algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Adéu al somni del Bernabéu (1-0)

El FC Barcelona va quedar sense premi davant un Inter de Milà que va ser la màxima expressió del catenaccio. Un gol de Piqué, sis minuts abans del final, no bastà perquè els de Guardiola es classificassin per a la final de Madrid

118476
El Barcelona ho intentà fins el darrer moment. | ALBERT GEA
FC BARCELONA 1
INTER 0

FC BARCELONA: Valdés, Alves, Touré, Piqué, Milito, Busquets, Xavi, Keita, Messi, Ibrahimovic i Pedro.
Maxwell per Milito, Jeffren per Busquets i Bojan per Ibrahimovic.

INTER DE MILÀ
: Julio César, Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti, Cambiasso, Motta, Etoo, Sneijder, Chivu i Milito.
Mariga per Etoo, Muntari per Sneijder i Córdoba per Milito.

GOL
:
1-0: minut 84, Piqué.

ÀRBITRE
: Frank De Bleeckere. Amonestà Pedro, del Barcelona; i Julio César, Chivu, Muntari i Lucio, de l'Inter. Expulsà Motta, de l'Inter, en el minut 28 amb vermella directa.

El FC Barcelona no va poder completar la remuntada tot i derrotar per 1-0 l'Inter de Milà en el partit de tornada de semifinals de la Lliga de Campions. L'Inter es dedicà a no jugar a futbol i aguantà prou les envestides d'un equip local que reaccionà tard i que no podrà defensar a Madrid la corona de campió europeu. El Barça no pogué desplegar el seu joc per culpa de la bona estratègia defensiva dels italians. Va ser un catenaccio pur en el qual feren molt bé la seva feina, és a dir, defensar-se, pegar coces a la pilota per allunyar-la de Julio César i usar tota l'agressivitat possible. Al final, l'Inter tindrà una final que es va guanyar a mitges en l'anada, en la qual sí que va jugar a futbol, mentre que el Barcelona haurà d'esperar per aconseguir la quarta Champions.

L'afició complí i arribà al Camp Nou bastant abans que altres vegades. L'ambient era el de les grans nits i l'equip hi volgué respondre ja des del principi, encara que les coses no varen sortir bé llevat dels 5 primers minuts i dels 10 darrers. Pedro ho provà en els moments inicials, però els seus xuts no trobaren la porteria de Julio César.
Sense gens de possessió de la pilota, l'Inter es replegà i aconseguí tancar tots els espais entre línies. Xavi ho va tenir molt difícil a l'hora de trobar alguna passada bona per als seus companys. Tant Guardiola com Mourinho innovaren en els onzes respectius. Al bàndol local, Touré se sumà a Piqué i a Milito com a tercer central, amb un Alves que ocupà tot el carril dret blaugrana. Per la seva banda, el portuguès dissenyà un equip molt defensiu, amb el romanès Chivu d'extrem esquerre en lloc de Pandev. El guió era clar: moviment de pilota a càrrec del Barcelona i contenció dels italians, que estaven a l'expectativa.

El Camp Nou empenyé com mai i l'equip se'n contagià. Pedro va tenir el gol ben a prop, gràcies a una bona centrada d'Alves. Però va ser Messi qui més s'hi acostà. L'argentí cercà espais pel centre, encara que li costà molt.
L'agressivitat de l'Inter anà de menys a més. Motta enfilà el camí del vestidor abans de la mitja hora de joc amb vermella directa per una agressió sobre Busquets. L'exblaugrana perdé els nervis i agafà el blaugrana pel coll.
Amb un menys, la consigna de Mourinho era clara: s'havien de tancar encara més darrere i perdre temps cada pic que poguessin. El cronòmetre avançava sense que el conjunt blaugrana trobàs el camí cap al Bernabéu. Guardiola va fer entrar Bojan i Jeffren per Ibrahimovic i Busquets, respectivament. Però el resultat fou un cúmul de gent pel mig, perquè cap passada no arribava a bon port. Mourinho tragué homes encara més defensius.

El tècnic local col·locà Piqué com a davanter centre i el recurs funcionà, perquè marcà. L'estadi esclatà de plaer i el futbolista català quedà a dalt per cercar l'heroïcitat completa. Tal vegada un poc tard, però el Barça es despertà i tots els xuts que no havien arribat en els primers 80 minuts ho feren un darrere l'altre fins al final. Bojan aconseguí marcar, però De Bleeckere anul·là l'acció per una mà prèvia de Touré. Els amfitrions ho varen intentar, però amb més voluntat que sort.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Dubte, fa mes de 13 anys
És molt llastimós que els madridistes s'alegrin de l'eliminació d'un equip espanyol a la Champions. O no és espanyol el Barça?
Valoració:1menosmas
Per tiquitaca, fa mes de 13 anys
El somni del Bernabéu??? Però la fita no era arribar a una altra final de la Xampions? Ja tenia raó en Mourinho quan va dir que el Barça volia arribar a la final del Bernabéu més per antimadridisme que altra cosa... així li ha anat.
Valoració:5menosmas
Per Jaun, fa mes de 13 anys
clar que t´he entes BARRALET per una cosa es esser conscient i no fer res i l´altre es criticar als que volen fer coses.De totes maneres anar a veure el teu equip al camp em posa la carrn de gallima i a mi me la posa el Mallorca.Els problemes dels altres no m´interessen,Alla el MADRID O EL bARÇA.Ja he dit la meva opinio:PREPOTENCIA.
Valoració:1menosmas
Per barralet, fa mes de 13 anys
jo culé? si així heu de dormir tranquils...allà voltros! tenc simpaties pel barça com antitesi del madrid i quan juga fora... però per la resta som vermellenc des de ben petit (no de l'onada hector cúper)... veig juan que m'has entes en part...
Valoració:3menosmas
Per Joan, fa mes de 13 anys
Exacte Barralet,hem de fer delMallorca mun equip amb entitat pero per aixo passa per fer entre tots feina : portar banderes catalanistes al camp,fer penyes amb entitat,parlar amb el president de penyes etc.Es a dir canviar algunes coses que tu i molts no feim.Les coses no son perpetues i es poden canviar.Jo soc de poble i procur fer aixo que es molt ppoc pero entre tots es pot fer mes.D e totes maneres dubt que un del Barca o del MADRID VULGUI AJUDAR A AQUESTA FEINA D´IDENTITAT.Visca el MALLORCA SEMPRE.I com diu ANTI ets cule i s´ha acabat i me pareix molt be.Sempre sireu millor que nosaltres i no se de que us quiexau.
Valoració:1menosmas
Per jaumet barralet, fa mes de 13 anys
i quan deis Reial Madrid, també deu ser colonialisme a la inversa, no?
Valoració:-4menosmas
Per En Miquelet, fa mes de 13 anys
El Barça va sortir amb molta prevenció, tenien por dels contracops de l'Inter i ni tan sols quan Motta fou expulsat acceleraren el ritme dels atacs. Els italians intimidaren molt l'àrbitre després de l'expulsió i aquest va pitar moltes faltes en atac. El gol de Bojan legal però els italians se li haguessin tirat damunt, n'hagués hagut d'expulsar un parell més, escàndol, i això no interessa de cara a conservar prestigi a la UEFA.
Respecte la polémica amb els barralets crec que el Mallorca és l'expressió de la nostra societat o sigui que té una imatge que a molts no ens agrada i que ens correspon a nosaltres modificar.
Valoració:10menosmas
Per Matéu, fa mes de 13 anys
BernabEu.

Que els castellans, segons les seves normes ortogràfiques, accentuïn aquest nom català, no vol dir que nosaltres l'haguem d'imitar. D'això se'n diu colonialisme.

I no em cansaré de dir-ho.
Valoració:5menosmas
Per jaumet barralet (s'autèntic), fa mes de 13 anys
NI LIGA, NI COPA, NI CHAMPIONS LEAGUE!!!
Valoració:-6menosmas
Per Carla, fa mes de 13 anys
Dos jugavem i un va perdre. El que crec és, que saber perdre com ho fan els del Barça gràcies a la pedagogia que els ha ensenyat en Guardiola mereix un 10. A més va ser un joic polit per la seva banda, cosa que Mourinho no va transmetre als seus jugadors. Visca el Barça i fins la próxima.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente