algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

L'altra Lliga

Els resultats d'aquest cap de setmana del Reial Madrid (5-1) i del Futbol Club Barcelona (0-8) denoten que la Lliga és, de bon començament, cosa de dos. Les estasdístiques canten i ofereixen una mostra d'una situació respecte de la qual molts pensen que s'han de prendre mesures. La Lliga perd emoció, està descompensada, la competència és menor, les diferències entre els "dos grans" i la resta són massa acusades, etc.

El exemples són prou eloqüents: el campionat 1999-2000, per exemple, va ser guanyat pel Depor, que fou campió de Lliga amb 69 punts, 66 gols marcats i una diferència de 18 punts amb el desè classificat (el RCD Mallorca). En la temporada 2008-2009, el campió va ser el FC Barcelona amb 87 punts, 105 gols marcats i una diferència de 40 punts amb el desè classificat (RCE Espanyol). En la campanya 2009-2010, el campió també va ser el Barça, amb 99 punts, 98 gols marcats i una diferència amb el desè classificat de 52 punts.

Evidentment, si les diferències entre els dos primers i el desè és de més de 30 punts, alguna cosa estranya es produeix a la nostra Lliga, de manera que, en realitat, el campionat el disputen el Madrid i el Barça i la resta juguen per classificar-se per a les competicions europees, per no baixar de categoria, etcètera.
I així i tot, algun intenta el miracle i el Vila-real, el València o el Sevilla no tiren la tovallola i juguen, com a mínim, a no quedar a més de vint punts dels dos primers -la temporada passada, el tercer va quedar a vint-i-cinc punts del segon!

Sigui com sigui, el RCD Mallorca juga la seva Lliga particular i la juga prou bé. Devers l'estiu passat tothom hauria firmat que en la jornada 12a fóssim setens amb devuit punts. El triomf d'ahir a Sevilla va ser important per molts de motius: per estabilitzar l'equip, per guanyar confiança fora de casa, per donar seguretat a Laudrup, per generar un baló d'oxigen per a la directiva i, també, per veure com en Manzano tornava petit a la banqueta. Gregorio Manzano s'ha portat a Mallorca i amb el Mallorca com un vertader enemic de com som i qui som. Va menysprear Mallorca i ara, a més, demana comptes d'una situació abusiva. És clar que ha de cobrar el que li deuen, però valdria la pena que pensàs si va ser honest amb els fitxatges, amb els seus interessos particulars, amb unes condicions inassumibles per a la bona marxa del club, etc. Ahir, el Reial Mallorca parlà a Manzano on millor ho podia fer, al terreny de joc, i l'u a dos va demostrar que el savi no és tan savi.

I és que, de vegades, les evidències no ho són tant. Qui es podia pensar, per exemple, que aquesta setmana la cadena d'hamburgueses Macdonald's rebria la Q de Qualitat que atorga l'Institut per a la Qualitat(?) Turística Espanyola? Sí, sí la Q per als més de 400 "restaurants" Macdonald's que hi ha per tot l'Estat!!!
Res no és el que sembla, però d'això en parlarem a la contraportada de demà...

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.