nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

IB3 renegociarà a la baixa l'acord amb el Mallorca

La crisi, que ha provocat ja una reducció en el pressupost de la televisió autonòmica, fa inassumible l'ajuda de 3,5 milions que l'ens té pactada amb el club vermell fins al 2013 i s'imposa una retallada

111260
El 14-2-2008 el llavors president del Mallorca, Vicenç Grande, i el director d'IB3, Antoni Martorell, signaren el conveni. | Miquel Àngel Canals - Arxiu

La crisi també s'ha instal·lat a IB3 TV i els tentacles de la retallada pressupostària afectaran el Reial Mallorca. El conveni firmat per la televisió autonòmica i pel club, perllongat fins al juny del 2013, preveu una contraprestació econòmica per a la Societat Anònima Esportiva de 3,5 milions d'euros. És inassumible, avui per avui, per IB3, que està disposat a denunciar el contracte signat. El director general d'IB3, Antoni Martorell, considera que en aquests moments de crisi, en els quals l'ens autonòmic veurà retallat el pressupost un vint per cent, no pot destinar 3,5 milions d'euros anuals al Reial Mallorca. Més encara quan la contraprestació és pràcticament inexistent. Martorell, que mantindrà divendres una primera reunió amb els màxims responsables de la nova propietat del Reial Mallorca, està decidit a anar, si fos necessari, als tribunals de Justícia.

Martorell, en qualsevol dels casos, esgotarà primer totes les vies de negociació amb el Reial Mallorca. No pretén reduir l'aportació a zero, però no pot assumir el cost del conveni ara vigent. En principi, i malgrat que no hi ha una decisió definitiva, IB3 hauria de reduir l'aportació al Reial Mallorca a només 1,5 milions d'euros. Martorell, en aquest sentit, confia que el Reial Mallorca entengui la necessitat d'IB3 de disminuir l'aportació, més encara després dels acomiadaments que s'ha vist obligat a fer la Societat Anònima Esportiva per optimitzar recursos.

Consens polític

Antoni Martorell, abans de decidir retallar l'aportació de l'ens autonòmic a IB3 TV, ha cercat el consens de les formacions polítiques que formen el Pacte de centreesquerra. En aquest sentit, el director general ha aconseguit el suport total i incondicional de Francesc Antich (PSOE), Miquel Àngel Flaquer (Unió Mallorquina) i Gabriel Barceló (Bloc per Mallorca). Martorell no ha consensuat la decisió amb Francesc Fiol, portaveu del PP al Parlament, encara que davant les reiterades peticions d'austeritat dels populars, el director general d'IB3 confia tenir el seu suport incondicional. En aquests moments, no es pot oblidar que IB3 s'ha convertit en el principal patrocinador del Reial Mallorca. De fet, la televisió autonòmica aporta al voltant del 10% del pressupost total de l'entitat que presideix Bartomeu Vidal.

Evidentment, tot i que la retallada hauria estat del tot inevitable, el fet que la propietat estigui en mans d'empresaris que no són d'aquesta terra ha facilitat la decisió del director general d'IB3. L'ens autonòmic ha iniciat importants reduccions pressupostàries i setmanes enrere anuncià la renúncia a oferir la retransmissió de la Fórmula 1 -ara només emetrà els grans premis que es disputen a l'Estat espanyol-. La política d'estalvi d'IB3 amb l'automobilisme va facilitar, a més a més, l'acord que ha possibilitat que els teleespectadors de les Illes Balears puguin veure futbol de Primera Divisió cada dissabte. L'actual compromís de col·laboració entre el Reial Mallorca i IB3 TV, que fou ampliat el febrer del 2008, és fruit de l'interès del Govern de Jaume Matas de patrocinar el club. Fou a l'octubre del 2005 quan Vicenç Grande i Maria Umbert, aleshores president del Reial Mallorca i directora general d'IB3, firmaren el conveni de col·laboració.

Aquell acord inicial, signat per a cinc temporades, suposava una despesa de dos milions d'euros, que s'incrementaven any rere any. El Reial Mallorca es va comprometre en aquell moment a mantenir una "relació especialment fluida amb IB3, que facilitarà la feina dels professionals de la ràdio i la televisió autonòmica". Així mateix, el Mallorca garantia que IB3 podria utilitzar l'estadi de Son Moix per realitzar "qualsevol tipus d'espai televisiu". Així mateix, el club vermell establia nombroses obligacions i accions publicitàries a favor de la televisió autonòmica. Les circumstàncies econòmiques eren ben diferents quan el febrer del 2008 es va renovar el conveni. Grande i Martorell perllongaren l'acord des del 2010 fins al 2013. IB3 es va comprometre en aquell moment a aportar dotze milions d'euros al Mallorca en tres temporades -3,5, 4 i 4,5 milions per any-. L'ens autonòmic aconseguí també una opció preferent per adquirir els drets audiovisuals de l'equip a partir de l'estiu del 2013, quan expira l'acord amb IB3.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Antoni, fa mes de 14 anys
Si no gasten aquests dobbers, el d'IB3, així sí que en podran fer de festes.
Valoració:0menosmas
Per no amb els meus doblers, fa mes de 14 anys
Me sembla una mesura molt assenyada, i més pel que hem vist darrerament. Els doblers públics no han de ser per a què un parell d'empresaris especuladors venguin a fer negoci,
Valoració:-1menosmas
Per Balearico2, fa mes de 14 anys
l'Atlètic DE Balears no existeix. Si et refereixes a l'Atlètic Balears crec que no s'ha cobrat res i el tema és als jutjats.
Valoració:1menosmas
Per Balearico, fa mes de 14 anys
L'aportació de 1,5 milions d'euros encara serà excessiva : El que han de fer és potenciar les emissions del ftubol modest. Recordin que l'Atlètic de Balears només aconseguí 30.000 euros.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente