algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

Volem un club?

El RCD Mallorca va bé i millora. Bé, rectific, en el terreny estrictament esportiu el RCD Mallorca va molt bé. La derrota/golejada d'ahir ens ha de deixar permetre veure que els resultats acumulats en aquest inici de lliga són ben positius. Ara bé, ja hem dit altres vegades que un equip de futbol només és una part d'un club de futbol. L'àmbit estrictament esportiu és una part destacada i fonamental de tots els àmbits que han de ser presents a un vertader club de futbol. Parl de massa social, de penetració dins la societat, de fer club, de crear sinergies amb institucions públiques i privades, de cuidar els socis, d'operar com a un vertader dinamitzador esportiu dins l'illa de Mallorca, de valors de país, territori i identificació amb la terra, etc.

Un club és, sobretot, una entitat que congria una sèrie de sentiments, d'emocions, de valors i de voluntats al voltant d'uns colors, d'una camiseta i d'una institució que esdevé fonamental en el territori on es present. Un equip de futbol esdevé poderós i amb capacitat representativa i d'interlocució amb entitats públiques i privades quan, precisament, és un club. Un club sense passió, sense una massa social considerable o sense persones que s'identifiquin amb ell, no és un club, és simplement un equip de futbol. El RCD Mallorca, com altres equips dins la Lliga, té el perill d'anar derivant més cap a una societat anònima esportiva stricto sensu que cap a un club.

Veurem com es presenten els propers mesos, però el president Bartomeu Vidal té una important tasca en aquest sentit. Si alguna mostra hagués de prendre d'anteriors presidents, podria ser la d'un altre Bartomeu, en aquest cas Beltran. El president Beltran va tenir clar l'objectiu de créixer en penyes, seguidors i implantació territorial/social, i aquest objectiu es va traduir en una voluntat, un programa i unes actuacions que esdevingueren molt positives. El camí està marcat, ara cal que algú s'hi posi...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.