nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Utz Claassen i Ramón Calderón intentaren comprar el Mallorca el mes de maig passat

El conegut intermediari Santos Márquez posà en contacte l'expresident del Reial Madrid amb l'empresari teutó i Mateu Alemany, aleshores màxim accionista de l'entitat

44490
Mateu Alemany a una foto d'arxiu. | MIQUEL A. CA

L'empresari alemany Utz Claassen i l'expresident del Reial Madrid Ramon Calderón intentaren comprar el Mallorca el mes de maig passat. L'intermediari Santos Márques així ho confessà en el programa Juego Limpio, que dirigeix i presenta Tomeu Terrasa a Ultima Hora Punto Radio. De fet, fou Santos Márquez mateix qui va fer possible la cimera entre Mateu Alemany i els empresaris interessats en la compra -Utz Claassen i Ramón Calderón. Alemany feia ja mesos que havia recuperat el Reial Mallorca de les mans de Javier Martí Asensio, però tenia absolutament clar que havia de vendre la Societat Anònima Esportiva. Havia decidit refer els ponts amb Serra Ferrer, però faltava arribar a un acord. Alemany havia dit públicament en reiterades ocasions que prioritzaria una oferta de mallorquins amb independència de la quantia econòmica. Evidentment, no hi volia perdre doblers -havia pagat 1,5 milions d'euros a Vicenç Grande-, però el seu objectiu prioritari era que l'entitat quedàs en mans d'empresaris d'aquesta terra. Només si no arribava ni una sola oferta de mallorquins estudiaria les propostes arribades des d'altres indrets.

Alemany i Serra estaven condemnats a entendre's, però abans s'havien d'oblidar les disputes d'un any abans mai no solucionades. De fet, Alemany havia fet retrets importants al grup de Serra Ferrer, que havia acusat l'andritxol de faltar a la paraula donada. Alemany, en tot cas, escoltà amb atenció l'oferta d'Utz Claassen i Ramón Calderón, que acudiren a la cita avalats per l'intermediari Santos Márquez. L'empresari alemany i l'expresident del Reial Madrid explicaren al màxim accionista del Reial Mallorca que no pretenien especular amb la propietat de la Societat Anònima Esportiva, que no volien fer un negoci i abandonar el club, sinó que la seva intenció era desembarcar al Mallorca per quedar-s'hi. Pretenien invertir per fer un equip que pogués jugar competicions europees com més aviat millor.

Mateu Alemany, sempre amb educació i màxima amabilitat, explicà a Claassen i a Calderón que la seva prioritat era vendre la Societat Anònima Esportiva a empresaris mallorquins. Els va reconèixer que prioritzava aquesta condició per sobre de qualsevol altra. De fet, fins i tot l'andritxol fou clar en manifestar que el més important no era la quantia econòmica. Mateu Alemany, com se sap, arribà finalment a un acord amb Llorenç Serra Ferrer i els contactes amb Claassen i Calderón quedaren així amb un no-res. Així les coses, és ben probable que hagi estat Mateu Alemany mateix qui hagi pensat en l'empresari teutó Utz Claassen perquè adquireixi el 10 per cent de les accions.

Jaume Cladera i Llorenç Serra Ferrer han dit sempre públicament que Claassen era "amic d'un amic" i que havia estat l'empresari alemany qui s'havia ofert per comprar accions i formar part del consell d'administració. No seria estrany que hagués estat Alemany mateix qui posàs en contacte Claassen amb Cladera i Serra Ferrer.
De fet, després de vendre el 10 per cent de les accions a Claassen, Alemany encara conserva el 29 per cent de l'entitat. Cladera ha anunciat aquests dies que un empresari estranger n'adquirirà una participació, en principi del 10 per cent. Jaume Cladera, Llorenç Serra Ferrer i Pere Terrasa en compraran la resta. Ara per ara, l'entrada de Ramón Calderón a l'accionariat del Reial Mallorca està del tot descartada, tot i que el maig passat Claassen era soci de l'expresident del Reial Madrid.

Cirer n'havia de ser la presidenta

Utz Claassen i Ramón Calderón pretenien donar un caire mallorquí al consell d'administració del Reial Mallorca. Així, Santos Márquez va mantenir contactes amb l'exbatlessa de Palma, Catalina Cirer, perquè fos la presidenta de la Societat Anònima Esportiva. La propietat seria de Claassen i el grup d'empresaris madrilenys encapçalat per Ramón Calderón, però la idea era aconseguir que el consell d'administració estàs format fonamentalment per mallorquins. Es tractava de mantenir al màxim la mallorquinitat de l'entitat. Catalina Cirer va mantenir contactes amb Santos Márquez, però l'intermediari impossibilità una reunió amb Claassen i Calderón. Pretenia que abans de fer una passa endavant es concretàs l'acord de compravenda amb Mateu Alemany.

Catalina Cirer no acceptà ser la presidenta del Reial Mallorca, sinó que en volgué escoltar la proposta. Mostrà la seva bona predisposició i il·lusió, però abans de donar el seu sí definitiu volia conèixer en detall els propietaris i el seu projecte. Cirer és mallorquinista de soca-rel, fou accionista quan el club es transformà en Societat Anònima Esportiva i és habitual de Son Moix. Des del primer moment, l'intermediari Santos Márquez li explicà que la seva funció seria representativa, però que disposaria d'un amplíssim marge de maniobra en les qüestions socials. Ara bé, Cirer sabia que l'apartat econòmic no era cosa seva i que les decisions de caràcter esportiu tampoc no serien de la seva competència.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep Toni, fa mes de 13 anys
No se pudo hacer la venta porque Pedro Terrassa ya estaba metido por medio, claro con lo que cobro indebidamente cuando se fue del Club por propia voluntad.
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente