nubes dispersas
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
11°

Rendits a la superioritat blaugrama

Tant els mitjans estatals com internacionals definiren com a “humiliant” el “bany històric” que va rebre el Reial Madrid al Camp Nou. La premsa catalana es recorda de Mourinho

43368
Les mans i el cinc foren els elements predominants en les portades de la premsa catalana. Imatge: Valentin Gomila.

La premsa esportiva espanyola coincideix en la qualificació d'"humiliació" de la golejada que el Barcelona va propinar al Reial Madrid al Camp Nou i va lloar el joc de l'equip de Pep Guardiola davant el del portuguès José Mourinho, que va encaixar la derrota més voluminosa de la seva carrera. El diari AS va elegir com a gran titular "Golejat i trasbalsat" per a una portada molt densa i plena de subtítols. "Primorós futbol del Barça davant un Madrid sense res", "Xavi va obrir el marcador i va presentar noves credencials per a la Pilota d'Or, Sergio Ramos va resultar expulsat ja en el descompte per una puntada de peu tremenda i absurda a Messi" i "Iturralde va posar el seu granet d'arena ignorant un penal a Cristiano amb 2-0 i donant el 3-0 en fora de joc" són els avanços que AS fa en la seva presentació.

Marca presenta la seva edició amb "Mouchísimo Barça... per a tan poc Madrid" i elabora el seu sumari amb: "Als 18 minuts ja guanyava 2-0 gràcies al futbol d'una altra galàxia de Xavi, Villa i SuperMessi. Iturralde es va empassar un penal de Valdés a CR7 i un fora de joc del Guaje en el tercer gol. Ramos va ser expulsat per caçar l'argentí i després va perdre els papers". "Els culers van donar una exhibició futbolística, però s'acarnissaren gestualment", i els comentaris de Mourinho quan diu: "Quan te'n fiquen 5 no plores" i de Guardiola: "Estan a dos punts i són un gran equip" omplen la portada.

A les següents pàgines, Marca opta per titulars com "Memorable simfonia", "El Barça destrossa un decebedor Madrid", "Demostració impressionant de joc del campió", "Lliçó de classe, intel·ligència i precisió dels seus centrecampistes", "És la major derrota d'un equip de Mourinho" i "Messi els fa un embolic". La premsa esportiva de Barcelona es presenta en una línia similar. Sport encapçala la seva edició amb "Manotada a Mourinho", continua amb "Golejada, humiliació i líders!" i comenta "Lliçó futbolística del Barça a un Madrid que va rebre un altre bany històric al Camp Nou".

Sport continua amb "Una altra pàgina d'or pel Barça" i destaca com a claus: "Espectacular partit dels blaugranes que van ridiculitzar el seu rival", "La humiliació va deixar Mourinho amagat a la banqueta" i "El món sencer va veure com encara no hi ha un equip com el Barça". "Déu va inventar el futbol i el Barça va posar la pilota" i "Un Barça pletòric va ballar i va destrossar el Madrid", són d'altres titulars. Mundo Deportivo qualificà la golejada de "Bany al Madrid!" i apunta "Supermaneta del Barça, que dóna una exhibició i ja mana en la Lliga".
"Orgasme Team", "Els 14 del Barça que van saltar al camp van ratllar la perfecció i van portar a l'èxtasi l'afició blaugrana", "No hi van anar vuit, però gairebé" i "No saben perdre" són altres dels reclams que durant les 28 pàgines es dediquen a la informació del clàssic. Pel que fa a la premsa internacional, destaquen els titulars del diari argentí Olé, "Mouríte de risa", que ho il·lustra amb una foto de Messi; i el de l'italià Gazzeta dello Sport, que destaca la humiliació que patí Mourinho.

"Un monument al bon gust"

L'entrenador del l'Atlètic de Madrid, Quique Sánchez Flores, va dir que la golejada fou d'una "bellesa espectacular" i un "monument al bon gust". "Quan aquest grup d'artistes es posa a generar similar obra d'art, només queda admirar-la i reconèixer que juguen a una altra cosa diferent de la resta", explicà. Per la seva banda, Andrés Palop, porter del Sevilla, digué: "La veritat és que va ser un espectacle extraordinari i el resultat pot influir perquè el Madrid va veure que el Barça és netament superior".

"Un dia per ser culer"

"Avui és un dia per ser culer", va manifestar el centrecampista del Barcelona Xavi Hernández, probablement el millor jugador de la golejada (5-0) que el conjunt blaugrana va endossar dilluns a vespre al Reial Madrid en el Camp Nou. Xavi, l'encarregat d'atendre els mitjans de comunicació després de l'entrenament d'ahir dematí, convidà el barcelonisme a gaudir d'aquesta nova 'maneta' de l'etern rival i va demanar que no facin més facin més sang del Madrid.

"No jugam per reivindicar-nos ni per enviar missatges. Ni som qui per dir que allò d'ahir (per dilluns) és una cura d'humilitat. Al Bernabéu serà una altra història, segur, però allò d'ahir va ser un gaudi immens i nosaltres n'hem de gaudir. Supòs que ells ja estaran bastant fotuts. A més, conec els jugadors del Madrid, tinc amics per allà i són molt humils", argumentà. El de Terrassa va parlar, l'endemà, d'"eufòria", d'"immensa felicitat" i de "satisfacció pel treball ben fet" i va destacar que, "més enllà d'un resultat històric", el més important va ser la "immensa superioritat" que el Barça demostrà davant del conjunt blanc.

"És una meravella sentir-se així dins del camp. Gaudir d'aquesta manera no té preu. Va ser un dels nostres millors partits, fins i tot millor que el 2-6 del Bernabéu. Els superàrem de manera brillant, sent millors que ells en tot", va destacar. El migcampista de Barcelona creu que els missatges que han anat arribant des de Madrid en les darreres setmanes els han servit "de motivació extra" i els van "de conya" per rendir al màxim nivell en partits com el de dilluns. "Cada un pot dir allò que vulgui a la sala de premsa, però jo sempre he dit que a nosaltres ens agrada parlar al camp. El que volem és competir al terreny de joc. No se'ns dóna bé una altra cosa", va afirmar sobre això.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.