algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El Mallorca vol fer saltar la banca

Els de Caparrós cercaran, contra tot pronòstic, un resultat positiu del Camp Nou davant el Barça

127518
El davanter Emilio N'Sue celebra el gol que la temporada passada donà l'empat al Mallorca en el Camp Nou. | Andreu Dalmau

El Reial Mallorca visita el Camp Nou amb res a perdre i molt a guanyar. Per història, per pressupost, per plantilla, per joc, per resultats i pel fet de jugar davant la seva afició, el Barcelona de Pep Guardiola té, ara per ara, quasi un 90 per cent de probabilitats d'endur-se els tres punts del duel d'avui (20.00 hores). De fet, els blaugranes només deixaren escapar set punts del seu estadi en tota la temporada passada i enguany n'han sumat 13 de 15 possibles, amb un demolidor balanç de 21 gols a favor i cap en contra.

Davant aquest panorama, hem d'acceptar que una derrota avui del Mallorca entra dins la lògica i en la immensa majoria dels pronòstics. Malgrat tot, el tècnic mallorquinista, Joaquín Caparrós, s'aferra al 10 per cent d'opcions de puntuar que les matemàtiques, sempre fredes, concedeixen al seu equip, per fer possible allò que sembla un miracle i demostrar que en el món del futbol dos més dos no sempre fan quatre. La sorpresa és ben possible, només cal creure-hi. Aquesta és la filosofia del tècnic d'Utrera, gran defensor de la cultura de l'esforç, qui, malgrat tot, reconeix que no hi ha cap fórmula màgica per vèncer el que molts consideren com el millor conjunt del món. Per puntuar al Camp Nou, s'ha de fregar la perfecció en defensa, ser efectius al màxim en atac i pregar que els blaugranes no tinguin el seu dia, que no és poc. Emperò el Mallorca ho aconseguí la temporada passada, ja que empatà (1-1) amb un gran gol de cap d'N'Sue.

La complicada cita d'avui arriba en un moment delicat per al Mallorca, un mal dia per deixar de fumar. La derrota de dimecres davant l'Sporting de Gijón ha dissipat quasi per complet l'efecte Caparrós i ha alimentat la necessitat de puntuar d'un equip que es troba a només dos punts dels llocs de descens.

El Mallorca viatjarà avui a la Ciutat Comtal amb les absències del sancionat Pina i dels lesionats Nunes, Cáceres i Kevin, a les quals cal afegir les de Tejera i Aki per decisió tècnica. En canvi, Caparrós recupera per a la causa els defenses Zuiverloon, ja recuperat dels problemes físics, i Chico, qui no jugà davant l'Sporting per sanció. Ambdós formaran part de la rereguarda titular vermella, que podrien completar Ivan Ramis i Pau Cendrós. Caparrós medita fer jugar aquest darrer, a banda canviada, en el lateral esquerre, en detriment del jove Pedro Bigas.

A la porteria no hi ha dubte: hi jugarà Aouate. En el centre del camp, Martí ocuparà el lloc del sancionat Pina i formarà doble pivot amb Tissone, mentre que Pereira i Castro jugaran pels extrems i N'Sue, com a segon punta, per darrere Tomer Hemed.
Per la seva banda, el Barça afronta el matx picat en l'orgull per les crítiques, en veu baixa i amb la boca petita, això sí, que han provocat les seves actuacions més recents -un empat al Camp Nou contra el Sevilla (0-0) i una victòria pírrica a Los Cármenes davant el Granada (0-1). A més, la seva gran estrella, l'argentí Leo Messi, ha comès el gran pecat de no marcar cap gol en els tres darrers partits. A aquesta crisi fictícia, l'equip blaugrana hi farà front amb les baixes per lesió d'Alexis, Pedro i Afellay. La resta, tot disponibles a les ordres de Guardiola, inclosos els centrals Puyol i Piqué, que tornen de les seves lesions. El Barça podria jugar d'inici amb l'onze format per Valdés, Alves, Puyol, Mascherano, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Adriano, Villa i Messi. Quasi res!.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Doherty, fa mes de 12 anys

Pues la banca bota...d'alegria: 5-0

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente