cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

... i altres herbes

El consell (I)
El consell d'administració del Reial Mallorca es va reunir dilluns a l'estadi de Son Moix. Varen adoptar dues decisions relativament importats: nomenar Miquel Vaquer com a vicepresident i Francisca March, com a vocal. Miquel Vaquer ja en va ser, en una altra època no gaire llunyana, vicepresident, tot i que en aquell moment, almanco inicialment, ostentava el quinze per cent de les accions del Reial Mallorca. Vaquer va vendre el seu paquet accionarial a Vicenç Grande, però en continuà durant un temps com a vicepresident. El propietari d'Oxidoc, que encara ara té un gran disgust amb la gestió de Grande al Reial Mallorca, tornà al consell d'administració de la mà de Mateu Alemany i des de dilluns n'és vicepresident. Vaquer s'ha convertit en un empresari d'èxit. Des que Oxidoc iniciàs la seva activitat l'any 1984, l'empresa no ha deixat de créixer.

Oxidoc es dedica a la fabricació i venda d'equips de reanimació, farmacioles per a primers auxilis, productes medicosanitaris i equips de protecció individual. Idò bé, ningú no s'ha d'estranyar si, tard o d'hora, Vaquer es converteix en el nou màxim accionista i president del Reial Mallorca. Vaquer, si vol emprendre la iniciativa suportant el pes econòmic de l'aventura quasi en solitari, disposarà del suport incondicional d'Alemany. Ara bé, no pot descartar-se, ni molt manco, que Vaquer pretingui distribuir el risc econòmic que suposa el Reial Mallorca. Arribats a aquest punt, els empresaris Tomeu Cursach, que ja fou accionista de la Societat Anònima Esportiva, i Xavier Cabotà, accionista de l'entitat des de fa anys, podrien ser els aliats perfectes de Vaquer. Distribuir el risc pecuniari no serà una gran dificultat, però acordar-ne les diferents quotes de protagonisme no serà senzill. No em referesc a la ressonància mediàtica -Cursach no en vol- sinó al poder intern, a la capacitat de decisió. El més complicat serà decidir qui mana, qui té més poder. Personalment, ja saben que sempre he pensat que el Mallorca ha de ser de com més gent, millor.

El consell (II)
No sé per quina estranya raó parlar de Vaquer, Cursach i Cabotà m'ha recordat que no fa gaire vaig llegir una entrevista amb Daniel Cohn-Bendit, líder europeu dels Verds. Deia: "Vull la influència, no el poder". Passa sovint.

El consell (III)
El consell d'administració del Reial Mallorca decidí també nomenar-ne Francisca March com a vocal. I, això, què vol dir? Jo vos ho intentaré explicar. Això significa que Francisca March s'ha convertit en accionista del Reial Mallorca Societat Anònima Esportiva. Per què? M'assegura -un que ho sap- que els membres del consell d'administració els nomena o ratifica la junta d'accionistes. És clar, si Francisca March passa a formar part del consell d'administració del Mallorca sense que s'hagi produït reunió de la junta d'accionistes és perquè s'emprà una fórmula absolutament legal i transparent, que obligaria la nova consellera -Francisca March- a haver-ne comprat accions. En definitiva, que March és ara accionista del Reial Mallorca. Però, quantes accions ha comprat? A qui? Uff!

Llei de l'Esport
Llegesc a 'Elconfidencial.com' que la Lliga de Futbol Professional dóna suport al final de les societats anònimes esportives. De fet, el director general de l'LFP, Francisco Roca, avançà en el Seminari Internacional d'Estratègies de Gestió per l'Esport Professional importants novetats que inclourà la llei. Explicà, per exemple, que "hi ha consens entre els partits polítics" perquè s'elimini l'obligatorietat que els clubs que competeixen en categoria professional siguin societats anònimes esportives. Però el punt més polèmic de la futura llei de l'esport és el que té a veure amb els drets audiovisuals. I és que sembla que el Govern vol obligar per norma que els grans clubs de la Lliga negociïn col·lectivament el pastís televisiu. Aquesta mesura, diu 'Elconfidencia.com', té el suport de 26 clubs, que coincideixen a defensar que l'actual sistema d'explotació dels drets audiovisuals augmenta la diferència entre els equips. El Reial Mallorca de Mateu Alemany és un ferm defensor del nou sistema.

Atlètic Balears
Sabeu que estic ben convençut que Fernando Crespí és un dels pitjors presidents de la història de l'Atlètic Balears. I n'hi ha hagut de ben xerecs! De fet, em sembla que només la col·laboració de l'empresa Inverfutbol, propietat de Bartomeu Cursach, fa possible la subsistència, ara per ara, del conjunt blanc-i-blau. Idò bé, em diu Jeroni Petro, expresident de la Procampo (associació de copropietaris de l'Estadi Balear), que Crespí té cita demà en el jutjat per respondre sobre una demanda per apropiació indeguda. Crespí, en canvi, assegura que no en sap res i recorda que és Petro qui, tard o d'hora, haurà de respondre davant la Justícia de la seva gestió a la Pro campo. Ah, per cert, la meva desconfiança cap a Fernando Crespí, prou coneguda, augmenta de cada dia. Em diuen que, fins i tot, Damià Estelrich considera que fou un error cercar Crespí per presidir l'equip. En canvi, qui es manté fidel al president és Fernando Miró. Uff!

Pàdel
El meu amic Miquel Àngel March, exportaveu del GOB, és un bon aficionat a l'esport. Barcelonista de sempre, és la demostració més evident que el pàdel no és un esport just per a senyorets panxarruts, rics i de marcada ideologia dretana. Sembla que el seu nivell millora cada setmana, malgrat que a un ritme lent, pausat. He pensat en March perquè he llegit amb atenció una convocatòria de premsa per a avui a les 16.30 hores davant els edificis de les Covetes (Campos). Sembla que el GOB i el PSM volen celebrar la resolució del contenciós de les Covetes i han anunciat l'assistència a l'acte el secretari general, Biel Barceló; el secretari d'organització, Xavier Bacigalupe; els històrics Maria Antònia Vadell i Antoni Sansó, els regidors de Campos Joan Joan, Sebastià Covas i Joan Monserrat, a més de l'exsecretari general del partit Mateu Morro.

Ah, i del GOB hi acudiran el president interinsular, Macià Blàzquez, i l'exportaveu i ara membre de la junta directiva Miquel Àngel March. Segur que tenen resposta per als dos grans interrogants del conflicte de les Covetes: què passa amb els 27 milions d'euros que reclama la promotora? Quan hi entrarà l'excavadora per començar la demolició? La resta, ja s'ho poden imaginar, són vuit i nous i cartes que no lliguen. Ah, una coseta més: la conferència de premsa farà del tot impossible que March jugui avui horabaixa a pàdel. Quin gran disgust!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.