nubes dispersas
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.23°
13°

L'Espanyol no fa por

El conjunt català, pròxim rival del Reial Mallorca a l'Iberostar Estadi en Lliga, acumula deu temporades sense guanyar a Palma, on només ha pogut aconseguir dues victòries en les vint-i-dues visites

Després d'una setmana sense futbol a Primera Divisió a causa dels diferents compromisos internacionals de les seleccions, la Lliga retorna aquest cap de setmana amb la disputa de la setena jornada, en la qual el Reial Mallorca rebrà diumenge la visita de l'Espanyol a partir de les 17.00 hores.

El conjunt que entrena Michael Laudrup ocupa actualment el novè lloc a la classificació amb vuit punts, mentre que el seu rival és vuitè amb nou. Curiosament, les trajectòries mostrades per un i altre equip fins ara es podria dir que són paral·leles, ja que tant el Mallorca com l'Espanyol s'han mostrat forts a casa i, en canvi, tenen molts problemes per puntuar a fora camp.

Així, el Reial Mallorca, invicte en els tres partits que ha disputat a casa, on ha aconseguit un empat davant el Reial Madrid (0-0) i dues victòries contra l'Osasuna (2-0) i la Reial Societat (2-0), rep el conjunt català, que encara no ha aconseguit puntuar en cap dels tres desplaçaments lluny de l'estadi Cornellà-el Prat. L'equip que entrena Mauricio Pochettino ha encaixat tres derrotes en els duels que ha disputat com a equip visitant i ha caigut al Madrigal davant el Vila-real (4-0), al Santiago Bernabéu davant el Reial Madrid (3-0) i a Anoeta davant la Reial Societat (1-0).

Per tant, tot sembla indicar que el conjunt mallorquinista ho té tot a favor per perllongar la ratxa d'imbatibilitat a Son Moix, un factor que ja fou clau en la brillant campanya feta el curs passat.

El paper de favorit del Reial Malloca amb vista a la cita de diumenge s'accentua encara més si tenim presents tots els precedents entre vermells i blanc-i-blaus a Primera Divisió, en els quals les xifres parlen per si soles.

El Reial Mallorca i l'Espanyol s'han vist les cares a Palma en vint-i-dues ocasions, amb un balanç total de 15 victòries locals, 5 empats i només 2 triomfs visitants, amb 45 gols a favor dels balears i 21 a favor dels catalans.

Per si aquestes estadístiques no fossin prou demolidores per inclinar la balança a favor del Mallorca, cal apuntar que l'Espanyol no s'ha enduit la victòria de l'Illa des de la temporada 1999/2000, en què s'imposà per 1-3. És a dir, el conjunt blanc-i-blau no ha obtingut cap triomf en les darreres deu campanyes, en les quals ha encaixat vuit derrotes i tot just ha pogut esgarrapar dos empats els cursos 2007/08 (2-2) i 2005/06 (0-0). Pel que fa al balanç golejador d'aquestes darreres deu temporades, cal dir que el Mallorca ha aconseguit 22 dianes per només 9 de l'Espanyol.

La golejada més gran a favor dels mallorquins es produí la campanya 1990/91, en la qual el resultat fou de 4-0. Per contra, el triomf més contundent dels bercelonins tingué lloc el curs 1961/62, en el qual el marcador final registrà un humiliant 1-5. Aquesta fou la primera de les dues úniques victòries que l'Espanyol ha aconseguit a Palma en tota la seva història.

La temporada passada, el Reial Mallorca i l'Espanyol s'enfrontaren a Son Moix en la jornada 38 i el resultat fou de victòria vermella per 2-0 amb gols de Víctor Casadesús i Mario Suárez.

Al llarg dels anys, el Mallorca i l'Espanyol han anar conreant una rivalitat que continua latent i que visqué un dels capítols més àlgids la temporada 1988/89, amb la disputa de l'eliminatòria de promoció que es resolgué amb l'ascens dels vermells i el descens dels blanc-i-blaus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per miki, fa mes de 13 anys
estic d'acord, fa caguera
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente