algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

No val relaxar-se a El Sardinero

El Reial Mallorca cercarà un bon resultat davant el Racing que li permeti assegurar la permanència

52680
Nunes intenta frenar el davanter del Racing Iván Bolado durant el partit disputat al Sardinero. | Esteban Cobo

El Reial Mallorca visita avui (17.00 hores) El Sardinero amb l'objectiu d'incrementar el compte de punts. El tècnic mallorquinista, Michael Laudrup, considera que els 42 que actualment atresora el seu equip, després de derrotar el Getafe (2-0) la setmana passada, podrien no resultar suficients per assegurar la permanència i, per aquest motiu, el conjunt vermell no anirà a Santander a fer turisme.

Al Mallorca, li serveix tant la victòria com l'empat davant el Racing, mentre que els cantàbrics, quinzens amb 37 punts, estan obligats a guanyar per no complicar-se la vida en la classificació. Quan falten cinc jornades per al final del campionat, les coses estan molt calentes a la zona baixa de la taula. Tant és així que entre el Mallorca, novè classificat, i l'Osasuna, que és devuitè i que, per tant, marca la frontera amb els llocs de descens, només hi ha set punts de diferència. Entre i entre, hi ha un total de vuit equips dins un mocador. El Racing és un d'aquests conjunts que lluiten per distanciar-se del pou del descens.

En aquests moments, la principal preocupació de Laudrup és evitar que la tranquil·litat que donen els 42 punts sumats es converteixi en relaxació en el tram final de la competició. Per aquest motiu, el tècnic mallorquinista ha estat pregonant des de la roda de premsa posterior al matx contra el Getafe que cal sumar més punts en els cinc partits que resten per evitar disgusts inesperats a darrera hora.

Davant el Racing de Santander, el Reial Mallorca té un compte pendent aquesta temporada, ja que els cantàbrics s'endugueren els tres punts de l'Iberostar Estadi en la primera volta gràcies a un gol en el darrer alè de Serrano. Per tant, derrotar el conjunt que ara entrena Marcelino García Toral és, al marge de tota consideració esportiva, una qüestió d'orgull, l'oportunitat de treure's una petita espina clavada.

Així les coses, els homes de Laudrup no tenen excuses per no sortir avui motivats al terreny de joc. El conjunt mallorquinista viatjà ahir a terres cantàbriques amb una expedició integrada per 20 futbolistes i amb les úniques absències del migcampista Sergio Tejera, per lesió i per sanció, i del davanter Sergi Enrich, per decisió tècnica.

L'entrenador danès avançà en la roda de premsa de divendres que davant el Racing gairebé no hi haurà canvis respecte dels homes que jugaren diumenge passat contra el Getafe. D'aquesta manera, el canvi d'Aki o Pereira per Sergio Tejera es presenta com la principal novetat en l'onze titular vermell, que podria estar format per Aouate a la porteria; Joao Víctor, Ramis, Nunes i Ayoze en defensa; Martí i De Guzmán formaran un doble pivot en el centre del camp, amb N'Sue i Castro en els extrems i Aki a la mitja punta, mentre que Webó seria l'única referència en atac. En canvi, si Laudrup es decanta per Pereira en comptes d'Aki, el francès cauria a la banda i N'Sue o Castro passarien a la mitja punta.

Per part seva, el Racing de Santander es presenta amb les baixes del davanter Óscar Serrano per lesió i del central Marc Torrejón per sanció. Marcelino podria apostar per un onze format per Toño a la porteria; Pinillos, Henrique, Osmar i Cisma en defensa; Colsa, Lacen, Kennedy i Munitis en el centre del camp, i Giovani i Rosenberg en atac.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.