nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
18°

El Mallorca necessita 30.000m2 més per fer viable el nou Lluís Sitjar

Jaume Cladera afirma que per executar el projecte es requereixen més terrenys que no són propietat de l'entitat. “Palma no té cap camp de futbol”, destaca

54984
Dos solars municipals són al costat dels terrenys del Lluís Sitjar. | Miquel Àngel Canals

El Mallorca necessita 30.000 metres quadrats més dels que ocupa el degradat Lluís Sitjar per executar el seu projecte de nou estadi. Els terrenys on s'ubica el vell Fortí sumen aproximadament 27.000 metres quadrats, per la qual cosa, en total, per fer realitat el somni del mallorquinisme se'n requeririen 60.000. Així ho explicà el president de la Societat Anònima Esportiva (SAE), Jaume Cladera, qui destacà que el projecte ha d'entrar en una fase de reflexió i debat amb les administracions, sobretot amb l'Ajuntament de Palma, propietari dels solars annexos que el club necessita per fer viable l'actuació.

El Mallorca hauria d'arribar a un acord amb Cort per tractar d'incloure els terrenys que necessita en una operació que suposaria un canvi radical en tota la fisonomia urbanística del Fortí i del parc de la Riera. Malgrat que pugui semblar una idea fruit de la improvisació, la proposta neix de la reflexió més profunda i meditada. El president vermell indicà que la proposta que efectuà el consell d'administració de l'entitat "no és una ocurrència", sinó que és fruit "de la reflexió" serena. Això és el que Cladera demana a les institucions; els reclama "discutir el projecte amb arguments, no amb ideologies radicals", en clara referència a la batlessa de Ciutat, la socialista Aina Calvo.
El president de la SAE considerà que aquest debat s'ha de mantenir al marge d'interessos polítics, perquè el que s'ha de dilucidar és si aquesta obra és "bona per a Palma i per a Mallorca".

"En el projecte hem de tenir en compte els suggeriments de les administracions i també els dels ciutadans als qui no els agrada el futbol. Voldríem que tot això derivàs en un debat seriós sobre si és bo per a Palma i per a Mallorca, sense ideologies prèvies que el condicionin", manifestà Cladera. A partir d'aquest punt, s'espera que l'avantprojecte es presenti a tots els grups per intentar "mantenir l'equilibri i no entrar en cap opció política determinada", davant la proximitat de les eleccions, el proper mes de maig. "Presentarem el projecte davant tota la societat perquè tots els partits polítics en tinguin els mateixos coneixements i això no condicioni ni influeixi les eleccions", va subratllar.

Resposta a Calvo i a Barceló

Jaume Cladera no es va estar de respondre a la batlessa de Palma, Aina Calvo, i a la portaveu del Govern de les Illes, Joana Barceló, que ahir dematí, en el programa Bon dia Balears d'IB3, es reafirmà amb les mateixes opinions que dimecres manifestà la batlessa i en les quals afirmava que "Palma no està condicions de tenir dos estadis de futbol".

"Palma no té cap camp de futbol; el que té és una cosa on es juga a futbol perquè no hi ha cap altra opció. El que existeix és un pseudoestadi olímpic on la gent no se sent còmoda. Allò que cercam és una solució amable i còmoda", respongué. El que més preocupa el Mallorca és aquest punt. Tot i la bona temporada que desenvolupa l'equip, l'assistència a Son Moix disminueix cada jornada. Cladera va posar l'exemple de l'Espanyol i del seu estadi nou. "Hem de combatre la butaca i el pay per view, i en tenim un antecedent molt important en l'Espanyol, que dençà que s'ha mudat a Cornellà ha augmentat el nombre de socis", digué com a conclusió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MJ, fa mes de 12 anys

I si hi sembrassin patates? A lo millor en treurien qualque profit.

Valoració:0menosmas
Per Salvador Maimó. President AVV Es Fortí, fa mes de 12 anys

Postura de l'associació de Veïns Es Fortí, relativa a les publicacions que han anat sortint sobre l'Estadi Luis Sitjar:


* L'associació de veïns es Fortí, considera que s'ha d'acabar amb la degradació de la zona i el seu entorn, que està provocant tenir un estadi en runes.
* Per tant qualsevol projecte serà bo per a la barriada i el seu entorn (ja sigui un centro d'oci, comercial i esportiu, com albergar un altre vegada el camp de futbol del RCD Mallorca).
* El que els veïns no volen és que s'allargui més la situació que ara mateix estan vivint, ja que consideren que s'ha de posar fi a aquesta problemàtica tot d'una.
* També volen que el projecte que s'executi sigui consensuat amb totes les parts implicades (RCD Mallorca, copropietaris, veïns...) i els partits polítics.
* No volem que els ciutadans de Palma hagin d'assumir les despeses dels projectes que s'han anat presentant, s'han d'executar amb l'ajuda de l'iniciativa privada i no acosta dels ciutadans de Palma.
* Volen una solució efectiva i sobretot ràpida.

http://www.avesforti.net/

Valoració:0menosmas
Per dan solo, fa mes de 12 anys

No votaré MAI a un partit polític que ajudi a una Societat Anònima Esportiva, sigui sa que sigui, que només es preocupen de demanar, però quan venen un jugador no reparteixen doblers. AL LORO !

Valoració:5menosmas
Per JAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAJA, fa mes de 12 anys

QUINA PANXADA DE RIURE, MARE DE DEU, QUIN MAL HA FET L'ENDOGAMIA A LES ILLES... JAJAJAJAJAJA

Valoració:1menosmas
Per Ni un metre, fa mes de 12 anys

Ni un metre més de terra que els que el correspon i ni un cèntim públic. La resta és falca verda tal com prometeren tots els partits.
I si no que juguin a l'Antoniana, i sense gespa com ho ha fet l'Inde-Camp-Redó a Tercera.

Valoració:5menosmas
Per Un veinat de Palma, fa mes de 12 anys

Ja em pareixia a jo .....ara acabaran demanant la comunitat de propietaris i la SA del Mallorca que paguin les institucions i que cedesquin el solar,... res una beneitura com unes cases que no han de pagar els ciutadans de les illes, ah¡¡ i que deixin de manipular els veinats que sa veu d'enfora que les volen posar en contra i que presionin a les institucions, si volen fer res que ho facin sense ajudes publiques i amb el que tenen.

Valoració:9menosmas
Per Pep Toni, fa mes de 12 anys

Primero tienen que pagar a todos los trabajadores y extrabajadores lo que deben y luego que hagan las fantasmadas que quieran.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente