nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

La selecció espanyola copa les apostes

La FIFA fa públics els vint-i-tres nominats per rebre el prestigiós guardó, entre els quals figuren set jugadors de la Roja

La FIFA va fer públics ahir els 23 nominats a la Pilota d'Or, entre els quals figuren set jugadors espanyols, tots ells campions del món amb la Roja. El guanyador es coneixerà en la gala que se celebrarà a Zuric el proper 10 de gener de 2011. Els set jugadors espanyols són Xabi Alonso, Iker Casillas, Cesc Fábregas, Andrés Iniesta, Carles Puyol, David Villa i Xavi Hernández. El brasiler del Barcelona Daniel Alves, el portuguès del Reial Madrid Cristiano Ronaldo i l'argentí del Barcelona Lionel Messi també figuren en la relació inicial. Juntament amb ells apareixen alguns vells coneguts de l'afició espanyola, com el camerunès Samuel Etoo, i els holandesos Robben i Sneijder.

Després d'Espanya, la selecció amb més representants és la d'Alemanya, amb els medallistes de bronze del mundial Miroslav Klose, Philipp Lahm, Thomas Müller, Mesut Özil i Bastian Schweinsteiger. També hi figuren els brasilers Julio César i Maicon, i els africans Didier Drogba, de Costa de Marfil, i Asamoah Gyan, de Ghana. En el mateix comunicat, la FIFA va revelar les deu aspirants a Jugadora de l'Any i els deu tècnics per a Entrenador de l'Any, entre els quals figuren Vicente del Bosque i Pep Guardiola.

Els guanyadors es coneixeran en la primera gala del FIFA Pilota d'Or, una cerimònia que se celebrarà el 10 de gener de 2011 i durant la qual s'otorgaran, per segona vegada, el premi FIFA/FIFPro World XI i el premi Puskas al gol més bonic de l'any, a més del premi Presidencial i el premi Fair Play. L'aliança entre la FIFA i l'Amaury Group, que creà la Pilota d'Or, es firmà el 5 de juliol de 2010 a Johannesburg. El premi és una combinació dels guardons de Jugador Mundial de la FIFA i de Pilota d'Or de France Futbol.

D'altra banda, aquesta és la primera vegada que s'atorgaran els premis al Millor Entrenador de la FIFA de futbol, tant masculí com femení. El 6 de desembre de 2010, la FIFA i France Football anunciaran, en un acte per a tots els mitjans de comunicació a París, el nom dels tres jugadors, les tres jugadores, els tres entrenadors de futbol masculí i les tres de femení que aconsegueixin més vots. La decisió final recaurà en les votacions que efectuaran els capitans i els entrenadors de les seleccions estatals masculina i femenina dels diferents països, a més dels representants dels mitjans de comunicació seleccionats per France Football. Els encarregats de designar els nominats han estat els membres de la comissió de futbol; la comissió tècnica i de desenvolupament; i la comissió de futbol femení i de la copa mundial femenina de la FIFA, així com un grup d'experts de France Football.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.