Les diferents forces polítiques amb representació a Cort han rebut amb sorpresa i recel la llampant idea del Reial Mallorca de construir, amb capital privat, un nou estadi en els terrenys del Lluís Sitjar i voltants, que junts sumarien una superfície pròxima als 60.000 metres quadrats. L'acollida inicial es podria dir que ha estat freda. Això sí, abans d'entrar a fer qualsevol valoració en profunditat, tots esperen que el Reial Mallorca presenti el seu projecte concret. Els 30.000 metres quadrats corresponents als solars pròxims al Lluís Sitjar, de titularitat municipal, es presenten com el principal obstacle a superar. El consens entre tots els partits polítics i les diferents parts interessades es ferfila com l'únic punt de partida possible per poder materialitzar aquesta idea abans del 2016, any del centenari de la fundació del Mallorca.
El tinent de batle i portaveu del PSIB-PSOE a Palma, José Hila, destacà que es tracta d'un "projecte complex i que requereix un estudi exhaustiu". També declinà fer qualsevol tipus de valoració mentre el Reial Mallorca no presenti la seva proposta concreta. Això sí, deixà en consideració tres observacions: Per una banda, opinà que "l'actual situació del Lluís Sitjar, declarat en runa, no es pot perllongar molt més perque perjudica els barris dels voltants i a la ciutat"; en segon lloc insistí que cal estudiar el projecte que es presenti abans d'adoptar qualsevol decisió; i, per acabar, convidà a reflexionar sobre la necessitat de Palma de tenir un nou estadi de futbol.
Per la seva banda, el regidor i portaveu del PP, Julio Martínez, defensà com una "prioritat" que "el futur Lluís Sitjar hauria de tenir un ús compatible amb el parc de la Riera perquè és el pulmó de Palma". Dit això, assegurà que abans de posicionar-se amb referència a la idea del Mallorca, "primer haurem de tenir una reunió amb ells perquè els expliquin els detalls del seu projecte. Llavors els escoltarem i mirarem allò que sigui més interessant per a la ciutat". Finalment, el regidor popular opinà que "aquest tema no hauria d'estar en el debat electoral. Entre tots hi hem de trobar una solució".
Pel que fa al president del comité local d'UM a Palma, Marc González, apel·là a la prudència i no vol pronunciar-se fins que el projecte del Mallorca no sigui real. Dit això, assegurà que "tindrà el suport d'UM si és un projecte seriós i viable, o ,sobretot, si no ha de costar doblers a la Ciutat, ja que no podem demanar més esforç als ciutadans. Si es fa una proposta d'aquestes dimensions, ha de tenir assegurat un finançament amb capital privat". Marc González també comentà que "celebram que hi hagi iniciativa privada que vulgui rehabilitar la zona. Nosaltres tenim el compromís que els solars anexes al Lluís Sitjar formin part de la falca verda. Tot això s'ha d'analitzar i cal ser prudents".
El tinent de batle i portaveu del Bloc per Esquerra Unida, Eberhard Grosske fou el més dur en la seva crítica a la idea del Mallorca i assegurà que "l'urbanisme hi és per organitzar una ciutat i fer que funcioni bé, no per finançar els projectes de ningú. El Mallorca ens demana una operació urbanística per finançar la recuperació d'un estadi que ells mateixos varen deixar degradar per anar a un altre estadi finançat amb doblers públics com és Son Moix, i ara volen tornar a partir. La defensa dels interessos generals no passa per anar per darrere el Mallorca en els seus canvis d'estadi.
Finalment, la regidora del Bloc pel PSM Entesa, Nanda Ramon, assegura que la voluntat d'incorporar al futur projecte d'estadi els 30.000 metres de sol propietat municipal són "incompatibles" amb la integració d'aquests terrenys a la falca verda.
També considera que la idea de voler canviar d'estadi "no té gaire sentit ni gaire viabilitat en un moment com l'actual de contenció i de recessió econòmica" i que per adoptar qualsevol tipus de decisió en aquest tipus de qüestions "fa falta consens polític i planificació. No sé a quin equip de govern municipal, present o futur, li pot interessar tenir dos estadis a Palma, si un d'ells és com el de Son Moix".