algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

Les penyes s’indignen amb la cúpula del club

Se senten ignorades i desplaçades per la directiva del Mallorca, critiquen durament les errades en la gestió de Llorenç Serra Ferrer i insisteixen a exigir la dimissió del conseller Biel Cerdà, a qui culpen de deteriorar la imatge de l’entitat

51014
Rafel Martorell i Pello Amengual, durant la roda de premsa oferida ahir a l'hotel Valparaiso de Palma. | M À.Cañellas

 

La crisi ha esclatat de manera violenta dins l'àrea social del Reial Mallorca. Les penyes mallorquinistes continuen en peu de guerra, estan més indignades que mai i ja no poden ocultar més el seu malestar amb l'actual cúpula directiva del club. Així les coses, la Federació de Penyes Mallorquinistes convocà ahir una roda de premsa a l'hotel Valparaiso de Palma, en la qual el seu president, Rafel Martorell, llegí un comunicat exposant les causes que han provocat l'enfrontament amb els dirigents de la Societat Anònima Esportiva.

En primer lloc, Martorell denuncià que el Mallorca ha retirat a les penyes l'organització del punt Val la Penya, a través del qual s'organitzen diferents activitats per movilitzar l'afició mallorquinista per atreure gent a l'estadi els dies de partit, i que "a nosaltres només ens hi volen per assistir a les festes i fer-hi de comparsa". Així mateix, recordà que la campanya "Val la Penya" fou una iniciativa "única i exclusiva de la Federació de Penyes".

Martorell explicà que la roda de premsa d'ahir estava pensada inicialment per "presentar la nova iniciativa del punt Val la Penya, prevista per a dimecres dia 26, abans del partit contra l'Sporting, i que consistia en l'actuació del discjòquei Juan Campos". "Emperò -continuà-, el president Jaume Cladera ens comunicà ahir -dimecres- vespre que el punt Val la Penya passaria directament a mans de club".

Aquesta decisió del Mallorca fou la gota que féu vessar el tassó i ahir la Federació de Penyes, que se sent legitimada per representar més del 33% dels socis abonats del club vermell, llançà dures acusacions, tot assegurant en el seu comunicat que "estam cansats de veure intromissions, amenaces i males formes de personatges que han vingut al Mallorca per fer-hi doblers". "Ara estam sols i pensam que això és fruit de la mala reacció de la propietat davant la mostra de llibertat d'expressió que manifestàrem dissabte passat a Son Moix", afirma l'escrit de les Penyes, tot fent referència a les diferents pancartes aparegudes a la graderia de l'Iberostar Estadi en què es demana la dimissió del conseller i encarregat de l'àrea de patrimoni, Biel Cerdà.

Les Penyes es feren ressó d'unes paraules del president Cladera per recordar que "les accions del club poden ser a les mans d'una persona o una societat, però els vertaders propietaris son els aficionats mallorquinistes". Tampoc no obliden una afirmació feta pel secretari del consell, Miquel Coca, en la qual assegurava que Serra Ferrer era l'únic mallorquinista que hi ha en el consell d'administració. Davant això, les penyes es demanen: "De qui són, els altres? Què hi fan, en el Mallorca".En el comunicat també mostren la seva indignació pels diferents escàndols que han deteriorat la imatge del club i exposen que "no podem quedar callats i veure com estan deixant la imatge del club tant en l'àmbit estatal com nacional, amb contínues aparicions a la premsa per notícies cada cop més esperpèntiques".

Els pecats de Serra Ferrer

Acte seguit, les penyes enumeren totes aquelles gestions que han provocat la seva indignació i de les quals responsabilitzen el màxim accionista, Llorenç Serra Ferrer. "Volem recordar la no-defensa d'allò que vàrem guanyar al camp i que vàrem perdre als despatxos: el cas Ujah, amb una sortida a les fosques de Son Moix; el fax d'Ogunjimi; el cas Webó; les declaracions d'Erik Larsen; la voluntat declarada de dimitir del president Cladera; el ridícul de l'adéu de Laudrup, la sortida del consell dels Nadal...".

Les penyes se senten especialment dolgudes amb el tema del macroprojecte del nou Lluís Sitjar: "S'han rigut de l'afició i del somni de tornar al Lluís Sitjar. Hem fet el ridícul a l'Ajuntament i a les institucions". Dit això, exigeixen, una vegada més, la dimissió de Biel Cerdà. En aquest sentit, Rafel Martorell assegurà: "No podem permetre que es repeteixin les accions duites a terme pel senyor Cerdà, no podem quedar més temps callats. S'ha fet el ridícul en un tema tan important com és el Lluís Sitjar. Li demanam que surti del Consell i cerqui els inversors, i, si els troba, li donarem l'enhorabona.

A ningú li fa més il·lusió que a nosaltres tornar al Lluís Sitjar. El mateix president Cladera ens va dir que no tenia arguments per defensar Cerdà i que érem nosaltres qui ens haviem d'arreglar. No podem permetre que una persona que ha fet tot allò que ell ha fet, continuï sent conseller del club. No ens ha agradat gens que vulgui manipular la veritat. Estam cansats de gent que ha vingut a guanyar-hi doblers. Per això deim, Cerdà, dimissió". Les penyes consideren que ara l'objectiu prioritari és recuperar la il·lusió de l'afició.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alexandre, fa mes de 12 anys

Si el Mallorca no fos una Societat Anònima Esportiva sinó un club on cada soci té un vot, tal vegada això es podria solucionar fàcilment. Com que els penyistes no són més que abonats a un seient a l'estadi, poden tenir veu, però no tenen vot. És l'amo qui decideix, fa i desfà allò que li ve en gana. Les SAEs s'han convertit en el capritxo dels rics. Això és el que té ser una SAE...

Valoració:7menosmas
Per Joan, fa mes de 12 anys

Aquest Rafel ha volgut ser protgonista,s´h FICAT EN COSES QUE NI LI IMPORT4EN I ARA NO SAP COM SORTIR-NE.ES TENIR GANES DE CREAR CONFLICTES ON NO N´HI HAVIA.EL QUE HA DE FER ES MOURE LA GENT,ANIMAR I ANIMAR PERQUE DE MOMENT ES EL QUE ENS QUEDA PER NO SOFRIR.I ES VERITAT QUE LES PENYES COMPREM ACCIONS I PODREN DECIDIR I FICAR-NO AL CONSLL D´ADMINISTRACIO(QUIN MAL DE CAP MES).

Valoració:-1menosmas
Per Joan P., fa mes de 12 anys

Les penyes el que han de fer és prohibir l'entrada de feixistes i espanyolistes al camp. jo no hi tornaré mai més. No vull passar més vergonya.

Valoració:11menosmas
Per toni, fa mes de 12 anys

Les penyes estan pixant fora dels test. Totes les raons que donen no tenen cap consistència ni una.
El que han de fer es donar suport incondicional al Mallorca, per què la sva actuació perjudica allò que diuen , estimen.
En segon lloc que comprin les accions d'en Cerdà i d'en Serra Ferrer i així els podran treure.
No m'ho acab de creure. En Serra ha salvat el Mallorca i ara se'l volen carregar.
No entenc RES.
El únics que fan mal papers són els penyistes.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente