algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Mallorca recula

La Societat Anònima Esportiva desisteix del recurs presentat contra la declaració de Bé d'Interès Cultural feta pel Consell de la font de Mestre Pere, que inclou el safareig de Son Bibiloni i la síquia que delimita la finca

111936
El safareig de la ciutat esportiva de Son Bibiloni. | P. PELLICER

El Reial Mallorca recula i desisteix del recurs contenciós administratiu presentat, a través de la seva fundació, el passat 26 de maig del 2009 contra la resolució del Consell de Mallorca del 5 de març en la qual declarava Bé d'Interès Cultural (BIC), amb la categoria de monument, el sistema hidràulic de la font de Mestre Pere i la síquia de Na Cerdana, que transcorre pels termes municipals de Palma, Valldemossa i Bunyola. Així ho reflecteix un acte dictat el passat 7 d'octubre per la jutgessa Irene Truyols Cantallops, titular del Jutgat Contenciós Administratiu número 1 de Palma. Per tant, es procedirà a l'arxiu de totes les actuacions si abans del termini de quinze dies que concedeix la llei cap de les parts implicades no hi interposa recurs d'apel·lació.

En el seu acte, la magistrada no aprecia motius per efectuar una "expressa imposició de les costes processals", la qual cosa no deixa de ser en si una bona notícia per als debilitats comptes del Reial Mallorca. Aquesta declaració de BIC feta pel consell afecta i concedeix una especial protecció al safareig de la Ciutat Esportiva Antonio Asensio, a Son Bibiloni, i a la síquia que delimita aquesta finca, que és un dels ramals de l'esmentada font de Mestre Pere. S'hi prohibeix, per tant, l'enderrocament del safareig o el seu cobriment, i just s'hi podran fer obres de manteniment. Pel que fa a la síquia, s'hi estableix un entorn de protecció de quatre metres per banda i es limita la capacitat d'actuació en aquesta zona.

En un primer moment, encara sota la presidència de Vicenç Grande, la Fundació Reial Mallorca, en entendre que la declaració del Consell podria afectar els interessos del club, presentà unes al·legacions que foren rebutjades. Aquesta fou la causa del recurs contenciós administratiu presentat posteriorment, del qual la nova propietat del Mallorca ha desistit... amb bon criteri.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.