algo de nubes
  • Màx: 16.05°
  • Mín: 7.61°
16°

...i altres herbes

Responsabilitat
Una sentència recent del Tribunal Suprem ha condemnat diversos exdirigents de l'Oviedo a pagar amb el seu patrimoni els deutes del club amb exjugadors. La sentència confirma allò dictaminat abans per l'Audiència Provincial i és per això que la decisió del Suprem no ha sorprès els actuals responsables de l'Oviedo. La sentència condemna els exconsellers per la mala gestió en el club. Pot arribar a succeir una cosa semblant en el Reial Mallorca? Qui és el responsable de la mala gestió? Segur que tots estau pensant en Vicenç Grande, però és possible que un home que ha perdut 17 milions d'euros amb el Reial Mallorca pugui arribat a ser condemnat per mala gestió. En tot cas, estic ben segur que a Vicenç Grande li agradaria aclarir als tribunals la seva gestió. No vull exercir d'advocat de Grande, que, quan entrà com a màxim accionista del club, traí els principis de transparència que tant pregonava quan Alemany era el president.

De fet, ja sabeu que de la famosa comissió econòmica que obligà Alemany a no constituir res més, se'n va saber quan obtingué el control de l'entitat. Ara bé, és ben just assenyalar que Grande va fer créixer de manera important els ingressos del club. Per exemple, el patrocini d'Ono suposava ingressos molt superiors als que ara deixa Iberostar. La diferència és tan grossa que els administradors judicials han estudiat, fins i tot, la possibilitat de no acceptar el contracte. Finalment, estan ja convençuts que val més ingressar alguna cosa, per poc que sigui, que no res de res. I n'hi ha altres exemples. Dit això, no és menys cert que deixà l'entitat ben a prop del concurs de creditors. D'altra banda, com tantes vegades en acabar la temporada. De fet, ja sabeu que durant anys el Reial Mallorca ha viscut per sobre de les seves possibilitats i ha evitat fer concurs de creditors de dues maneres: amb el traspàs d'actius -futbolistes- o amb ampliacions de capital. Mateu Alemany, aleshores president i màxim accionista de la Societat Anònima Esportiva, optà per presentar preavís de concurs de creditors, tot i que sempre s'havia inclinat per una de les altres dues opcions. Enguany, emperò, és cert que no hi havia molt per vendre i que, evidentment, Alemany no tenia doblers per afrontar una ampliació de capital. En definitiva, que no en traurem clarícia.

Primes
He escoltat en diverses oportunitats que Vicenç Grande anava una mica desfermat amb la qüestió de les primes i que cedia amb relativa facilitat als xantatges emocionals de la plantilla i el tècnic Gregorio Manzano. Vull dir que ho tenia bo de fer oferir una prima doble o triple. Idò bé, és ben cert que anys enrere arribà a oferir una prima als futbolistes per guanyar un amistós poc abans de l'inici de la Lliga. Un amistós? Idò! Un bon amic, encara instal·lat a la planta més noble de Son Moix, em diu que fou, en tot cas, la prima més ben pagada, ja que es guanyà el Bayern de Munic i el nombre d'abonats s'incrementà de manera substancial.

El debat
La setmana passada va tenir lloc el debat sobre política general. D'esports, quasi ni pruna. Només el portaveu del PP hi va fer una referència. "No hi ha polítiques esportives. Les majors alegries i la major promoció han estat de la mà dels esportistes d'aquesta terra", digué Pastor. Antich ni contestà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per miquelburot, fa mes de 13 anys
Vaaaal!!, acceptam la demagògia com a nova figura literària. Salut i disculpa l'ironia, Cacuchis.
Valoració:-1menosmas
Per Cacuchis, fa mes de 13 anys
Idò amb la crisi, l'únic que fa, com molts de periodistes, és guanyar-se la vida. El que va fer va ser només una hipèrbole: exagerar per denotar qualque símptoma diferent del que es vol dir. No és més que una figura literària
Valoració:0menosmas
Per miquelburot, fa mes de 13 anys
Estic molt d'acord amb jarc, això és demagògia. Maria Llull, no entenc com amb la crisi econòmica mundial, els milions de morts de fam, les catàstrofes naturals de conseqüències terribles, injusticies paleses com mai i amb milers de problemes més, no entenc, dic, que puguis dedicar-te a escriure sobre esports, que en definitiva, nomes són esports.
Valoració:1menosmas
Per Cacuchis, fa mes de 13 anys
Idò a mi m'ha encantat el que Maria llull ha escrit. Sempre que comenta les imatges m'agrada llegir la seva opinió. És una gran profesional
Valoració:0menosmas
Per jarc, fa mes de 13 anys
Sou uns demagocs amb èls comentaris de les imatges, especialment el de MAria Llull a la foto del Liverpool.
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente