nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El món es rendeix al Barcelona

Tant la premsa espanyola com la internacional deixen patent la clara superioritat blaugrana i el seu domini del planeta futbol

117876
Els jugadors del Barça celebran la victoria després del partit. | JUAN MEDINA

Tant la premsa espanyola com la internacional coincidiren a assenyalar la clara superioritat demostrada pel Barça en el partit de dissabte al Santiago Bernabéu. La victòria blaugrana és informació de primera plana, a més de en la premsa esportiva, en la d'informació general, que s'expressa en els mateixos termes de reconeixement a l'efectivitat de l'equip. "Cop de campió" titula l'Sport, i hi afegeix: "Una altra repassada al Madrid". "El Barça guanya el primer títol al Bernabéu", titula la seva crònica.

El Mundo Deportivo, igualment sobre una foto de Messi, apunta: "Bany!", i encapçala la informació amb "Cantera gana a cartera". "El Barça guanya mitja Lliga a Madrid amb un cop d'autoritat. Messi torna a vèncer Cristiano i deixa clar qui és el número 1". Tot i que encara resten set jornades de Lliga i el Barça només té tres punts d'avantatge, cap diari no té gaire dubtes sobre qui guanyarà el campionat. As subratlla en portada: "Guanyà el millor. Queden 21 punts, però el títol ja sembla decidit". "Molt Barça, segona part", diu a la crònica.

Marca apunta directament Pellegrini: "Colorín, colorado... el cuento chino de Pellegrini se ha acabado". El tècnic, consideren, "perd el darrer tren amb decisions surrealistes". En la premsa d'informació general els titulars van en la mateixa direcció. "Imparables" (El Periódico), "Cop de líder" (La Vanguardia), "El Barça es fa líder al Bernabéu" (Abc), "Una altra maçada del Barça" (La Razón), "La Masia pren Madrid" (Público) i "El futbol del Barça no es discuteix" (El País).

"Adéu, adéu Madrid"

Aquest és el titular que la Gazzetta Sportiva italiana ha escollit, mentre que el Correio da Manha portugès destaca que "L'art de Messi apaga Ronaldo". L'argentí Olé destaca la ratxa golejadora de Messi i la premsa anglesa i alemanya, com la francessa, també es rendiren al futbol blaugrana.

Messi vol ser el millor golejado

El màxim golejador de la Lliga, Leo Messi, autor de 27 dianes en 31 jornades, va camí de convertir-se en el jugador del Barça que n'ha fet més en un campionat de Lliga, rècord que encara té el brasiler Ronaldo Nazario, que n'aconseguí 34 la temporada 1996/97. Messi, que al Bernabéu anotà el seu gol 40 de la temporada en totes les competicions, és a només set dels 34 de Ronaldo, exactament un per jornada fins a la clausura de la competició. Els blaugranes jugaran quatre partits al Camp Nou (Depor, Xerez, Tenerife i Valladolid) i visitaran l'Espanyol, el Vila-real i el Sevilla. Amb 27 gols en Lliga (el segueixen Higuaín i Villa, amb 24 i 20, respectivament), 8 a la Champions, 2 a la Supercopa d'Espanya, 2 en el Mundial de clubs i 1 a la Copa del Rei, Messi ja supera de dos gols la xifra de l'any passat, quan n'anotà 38 (23 en Lliga, 9 en Champions i 6 en Copa).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.