nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Les accions d'estratègia, punt feble del Mallorca

El conjunt vermell ha encaixat cinc dels vuit gols que li han marcat fins ara a la Lliga en jugades a pilota aturada

54428
Pina intenta evitar una rematada del davanter del Betis Santa Cruz en una jugada de córner. | Eduardo Abad

Tots els equips tenen els seus punts febles i el Reial Mallorca no n'és una excepció. És ben evident que, després de set partits disputats, en els quals s'han sumat 8 punts de 21 possibles fruit d'un bagatge de dues victòries, dos empats i tres derrotes, l'equip està molt lluny de l'excel·lència futbolística i que s'han de corregir moltes coses. En quest sentit, el tècnic Joaquín Caparrós té molta feina per davant.

Tanmateix, una de les coses que més criden l'atenció en aquest inici de Lliga del Reial Mallorca és la vulnerabilitat que ha mostrat el conjunt davant les accions d'estratègia del rival. De fet, cinc dels vuit gols que han encaixat els vermells fins ara han arribat en jugades a pilota aturada: quatre en accions de córners i un fruit d'un llançament de falta. Aquesta circumstància delata una preocupant falta de concentració i intensitat dels jugadors mallorquinistes en la defensa d'aquestes jugades.

Aquesta mala ratxa mallorquinista s'inicià a l'estadi Benito Villamarín en la jornada 3. En aquella ocasió, el Mallorca perdé contra el Betis per 1-0, gràcies a la diana solitària de Rubén Castro en el minut 86. El davanter verd-i-blanc rematà completament lliure de marca en el segon pal un córner executat des de l'esquerra per Beñat i que N'Sue just encertà a pentinar en el primer pal.

Una jornada després, a l'Iberostar Estadi davant el Màlaga, la història es tornà a repetir. Cazorla penjà la pilota a l'àrea en un llançament de falta escorat a la banda esquerra i Demichelis completament sol envià la pilota al fons de la xarxa amb un cop de cap que rebotà en el cos de Cáceres. El partit acabà amb victòria andalusa per 0-1.
El cas més sagnant de badades defensives en jugades d'estratègia es registrà en la jornada 7, en l'empat a dos gols del Reial Mallorca a l'estadi Reyno de Navarra enfront de l'Osasuna. Les dues dianes de l'equip navarrès, obra de Raúl García, foren calcades i a ambdues el migcampista local rematà de cap dos serveis de córner còmodament dins l'àrea vermella davant la passivitat dels defenses balears.

Joaquín Caparrós prengué bona nota d'aquest matx i en els deu dies que tingué per preparar el duel de dissabte contra el València a Palma, en el qual s'estrenà com a tècnic del Mallorca, aprofità per assajar en els entrenaments la defensa en accions de córner i corregir errades. Així i tot, davant el conjunt xe el Mallorca ensopegà novament amb la mateixa pedra i encaixà un altre gol en un servei des de la cantonada. Parejo penjà la pilota des de l'esquerra, Víctor Ruiz guanyà la partida al seu defensa i rematà de cap, Zuiverloon rebutjà com va poder la pilota sobre la mateixa línia de gol, amb tanta mala sort que aquesta anà a parar als peus de Rami, que marcà a plaer. L'equip de Caparrós acabaria empatant l'enfrontament en el darrer alè i de penal.

En total, han estat cinc dianes encaixades a pilota aturada en quatre partits, en què només s'han pogut sumar 2 punts de 12 possibles. Davant les dificultats que té el Mallorca aquesta temporada per marcar gols, les errades en defensa es paguen molt cares i es tradueixen en punts que van a parar al caseller de l'equip adversari.
Després del matx contra el València, Joaquín Caparrós es mostrà satisfet per l'actitud dels seus futbolistes sobre el terreny de joc, però reconegué que "cal continuar treballant les situacions a pilota aturada".

Després d'haver gaudit d'un dia de descans, la primera plantilla mallorquinista tornarà avui a la feina a la ciutat esportiva Antonio Asensio per començar a preparar el partit de diumenge que ve a l'estadi Vicente Calderón contra l'Atlètic de Madrid. El Mallorca ha puntuat en quatre de les darreres sis visites al coliseu blanc-i-vermell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.