muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

“Manzano té alzhèimer selectiu”

Mateu Alemany es defensa de la demanda presentada contra ell i altres exconsellers del Mallorca per Gregorio Manzano i culpa l'exentrenador vermell de tenir una quota important de responsabilitat de la delicada situació econòmica del club

45644

Això és la guerra. L'encara accionista majoritari del Reial Mallorca, Mateu Alemany, ha decidit recollir el guant que li ha llançat l'exentrenador vermell Gregorio Manzano amb una demanda judicial civil per impagament i ha passat a l'acció disparant amb bala, en afirmar que el tècnic de Jaén pateix d'"alzhèimer selectiu" i que només té memòria per recordar allò que li convé.

El misser andritxol, que encara té a nom seu el 39% dels títols de propietat de la SAE balear, tot i que Llorenç Serra Ferrer hi cerca un comprador, fou demandat per Gregorio Manzano i Gonzalo Hurtado amb els exconsellers José Miguel García, Miquel Vaquer i Àlex García, com també els accionistes Javier Martí Mingarro i Javier Martí Asensio.

L'objecte d'aquesta demanda civil és la reclamació d'uns 2,2 milions d'euros en concepte d'honoraris impagats per la seva feina a la banqueta mallorquinista i el principal argument que fa servir l'entrenador andalús és que, quan presentà un concurs voluntari de creditors, el Reial Mallorca SAE acumulava un passiu superior a l'actiu, que no tenia prou fons per desenvolupar la seva activitat i que, en conseqüència, Alemany obrà malament en obrir el procés esmentat, perquè hauria d'haver dissolt el club, vendre'n tots els actius i liquidar-ne els deutes pendents, tal com preveu la Llei de societats anònimes.

Amb la seva maniobra, Manzano pretén evitar el procediment concursal del club vermell i convertir-se'n en un creditor més per poder, així, cobrar la totalitat de la fitxa. Alemany convocà ahir la premsa a l'Iberostar Estadi per exposar els arguments de la seva defensa i la dels altres tres exconsellers. En primer lloc, l'expresident afirmà que no hi ha causa de dissolució del club, perquè "l'actiu és superior al passiu", i que el Mallorca té "un patrimoni importantíssim a la plantilla, a la ciutat esportiva, al Lluís Sitjar, amb la condició d'equip de Primera... i si això no és així, ho discutirem al jutjat".

"Aquesta és una qüestió desagradable que nosaltres no hem cercat i que ens hem trobat i, per tant, ens defensarem amb contundència. Aquest procés judicial posarà cadascú al seu lloc i també ens donarà a tots l'oportunitat de revisar el grau de participació i la quota de responsabilitat del senyor Manzano en l'anterior projecte del Mallorca, que derivà en una situació d'insolvència del club", indicà Alemany, que tot seguit passà a valorar i enumerar els detalls que un Manzano "amb alzhèimer selectiu" oblida tenir presents en la demanda.

Alemany opina que Manzano no era un "simple treballador", tal com el tècnic de Jaén es definí en la demanda, i que aquest oblida que "fou un alt executiu i una figura importantíssima dins l'organigrama del club, que participava en les decisions que n'afectaven el primer equip en l'àmbit esportiu, però amb clares conseqüències econòmiques per a l'entitat. No pot eludir la seva responsabilitat, no sé si jurídica però sí moral, en les decisions que es prenien i que significaren un augment descomunal en matèria de despesa en fitxes, primes i premis per a la primera plantilla i que, juntament amb una política d'obstrucció dels jugadors del planter, provocaren un fort endeutament del club".

Petició reiterada

Alemany apuntà, a continuació, que "Manzano també oblida que per desembre del 2008 fou ell en persona qui de manera reiterada, en públic i en privat, em demanà que tornàs al Mallorca per salvar el club".

Així mateix, criticà la poca memòria de l'expreparador vermell, incapaç de recordar la situació esportiva que passava el Mallorca el 15 de gener del 2009, quan Alemany agafà el timó de la SAE. "Oblida que el Mallorca havia sumat 14 punts en 19 jornades i només 3 punts en els darrers onze partits. La decisió que s'havia pres era que no podia continuar en el càrrec i ha oblidat que jo vaig defensar la seva continuïtat en contra de l'opinió de la majoria".

En quart lloc, Alemany sentencià que "Manzano oblida que, si ell és avui entrenador del Sevilla, és gràcies als bons resultats que ha obtingut en el Mallorca, on ha cobrat uns elevats emoluments. Darrere ell el club ha fet una gran inversió".

Però allò que més indigna l'advocat andritxol és el fet que, per l'andalús, "qualsevol història prèvia al meu retorn a l'entitat no existeix. Jo sé quina era la dramàtica situació del club quan hi vaig arribar i vaig treballar per solucionar-la. Ell sabia en tot moment allò que passava al club i quina era la situació abans d'entrar en preconcurs. Els ara demandats no érem responsables de la delicada situació en què es trobava el Mallorca. Era heretada i ell ho sap".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alemany, xantematins, fa mes de 13 anys
Manzano, el millor entrenador que han tengut els barrals, vol cobrar allò que es va pactar amb ell. Aquest Alemany és un cap de fava integral que només va a la seva bolla. Per això el RCD Mallorca no és a les competicions europees.
Valoració:4menosmas
Per miki, fa mes de 13 anys
no se que vol dir aixo de selectiu, jo crec que te cobrera
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente