• Màx: 15.43°
  • Mín: 7.61°
15°

1-0: Un Mallorca amb deu fa figa a Getafe

L’expulsió de Ximo condicionà un partit en el qual Caparrós apostà per conservar el resultat inicial. Diego Castro inaugurà el marcador just iniciar-se el segon temps i Nunes i Arizmendi pogueren empatar en el tram final

23782
De res no serviren les protestes dels futbolistes del Reial Mallorca i Ximo fou expulsat quan només s’havien disputat deu minuts. | F.Ordóñez.
Getafe 1
Mallorca 0

Getafe: Moyá; Valera, Rafa, David Abraham, Miguel Torres; Llacin (Pedro León, min. 37), Xavi Torres; Lafita (Esparver, min.83), Abdel Barrada, Diego Castro; Álvaro.
Mallorca: Aouate; Ximo, Geromel, Conceicao, Antonio López; Nsue, Pina, Joao, Pereira (Nunes, min. 18); Casadesus i Tomer (Arizmendi, min. 52).
Gols: 1-0, min 49: Diego Castro.
Àrbitre: Parada Romaní (Comitè Andalús). Va expulsar amb roja directa el jugador del Mallorca Ximo (min.10) i va mostrar cartolina groga a seu companys Joao (min.6) i Víctor Casadesús (min 11). A més, va amonestar Pedro León (min 75) per part del Getafe.

El Mallorca va fer figa i patí la primera derrota de la temporada (1-0) a Getafe en un duel marcat per la ràpida expulsió de Ximo quan només s'havien disputat deu minuts. El conjunt vermell es mostrà ahir conservador, roquer i poruc, tot i que aguantà i disposà de dues clamoroses oportunitats per empatar en el tram final.

Joaquín Caparrós aventurà diumenge, després del darrer entrenament, que hi podria haver canvis a les bandes. Embullà tothom, ja que el tècnic andalús només introduí una única novetat respecte dels onze que guanyaren el València: Joao Víctor substituí el lesionat Javi Márquez.

El partit començà sense un dominador clar, amb la pilota viatjant de porteria a porteria amb rapidesa. El partit era viu, vibrant, fins i tot desconcertant. Les primeres aproximacions perilloses foren per al Mallorca -Pereira estavellà una pilota en el pal- davant un Getafe que mostrava una extrema fragilitat defensiva. De fet, fins ahir, els madrilenys havien rebut una mitjana de dos gols per duel.

El matx semblava embogit quan Ximo va ser expulsat en complir-se el minut 10 de joc, després d'una dura entrada sobre Diego Castro. Caparrós reordenà els futbolistes i N'Sue passà a ocupar el lateral dret, mentre que Víctor es col·locava a la banda dreta i Hemed quedava com la referència ofensiva.

El Getafe, amb un home més, es convertí en el dominador clar, acaparà la possessió de la pilota, encara que no creava oportunitats clares.

Caparrós intentà aturar la sangria defensiva en el Mallorca -Geromel s'havia de multiplicar- i donà entrada a Nunes, qui substituí Pereira. El Mallorca passà a jugar amb tres centrals, a preocupar-se quasi en exclusiva a evitar el gol del rival.

El Getafe continuà dominant de manera insistent. Els homes de Caparrós es defensaven amb ordre, feien gala de l'habitual disciplina tàctica, però les seves sortides al contracop es convertiren en escasses.

Els madrilenys controlaven la pilota, movien l'esfèric d'aquí cap allà, però el cronòmetre avançava i el conjunt de Luis García ni tan sols s'aproximava amb perill a la porteria d'Aouate. Així, s'arribà al descans amb el resultat inicial.

La segona meitat començà sense canvis i amb insistent domini del Getafe. El domini dels madrilenys era absolut davant un Mallorca tancat a la seva pròpia parcel·la que rebutjava la pilota una vegada i una altra. Els homes de Caparrós semblaven renunciar ja a sortir amb la pilota jugada quan una rebot va fer possible que Barrada deixàs la pilota enrere perquè Diego Castro, sense oposició, inauguràs el marcador.

Caparrós reaccionà, cercà solucions i donà entrada a Arizmendi en substitució de Hemed.Geromel se situà ara com a lateral dret amb Antonio López a l'esquerra i Nunes i Conceiçao de centrals. Pina i Joao eren els pivots amb N'Sue i Arizmendi a dreta i esquerra, mentre que Víctor era ara la referència ofensiva.

El Getafe era millor, continuava dominant i disposà d'ocasions clares per augmentar l'avantatge. Martí suplí Pina, però res no varià. Els madrilenys eren millors davant un Mallorca que, ara sí, ho intentava, però sense profunditat, malgrat que Nunes i Arizmendi pogueren empatar en el darrer tram.