serra Ferrer, aleshores, valorà l'entitat en cinc milions d'euros i l'alemany en pagà així 500.000 pel 10 per cent.

Ja dins el 2011, Alemany va vendre el 20 per cent que encara conservava. Els compradors foren Serra Ferrer (8%), Cladera (7%) i Terrasa (5%), que adquiriren aquestes accions amb un préstec de l'empresa Esfinge, propietat de Javier Tebas. Poc després, Cerdà obtingué el 0,4% que encara posseïa Mateu Alemany.

Claassen amplià el seu percentatge fins al 20% en comprar, després de la destitució de Michael Laudrup com a entrenador, els títols de la família Nadal. Arribat el moment de retornar els doblers del préstec a Esfinge, Serra Ferrer i Cladera renunciaren a fer-ho i Esfinge es va quedar així amb el 15% dels títols del Mallorca. Terrasa, en canvi, decidí pagar el seu 5% i, a la vegada, comprar a Esfinge el 15% que Serra i Cladera havien rebutjat.

D'aquesta manera, el mes d'abril passat, Terrasa es convertí en el segon màxim accionista del Mallorca, amb el 25% de les accions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.