nubes dispersas
  • Màx: 16.84°
  • Mín: 12.25°
16°

“El quart lloc és l'objectiu més immediat”

Gregorio Manzano afronta el duel de diumenge contra el València amb l'ambició de sumar els tres punts i intentar recuperar la plaça de Champions

El tècnic del Reial Mallorca, Gregorio Manzano, s'ha marcat com a objectiu més immediat recuperar la quarta plaça de la classificació, que la jornada anterior es perdé a mans del Sevilla en no passar de l'empat en la visita a l'Almeria. A l'entrenador vermell no l'espanta el nom del rival de demà, el València, i confia que el seu equip faci valer la seva pegada a l'Ono Estadi per recuperar el camí del triomf i endur-se els tres punts davant el conjunt xe. Manzano augura un bon espectable.

"Diumenge jugarem un partit molt atractiu i volem recuperar el camí del triomf. És un duel clau per a la lluita pel quart lloc de la taula. Estam empatats amb el Sevilla i la quarta posició és l'objectiu més immediat. El València lluita per una tercera plaça molt gratificant i nosaltres durant moltes jornades hem anat just per darrere ells", comentà el tècnic mallorquinista, qui avisa dels molts perills que presenta el conjunt d'Unai Emery i qui destaca al mateix temps el valor psicològic que podria tenir una victòria demà.

Alguna cosa més que 3 punts

"El València és un gran equip amb grans jugadors, alguns dels quals formen part de la columna vertebral de la selecció espanyola. Tenen futbolistes determinants, desequilibrants i amb molts recursos, com Villa, Silva, Joaquín i Mata, entre d'altres. Tenen una plantilla que és correspon al paper que fan a la Lliga. És un equip molt difícil de guanyar i, per això, vencent el València, sortiríem molt reforçats amb vista a la disputa de la plaça de Champions", manifestà.

Per altra banda, Manzano considera que l'eliminació del València de dijous a mans de l'Atlètic de Madrid en els quarts de final de l'Europa League, no té per què afectar els ànims ni el rendiment dels jugadors xes.

"Vint-i-quatre hores després de qualsevol victòria o derrota, les coses es veuen d'una altra manera i s'obliden les alegries o les penes. Quaranta-vuit hores després de l'eliminació ens visitaran amb el cap clar i amb la intenció de sumar els tres punts i consolidar una mica més el seu tercer lloc", apuntà.

Ni el tercer lloc ni els vuit punts que separen el València del Mallorca en la classificació, que es podrien reduir a cinc si guanyen els balears, no obsessionen el preparador de Jaén, qui recorda que "cal anar passa a passa". "Derrotant el València, retallaríem distàncies i guanyaríem el goal average directe, però somiar en el tercer lloc només tindrà sentit quan les distàncies siguin inferiors a tres punts. No hem de passar l'arada davant el bou", afirmà.

Finalment, Manzano opinà que l'Atlètic de Madrid, desè amb 40 punts, marca el tall dels conjunts amb opcions de lluitar per les places europees i que, a mesura que passin les jornades, s'aniran descartant candidats. "Per ara, no m'atrevesc a descartar cap equip. Nosaltres hem d'intentar evitar que se'ns acostin els equips que vénen darrere".

El Mallorca jugarà dos amistosos a Suècia

Ningú no sap qui entrenarà, quins jugadors tindrà o qui serà el propietari del Reial Mallorca la temporada que ve, però des de les oficines del club balear es continua fent feina amb vista al pròxim curs.

Així, el Mallorca ha tancat ja dos compromisos amistosos de pretemporada, programats per als dies 12 i 14 de juliol, que es disputaran a Suècia.

El primer matx es jugarà a Estocolm contra l'IF Djurgarden, equip de la Primera Divisió sueca fundat l'any 1981 i que s'ha proclamat campió del seu país en onze ocasions.

El segon compromís es tindrpa lloc a la localitat de Norrköping davant l'IFK, un equip d'aquesta mateixa ciutat fundat l'any 1897 i amb 13 títols de Lliga en les vitrines. Tanmateix, dilluns començarà la competició a Segona.

Les dades escollides i la localització d'aquests dos duels ens permeten arribar a dues conclusions. La primera seria que el Mallorca té previst escurçar les vacances d'estiu dels jugadors de la primera plantilla i començar la pretemporada a principi de Juliol, en previsió d'haver de disputar l'eliminatòria prèvia de la Lliga de Campions. És a dir, el Mallorca confia conquerir la quarta plaça del torneig i rebre la pertinent llicència UEFA.

La segona conclusió és que, per primera vegada en molts anys, la localitat austríaca de Kössen no serà la seu de l'estatge de pretemporada, el qual es traslladarà a terres sueques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.