algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
20°

Esperant el capità

El defensa portuguès Nunes es troba en la recta final de la fase de recuperació de la seva greu lesió de genoll i ja entrena amb el grup

128350
José Carlos de Araujo Nunes, durant l'entrenament d'ahir a Son Bibiloni. | Joan Torres

El retorn del gran capità mallorquinista, José Carlos de Araujo Nunes, és imminent. El central portuguès es troba en la recta final de la fase de recuperació de la greu lesió de genoll i la seva reaparició podria ser qüestió de dies, amb la qual cosa el tècnic del Reial Mallorca, Joaquín Caparrós, recuperaria un dels principals baluards de la defensa vermella i una de les peces que integren la columna vertebral de l'equip.

Nunes es va lesionar el 17 d'agost durant la disputa del Trofeu Ciutat de Palma, que enfrontà el Mallorca amb el Nàpols a l'Iberostar Estadi. El defensa lusità no pogué acabar el partit i es va veure obligat a passar pel quiròfan. El 22 d'agost fou operat amb èxit a l'hospital Asepeyo de Sant Cugat (Barcelona) d'un trencament fibril·lar del fascicle anterior del lligament estable del genoll esquerre i d'un trencament radial del terç mitjà i anterior del menisc extern de la mateixa articulació. En un principi, la lesió era menys greu del que es pensava i els metges li diagnosticaren entre dos i tres mesos de baixa.

Nunes, a qui a 34 anys li va passar pel cap la idea de penjar les botes perquè en un primer moment pensà que patia la temuda tríada, ha treballat molt dur per accelerar al màxim la recuperació i així poder avançar la data de la seva reaparició. Dissabte, un dia abans del duel al Vicente Calderón contra l'Atlètic de Madrid, es compliran dos mesos exactes des de l'operació i el futbolista ja treballa amb el grup amb aparent normalitat. Emperò Nunes encara no té l'alta mèdica i és dubte per al matx de diumenge. Tot dependrà de les seves sensacions en la feina del dia a dia al llarg de la setmana. Més possibilitat té d'entrar en la convocatòria per al partit del pròxim dimecres, dia 26 d'octubre, contra l'Sporting de Gijón a Son Moix.

El fet que es lesionàs en el tram final de la pretemporada ha impedit a Nunes debutar encara en partit oficial aquest curs. Així, el portuguès és, juntament amb el central pobler Martí Crespí i els porters Calatayud i Yeray, un dels pocs integrants de la primera plantilla que encara no s'ha pogut estrenar. En els set partits de Lliga que Nunes s'ha perdut fins ara, el Reial Mallorca ha encaixat 8 gols, cinc dels quals a pilota aturada. Tot i que la parella de centrals formada per Ivan Ramis i Chico ha funcionat bastant bé, s'ha trobat a faltar una mica l'experiència i la jerarquia que aporta el central poruguès, que enguany disputarà la seva setena temporada defensant els colors del l'equip mallorquí.

Nunes fins ara ha disputat 185 partits amb el Mallorca, la qual cosa el converteix en el quart jugador amb més duels disputats a Primera Divisió amb la camiseta vermella, només per darrere d'Ariel Ibagaza (204), Javier Olaizola (207) i Miquel Àngel Nadal (255). Des que arribà a l'Illa en el mercat d'hivern la temporada 2005/06, ha estat titular indiscutible en la defensa del Mallorca i actualment és un dels jugadors més admirats per l'afició. És d'esperar que quan es trobi al cent per cent tornarà a l'onze inicial. Caparrós en tindrà la darrera paraula.

Bigas: "A Segona B es juga en dos i tres tocs; a Primera, la pilota vola"

Hi ha trens que només passen una vegada en la vida i el defensa mallorquí del Reial Mallorca Pedro Bigas no vol perdre el seu. A 21 anys i després d'haver aterrat enguany al filial vermell procedent de l'Atlètic Balears, se li ha presentat l'oportunitat de jugar a Primera Divisió i la vol esprémer al màxim amb el desig de fer-se un lloc en la primera plantilla. Les baixes per lesió de Pablo Cáceres i Kevin García en el lateral esquerre li han obert les portes del primer equip i ja ha debutat a Primera Divisió, on ha jugat les dues darreres jornades. S'estrenà a les ordres de Miquel Àngel Nadal a Pamplona davant l'Osasuna (2-2) i Joaquín Caparrós li donà continuïtat dissabte passat a l'Iberostar Estadi contra el València.

El futbolista explicà ahir en roda de premsa com ha viscut les seves primeres experiències en la màxima categoria del futbol espanyol. "Fa no res vaig fitxar pel Mallorca per jugar a Tercera amb el filial -abans de l'ascens a Segona B als despatxos- i la sort m'ha acompanyat. Tot m'ha vingut de nou, però per ara les coses estan sortint bé i estic disposat a donar-ho tot per guanyar-me la confiança de l'entrenador. Sé que si faig les coses bé i aprofit les oportunitats de jugar que se'm presentin, tot anirà bé. M'agradaria fer-me un lloc en el primer equip, però la darrera paraula no la tenc jo", assegurà Bigas, qui reconegué que existeix molta diferència entre el futbol que es juga a Primera Divisió i el de Segona B.

"A Segona Divisió el ritme de joc és més lent i es juga en dos i tres tocs, però a Primera Divisió la pilota vola. Es juga més al primer toc i les jugades són més ràpides", va comentar el defensa, que es mostra il·lusionat davant la possibilitat de poder jugar pròximament en grans escenaris. "Fa unes setmanes no m'hauria imaginat jugant en estadis com el Calderón o el Camp Nou. És com un somni, però quan sigui allà, si jug, posaré els cinc sentits en el joc", digué.

Per altra banda, Bigas admeté que se li fa una mica estrany tenir davant les grans estrelles de la Lliga espanyola, però assegura que no es deixarà impressionar per cap d'elles. "Al principi imposa una mica de respecte veure en carn i ossos grans futbolistes, ja que mai no havia jugat contra ells, però quan la pilota comença a rodar, t'oblides si nomen Canales, Soldado o Messi. Un està centrat en la feina i a guanyar, sigui qui sigui el rival que tens davant". Finalment, elogià Caparrós i digué que "amb ell la intensitat en els entrenaments és màxima i sempre està damunt els jugadors. S'aprenen moltes coses. M'agrada molt com a entrenador".

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.