algo de nubes
  • Màx: 19.21°
  • Mín: 12.82°
18°

El Mallorca pot fer ballar la cadira de Manzano

Un bon resultat del conjunt de Caparrós diumenge al Vicente Calderón davant l'Atlètic de Madrid pot deixar l'entrenador andalús al límit de la destitució. El tècnic de Jaén ja ha rebut les primeres crítiques

128314
Manzano fa cara de circumstàncies durant una roda de premsa recent. | Efe - Efe

Gregorio Manzano, el tècnic que més vegades ha dirigit el Reial Mallorca a Primera Divisió i que actualment entrena l'Atlètic de Madrid, afronta a la corda fluixa el duel de diumenge a l'estadi Vicente Calderón contra el seu exequip. Els mals resultats del conjunt matalasser en aquest inici de Lliga, en el qual tot just ha pogut sumar 9 punts -només un més que el Mallorca- de 21 de possibles, han despertat les primeres crítiques a la capital de l'Estat contra el preparador de Jaén.

L'Atlètic, que havia aconseguit il·lusionar l'afició amb els fitxatges de futbolistes com Falcao, Diego, Adrián i Arda Turan, ha estat incapaç de marcar cap gol en cinc dels set partits que s'han jugat i acumula tres jornades sense guanyar, la qual cosa l'ha fet caure al vuitè lloc de la classificació. Aquesta mala ratxa dels blanc-i-vermells ha deixat molt tocada la credibilitat de Manzano. O milloren els resultats, o el tècnic andalús pot ser destituït en les pròximes jornades.

D'aquesta manera, hi ha la paradoxa que l'entrenador que ha batut gairebé tots els rècords en el Reial Mallorca i que en la campanya 2009-10 abandonà el club per la porta de darrere i protagonitzant un foc creuat de demandes judicials amb l'actual cúpula directiva, veu ara que el seu exequip se'n podria cobrar una dolça revenja i fer-li ballar la cadira. Un bon resultat dels futbolistes illencs al Vicente Calderón pot deixar Gregorio Manzano entre l'espasa i la paret.

Ja la temporada passada, dirigint el Sevilla, el preparador de Jaén fou incapaç de derrotar el Mallorca en els dos duels de Lliga en què s'enfrontaren. En la primera volta, Manzano hagué de passar el mal tràngol de veure que el conjunt balear s'enduia els tres punts del Sánchez Pizjuán amb un gol de Webó en el darrer minut. En la segona volta, els andalusos no pogueren passar de l'empat a dos gols dins Son Moix.

En acabar el campionat, el president sevillista, José María del Nido, deixà de confiar en l'exentrenador mallorquinista i apostà per Marcelino García Toral, mentre que Manzano inicià una nova etapa amb l'Atlètic de Madrid. Ara, el "professor" torna a tenir problemes i és possible que el Mallorca li doni diumenge el cop de gràcia. En qualsevol cas, abans els madrilenys disputaran dijous un partit de la Lliga Europa al camp de l'Udinese que pot afegir o restar pressió al tècnic andalús amb vista a la cita del cap de setmana.

Per altra banda, tot i que la temporada passada el conjunt illenc perdé per 3-0 al Vicente Calderón, amb dianes de Valera, Forlán i Reyes, cal destacar que els illencs han puntuat en quatre de les darreres sis visites. El curs 2005-06, el conjunt vermell hi aconseguí la darrera victòria després d'imposar-se per 0-1 gràcies a un solitari gol de Jonás Gutiérrez. Després, en les campanyes 2006-07, 2007-08 i 2009-10, el resultat fou d'1-1. Això sí, en els 23 partits que el Mallorca ha disputat a l'estadi del Manzanares en la seva història, hi ha encaixat 15 derrotes, hi ha empatat en quatre ocasions i només n'ha pogut treure quatre triomfs, amb un bagatge de 17 dianes a favor i 51 en contra.

Reyes: "La mala ratxa canviarà"

José Antonio Reyes, extrem de l'Atlètic de Madrid, no està preocupat per la manca de gols en els darrers compromisos del conjunt blanc-i-vermell, perquè la ratxa "canviarà en qualsevol moment", i destacà que en les set jornades disputades de la Lliga l'equip ha encadenat cinc partits sense encaixar-ne cap . Vuit dianes, totes concentrades en dos de set enfrontaments, resumeixen els nombres ofensius de l'Atlètic. "Això canviarà i és l'únic que pensam. Per molt que mirem enrere, cap als duels en què no hem vist porta, no tindrem més punteria. Cal mirar endavant, pensar en el matx de dijous i guanyar-lo", declarà.

"Quan manco ens ho pensem, la situació es capgirarà, començarem a marcar i esper que sigui aviat", continuà Reyes. Llavors, recalcà: "No feim gols, però tampoc no n'encaixam i això és important. Ja són cinc els duels en què no ens n'han fet cap". El conjunt matalasser suma nou punts de 21 de possibles. "No hem aconseguit tots els que hauríem de tenir, però en qualsevol cas no en perdem tants. Cal continuar mirant cap al futur i posar-nos a guanyar partits", valorà Reyes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.