algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 21°
25°

Manzano: “El contracte del Mallorca és fals”

L'administració concursal i el Reial Mallorca reclamen doblers a l'entrenador per haver ingressat primes duplicades

L'exentrenador del Reial Mallorca Gregorio Manzano assegurà ahir als jutjats de Palma que la darrera còpia del contracte que el vinculava al club vermell i que actualment està en possessió de l'entitat futbolística és falsa. L'ara tècnic matalasser arribà en taxi devers les 9.40 hores als jutjats de la Gerreria per fer front a una doble demanda, interposada pel Reial Mallorca i els administradors concursals. L'acompanyà a la cita el seu advocat i també el seu representant, García Quilón, que declarà com a testimoni en defensa del seu client.

Dos contractes diferents
Ahir dematí es constatà durant la vista l'existència de dos contractes diferents, corresponents al mes d'agost de l'any 2009 i signats pel llavors president Martí Asensio -ahir citat, però que no acudí a declarar-. El president del comitè d'entrenadors, Eduardo Cartula, ratificà el contracte de Manzano com la còpia del que està en possessió de la Federació. El tècnic negà la validesa del del Reial Mallorca.

"El contingut d'aquest contracte és fals", afirmà Manzano davant la jutgessa Encarnación González. La diferència entre la còpia del club i la de l'entrenador resideix en el fet que les primes siguin acumulables. En el del tècnic, figura que hi són. En el del Mallorca, no. Per aquest motiu, el club vermell demana una impugnació del crèdit corresponent a la temporada 2009-10 que manté Manzano amb el club pel valor del premi per la permanència.

Polèmica amb les primes
Els contractes de Gregorio Manzano incloïen, des de la renovació del gener del 2008, dos tipus de gratificacions per objectius. La primera, una prima de 250.000 euros per haver assolit amb l'equip 42 punts en la jornada 34, xifra que significava la salvació virtual. El segon tipus de premi consistia que l'entrenador de Bailén percebria una determinada prima en funció del seu lloc a la classificació. Hi va haver fins a quatre variacions d'aquest contracte matriu i la més cridanera de totes és la corresponent al novembre del 2009, en què s'allargà el còmput de primes per objectius sobre la taula de classificació. Manzano rebria així compensacions fins i tot per quedar a la tretzena posició i tant ell com el seu representant ho justificaren com una "motivació" per tal de contrarestar la mala marxa de l'equip en aquell moment. De tota manera, tots els contractes estan en poder del Reial Mallorca i tots reflecteixen que les primes eren excloents, és a dir, si cobrava la de la classificació, no podia cobrar la de la permanència.

Però el llavors entrenador mallorquinista s'embutxacà la quantitat de 575.000 euros en finalitzar la temporada 2008-09, ajuntant els dos tipus de prima: 250.000 euros per la salvació, 300.000 per finalitzar en la novena posició i 75.000 per haver arribat a les semifinals de la Copa del Rei fou el desglossament. La demanda dels administradors concursals reclamen a Manzano la devolució de l'import de la prima de la permanència, mentre que el de Bailén es defensa al·ludint a un pacte verbal amb Vicenç Grande. El Mallorca les hi abonà l'estiu del 2009, quan estava sota el control de Mateu Alemany.

L'administració concursal, representada per Sebastià Frau, José Miguel Cregenzán i Pedro Mir, s'aferra al contingut de la clàusula del contracte del gener del 2008, que indica que els premis s'exclouen. També recordaren que aquell era el contracte en vigor, criticaren les maneres de la defensa de Manzano i qualificà la fugida de doblers de "gratuïta" i "perjudicial" per als interessos dels creditors del Mallorca.
La sentència es publicarà en les properes setmanes.

"He intentat un acord, però no hi ha hagut disposició"
L'advocat del Reial Mallorca, Miquel Coca, afirmà ahir, en sortir de la vista oral contra Gregorio Manzano, que havia intentat assolir una entesa amb l'entrenador, però no va poder. "Abans de començar, he intentat arribar-hi a un acord, però no hi ha hagut manera. El seu misser l'ha consultat, però no hi ha hagut disposició. Ara només podem esperar la sentència. Veurem si alguna part la recorreix o no", afirmà Coca. "No és lògic, no té coherència, el contracte de Manzano. No hi ha cap raó que expliqui la modificació ni que circulin dos documents diferents", explicà l'advocat del Reial Mallorca, qui remet la defensa a la còpia del contracte que posseeix el club, les bases del qual coincideixen amb els contractes previs."En tots els anteriors i en el que nosaltres ens trobàrem quan arribàrem al club s'establia que els premis eren excloents. Això desapareix en el contracte que ell presenta i per això pretén cobrar la suma dels dos", digué.

El jurista també va criticar la gestió de Martí Asensio, encarregat de la gestió del club en aquell moment. "El Mallorca no va actuar amb la diligència deguda. Si el club envià a la Federació un contracte diferent del que queda en els arxius", evidencia que les coses es feren malament. "El problema és que com més grates, més coses et trobes", afirmà. Així mateix, l'advocat de l'entitat esportiva es va mostrar molt crític amb la redacció del contracte que és en mans de Manzano i de la Federació. "Tal com està redactat, el contracte no té gens de sentit, perquè primer diu que no són excloents i després que no són acumulatius. El que s'ha fet ha estat llevar el paràgraf d'una part i posar-lo a l'altra". Coca indicà que s'ha arribat a aquesta situació perquè es volia saber per quina raó existien dos contractes. "Quan posàrem aquesta demanda, se'm demanà per què no interposàrem una querella. El primer que hem volgut saber és per què hi ha dos contractes. Al Mallorca no li queda més remei que defensar el que més ens beneficia", conclogué.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.