algo de nubes
  • Màx: 12.83°
  • Mín: 7.77°
13°

“Ens espera l'examen final i l'hem d'aprovar amb bona nota”

El capità del Mallorca, Pep Lluís Martí, veu l'equip capacitat i amb la tensió necessària per assolir la permanència

51256
Pep Lluis Martí confia que tot sortirà bé en la darrera jornada de la Lliga. | MONSERRAT

"Dissabte ens espera l'examen final i l'hem d'aprovar amb bona nota". El capità del Reial Mallorca, Pep Lluís Martí, recorregué a aquest símil escolar per definir el partit de dissabte contra l'Atlètic de Madrid i per descriure les intencions de l'equip. A ningú no se li escapa el fet que la darrera jornada de Lliga s'ha convertit en una autèntica final per al conjunt vermell, perquè si no derrota els matalassers o hi empata, té serioses opcions de baixar a Segona Divisió i de posar punt final a un cicle gloriós de 14 temporades consecutives en la màxima categoria del futbol espanyol. Davant la incòmoda situació en què la plantilla afronta el matx final de la companya, Martí reconegué que l'ànim del vestidor és bo i afirmà que "afrontam el partit contra l'Atlètic amb la tensió que requereix el cas i amb les màximes garanties i confiança en les nostres possibilitats. Hem de sortir al camp amb força, centrats i ben preparats, sobretot en l'aspecte psicològic".

Tot i que el Mallorca es juga la permanència cinc equips més -la Reial Societat, l'Osasuna, el Deportivo, el Getafe i el Saragossa- i que depèn de si mateix per evitar el descens i en té prou amb un punt per assolir l'objectiu, el migcampista mallorquí assegurà que dissabte entraran al terreny de joc amb un únic pensament: guanyar. "No ens serveix cap altre resultat que no sigui el triomf. No pensam en l'empat. Sortirem a cercar la victòria, i més jugant al nostre camp i davant l'afició. Llavors, a mesura que avanci el duel i tinguem notícies d'allò que passi en altres estadis, ja valorarem altres opcions, perquè sabem que ens basta un empat. Ens aferram a l'avantatge de dependre de nosaltres mateixos i al fet que, si les coses no ens van bé, ens podríem salvar igualment. Sabem que amb un punt no baixam, però també sabem que serà difícil, perquè tindrem d'adversari un bloc molt potent. Així i tot, estam preparats per aconseguir-ho", explicà.

Martí confià en la professionalitat dels futbolistes i desitjà que dissabte regnin el joc net i l'esportivitat i que els clubs que no s'hi juguen res i que s'enfronten amb els rivals directes del Mallorca en la lluita per la permanència sortiran al terreny de joc a competir pels tres punts en disputa. Davant el rumor d'un possible pacte en el partit Llevant-Saragossa perquè guanyin els aragonesos, el mallorquí també apel·là l'orgull dels jugadors del conjunt granota. "Vull pensar bé. Hi tenc experiència i confii en la professionalitat dels conjunts que no s'hi juguen res, perquè així m'ho han demostrat durant molts anys. Però també és ver que, quan se senten rumors, és que hi ha cosa", opinà. Finalment, destacà la qualitat de l'Atlètic i en comentà que "és un equip fet per jugar amb velocitat, que intenta fer bon futbol i que té una plantilla extraordinària. Ens ho posaran molt difícil, però tenim tota la confiança del món per guanyar els tres punts".

De Guzmán i Tejera encara són dubte

Els migcampistes del Reial Mallorca Jonathan de Guzmán i Sergio Tejera fan feina a contra rellotge per recuperar-se a temps dels diferents problemes físics que els impediren jugar a l'estadi Juegos del Mediterráneo davant l'Almeria i poder estar a les ordres de Laudrup dissabte, enfront de l'Atlètic de Madrid. Això sí, l'uruguaià Gonzalo Castro, que també es perdé el darrere matx per unes molèsties musculars, ja s'entrenà amb total normalitat al costat de la resta del grup en la primera sessió de la setmana, que va tenir lloc ahir a la ciutat esportiva de Son Bibiloni, pensant ja en el transcendental duel amb els matalassers.

Per la seva banda, tant De Guzmán com Tejera continuaren la seva recuperació al marge de la plantilla. Els exercicis d'escalfament els efectuaren amb els companys, però després feren cursa contínua en solitari, mentre que els titulars de diumenge completaren una sessió suau i els suplents i els qui no jugaren treballaren la pressió i la possessió de l'esfèrica i practicaren diferents exercicis amb la pilota. Per ara, tant el futbolista canadenc com el català són dubte.

Conjura per superar el darrer obstacle del curs

Ningú no s'ho esperava, ningú no ho volia, però és el que hi ha: el Reial Mallorca afronta la darrera jornada de Lliga amb opcions de davallar a Segona Divisió. La derrota encaixada diumenge al camp de l'Almeria deixà tocada la plantilla mallorquinista i ahir hi havia cares llargues en la primera sessió de treball de la setmana amb vista a la cita de dissabte contra l'Atlètic de Madrid, una autèntica final per als vermells.

Conscients de la importància del matx del cap de setmana, en el qual tant la victòria com l'empat garantirien la permanència del conjunt illenc en la màxima categoria del futbol espanyol per quinzena temporada consecutiva, tots els estaments del club s'han implicat en la causa i s'han conjurat per superar el darrer obstacle del curs i evitar el drama del descens. D'aquesta manera, l'habitual xerrada que el tècnic, Michael Laudrup, té amb els jugadors abans del primer entrenament de la setmana, cobrà ahir una especial rellevància. Al marge d'analitzar el partit contra l'Almeria i de cercar solucions a les errades comeses, el discurs de l'entrenador danès insistí en l'aspecte psicològic. La prioritat ara és motivar i elevar la confiança i l'autoestima de la plantilla amb vista al duel amb els madrilenys. Laudrup no fou l'únic que repartí consignes, atès que el vicepresident i màxim accionista de l'entitat, Llorenç Serra Ferrer, també es reuní amb els capitans, Nunes i Martí, per fer arribar a tot l'equip el missatge d'ànim i de suport .

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.