nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Mallorca és membre del selecte club dels 6

Completarà el curs que ve tres lustres consecutius a la màxima categoria del futbol espanyol, un període només compartit íntegrament amb mitja dotzena d'equips

125938
Sergi Enrich, N'Sue i Ivan Ramis exterioritzen l'alegria després d'haver marcat un gol. | R.D.

El Reial Mallorca disputarà el curs que ve la quinzena temporada consecutiva a Primera Divisió i així tancarà un període de tres lustres que només haurà pogut completar un selecte grup de sis equips. Dit d'una altra manera, d'ençà que el Mallorca va assolir el darrer ascens a la màxima categoria del futbol espanyol la temporada 1996/97, només sis conjunts han estat capaços d'evitar el descens a Segona Divisió els darrers 14 anys: el Reial Madrid, el Barcelona, l'Athletic de Bilbao, el València, l'Espanyol i el Mallorca.

Fins aquest curs, el Deportivo de la Corunya també havia compartit aquest honor, però el cap de setmana passat el conjunt gallec certificà el descens a Segona, després de perdre a Riazor davant el València en una agònica darrera jornada de Lliga, en la qual el Reial Mallorca fou el principal beneficiat de la desfeta del conjunt entrenat per Miguel Àngel Lotina.

Aquesta estadística, sens dubte, dóna un extraordinari valor a la presència continuada del Mallorca entre els 20 millors equips de la Lliga espanyola, i més si tenim en compte que en els 96 anys d'història el club mallorquí només ha militat 25 anys a Primera Divisió. Conjunts amb més pressupost i amb una major massa social, com l'Atlètic de Madrid, el Sevilla, el Betis, la Reial Societat, el Saragossa i el mateix Depor, han hagut de plorar algun descens a Segona, mentre el Mallorca ampliava l'estada a Primera.

Diada mallorquinista al monestir de Lluc

Aquest diumenge, dia 29 de maig, Lluc tornarà a ser el punt de trobada de centenars de socis i seguidors mallorquinistes, que un any més compliran amb la tradició de pujar fins al conegut monestir d'Escorca per donar gràcies a la Mare de Déu pels èxits del Reial Mallorca. La jornada festiva s'iniciarà a les 11 hores amb la tradicional missa amb els Blavets i les ofrenes a la Mare de Déu i a les 13.30 hores es durà a terme un dinar de germanor, en el qual els comensals degustaran una gran paella.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.