algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

A les totes al torneig del KO

L'equip de Gregorio Manzano afronta a Valladolid el partit d'anada de l'eliminatòria de setzens de final

112224
Keita remata a porteria davant la presència d'un defensa del Valladolid en un partit de la temporada passada. | T. MONSERRAT

El Reial Mallorca torna a la seva competició preferida, la Copa del Rei, i avui jugarà a l'estadi José Zorrilla (21.00 hores) el duel d'anada de l'eliminatòria de setzens de final, en què quedà emparellat amb el Valladolid.
Després de l'heroic empat aconseguit dissabte passat al Vicente Calderón davant l'Atlètic de Madrid, els homes de Gregorio Manzano afronten aquesta cita carregats de moral i de confiança. Per davant, 180 minuts d'una eliminatòria entre dos equips de Primera Divisió que es presenta molt igualada. Així les coses, el principal objectiu del Reial Mallorca és obtenir un resultat que li permeti resoldre el duel en el partit de tornada, que es jugarà a Palma el pròxim 10 de novembre. Una victòria a terres castellanes representaria una passa de gegant cap als vuitens de final, però, si això no fos possible, s'ha d'intentar l'empat o en el pitjor dels casos una derrota per la mínima que fes possible la remuntada. Allò que s'ha d'evitar de qualsevol manera és fer un paperot com el que protagonitzà el Reial Madrid dimarts passat a Alcorcón (4-0).

Gregorio Manzano, com molts entrenadors, va aprofitarar la Copa del Rei per donar minuts als jugadors menys habituals i descans a alguns titulars. La primera decisió que prengué el tècnic andalús en aquest sentit fou deixar fora de la convocatòria futbolistes com Nunes i Julio Àlvarez, juntament amb el sancionat Josemi, els lesionats Lux i Adúriz i Óscar Díaz, qui continua sense entrar en els seus plans. L'onze titular del Mallorca tindrà la presència per primera vegada del brasiler Felipe Mattioni, qui debutarà en partit oficial amb la camiseta vermella. Iván Ramis, Rubén i Corrales completaran la línia defensiva. En el centre del camp, Pep Lluís Martí i Bruno China podrien formar el doble pivot, mentre que Varela tornaria a la banda dreta i Castro o Tuni jugaran per l'esquerra.

Pezzolano pot jugar a la mitja punta amb Keita o Webó en atac. Mario Suárez, Víctor, Ayoze i Borja Valero també entraren en la convocatòria, però veuran l'inici del partit des de la banqueta. La porteria serà defensada per Aouate i l'arquer del filial Nauzet viatjarà a Valladolid com a segon porter. Manzano confia que, tot i els canvis, el Mallorca conservi la seva filosofia de joc. Aquesta temporada ja existeix un precedent entre el Mallorca i el Valladolid. En la cinquena jornada de Lliga els vermells doblegaren els castellans a l'Ono Estadi per un contundent 3-0 amb gols de Nunes, Adúriz i Borja Valero. Ara bé, aquesta vegada la pel·lícula serà ben diferent. Canvien l'escenari, bona part dels actors i el gènere de la mateixa. Els partits de Copa en comptades ocasions es poden comparar als de Lliga. En els primers el marge d'errada és més petit i aquestes es paguen més cares.

D'altra banda, cal recordar que l'enfrontament es farà a l'estadi José Zorrilla i que el Mallorca aquesta temporada encara no ha guanyat cap partit fora de casa. Empatà en les visites a El Madrigal (1-1) i al Vicente Calderón (1-1) i caigué al Sánchez Pizjuán (2-0) i a El Molinón (4-1). Ara es presenta una bona oportunitat per trencar la mala ratxa. Finalment, el Valladolid, entrenat per José Luis Mendilibar, també afrontarà el partit amb la moral alta després de la contundent victòria de diumenge passat davant el Deportivo de la Corunya per 4-0, que posà punt i final a una sequera de set mesos sense triomfar en el seu estadi. El tècnic del conjunt castellà també farà rotacions en l'onze inicial. Així, queden fora de la convocatòria homes importants, com ara Justo Villar, Canobbio, Pedro López, Luis Prieto i Borja, a més dels lesionats Sisi i Sesma. El Valladolid podria jugar d'inici amb Fabricio a la porteria; Barragan, Arzo, Baraja i Yuri en defensa; Pelé, Héctor Font, Nauzet i Marquitos en el centre del camp i Bueno i Manucho en atac.

Manzano: "Serà una eliminatòria igualada"

El tècnic del Reial Mallorca, Gregorio Manzano, avisà que l'eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rei contra el Valladolid serà "equilibrada i igualada" i que, malgrat que a la Lliga els vermells derrotaren els castellans per 3-0 a Son Moix, el duel d'avui a l'estadi José Zorrilla "no serà un partit fàcil". L'entrenador andalús ho argumentà afirmant que "els partits de Copa són diferents als de Lliga. Són eliminatòries que, tret d'un cas de catàstrofe, no es resolen en el primer partit". "Anam a Valladolid a sumar una victòria i, si no pot ser, intentarem aconseguir un bon resultat per al partit de tornada. Ens enfrontam amb un rival del nostre nivell i serà una eliminatòria igualada", hi afegí.

Gregorio Manzano assegurà que, en el partit d'avui, els menys habituals tindran una oportunitat per reivindicar-se i que el lateral brasiler Mattioni gaudirà dels primers minuts amb la camiseta del Mallorca. També avançà que "no hi ha cap raó per canviar el sistema tàctic", el 4-4-2 que tan bons resultats està donant a la Lliga, i afirmà que, malgrat els canvis que experimentarà l'onze inicial, "en teoria no s'hauria d'abaixar el grau d'intensitat i d'esforç que hem mostrat a la Lliga". Amb referència al Valladolid, el tècnic mallorquinista apuntà que és un equip "que pressiona molt durant els 90 minuts i que en algunes fases del partit fins i tot et pot arraconar en el teu camp. Hem d'anar a Valladolid amb pas ferm i amb el cap ben alt, perquè, si no, ens poden fer molt de mal i complicar-nos molt l'eliminatòria. Hem de fer un partit molt seriós". Finalment, Gregorio Manzano féu referència a les primes pendents de cobrar per la plantilla corresponents a la victòria contra el Getafe i assegurà que aquest fet no té per què influir en el rendiment de l'equip. "De moment els temes econòmics no em preocupen i esper que aquesta situació es resolgui en els pròxims dies. És un episodi circumstancial".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.