algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
13°

Dos partits de sanció per a Ronaldo

Competició considerà l'acció del portuguès com a “joc perillòs” i no tingué en compte les al·legacions presentades pel Madrid

114856
Ronaldo ahir a Valdebebas. | Ballesteros

El Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va decidir, després de la seva reunió d'ahir, sancionar amb dos partits de suspensió el davanter portuguès del Reial Madrid Cristiano Ronaldo per "joc perillós". El jugador va ser expulsat diumenge per copejar amb el braç a la cara del jugador del Màlaga Patrick Mtiliga, amb la qual cosa li provocà una fractura dels ossos del nas que el tindrà almenys dues setmanes de baixa. Per a la sanció, s'aplica l'article 115 del codi disciplinari de l'RFEF, referent al "joc perillós causant dany que minvi les facultats de l'ofès" i que comporta d'un a tres partits de suspensió o per un mes. A més, s'afegeix una multa accessòria, segons l'article 52, de 180 euros al club (90 per cada partit de sanció) i de 600 € a l'infractor.

El Reial Madrid havia presentat al·legacions, considerant que del que l'àrbitre reflecteix a l'acta -que el lusità va ser expulsat per copejar amb el braç a la cara un jugador contrari, cosa que li provocà una hemorràgia nasal i que hagué de ser substituït- no es desprenen fets que configurin una infracció, per tal, com un cop entre jugadors no és en si mateix sancionable".

A més, el club blanc "invoca" una acció del joc en el partit FC Barcelona-Sevilla del passat dia 17 de gener, però que, segons el Comitè "no incideix per a res com a antecedent vinculant com es pretén", ja que la realitat és que el col·legiat en aquella ocasió "no va recollir a l'acta cap fet que pogués provocar una resolució fundada (...) ni cap retret a Messi, per la qual cosa, a més, no va provocar cap resultat lesiu" al jugador del Sevilla Marc Valiente.
A més, Competició recalca que els fets descrits a l'acta "són suficients als efectes de concretar el motiu de la decisió arbitral", ja que correspon qualificar-los al mateix òrgan disciplinari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.