algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Alemany atorga una opció de compra preferent a González

El president del Mallorca i el propietari del Grup Ecco avancen en les negociacions i ahir tancaren un preacord que estableix les condicions perquè es tanqui la venda del club abans del 27 de juliol

Ja s'albira la línia de meta. S'intueix el desenllaç final del serial de la venda del Reial Mallorca però, tot i que les negociacions es troben en aquests moments molt avançades, el darrer capítol encara no s'ha escrit i per aquest motiu encara no es pot fer oficial cap acord definitiu. Això sí, l'activitat al despatx del president i propietari del club, Mateu Alemany, és frenètica i tot suggereix a que Carlos González serà el pròxim màxim accionista de la Societat Anònima Esportiva balear.

Alemany i González tancaren ahir un preacord que atorga a l'empresari de Tenerife establert a Madrid una opció de compra preferent perquè pugui adquirir el paquet accionarial del misser andritxol -el 93% dels títols- fins dilluns, dia 27 de juliol. Encara que, seguint la línia de màxima discreció que ha mantingut fins ara el president mallorquinista, els termes del preacord esmentat s'han pactat de manera confidencial, dBalears n'ha pogut saber que està sotmés, en principi, a dues condicions. La primera és que Carlos González haurà d'abonar els 5 milions d'euros estipulats a la seva oferta en els pròxims 10 dies. La segona és que una nova auditoria externa haurà de ratificar i verificar la transparència dels comptes presentats pel Reial Mallorca i que no amaguen cap "sorpresa" desagradable.

Si hi hagués cap d'aquests dos requisits que no es complís, l'opció de compra preferencial quedaria totalment anul·lada. Ha de quedar ben clar que es tracta d'una opció de preferencial, però no exclusiva. Això vol dir que Alemany, en igualdat de condicions, ha de vendre el club al propietari del Grup Ecco, però això no li impedeix escoltar i estudiar altres ofertes.

Amb aquest contracte, el mandatari del club vermell ha volgut tenir un gest de bona voluntat amb González, que aquests dies és de viatge fora de territori espanyol i qui fins ara ha estat l'aspirant a convertir-se en el nou propietari del Mallorca que ha formulat la proposta econòmica més quantiosa.

D'aquesta manera, s'obre un nou compàs d'espera, però el panorama de les negociacions es va aclarint de cada cop més. Ara just falta fer la darrera passa: pagar. A pesar de tot, l'experiència recomana ser prudents i no cantar victòria fins que no es pugui parlar de fets consumats. No debades, es repeteix ara la situació que es visqué l'estiu passat entre el president anterior, Vicenç Grande, i l'empresari britànic Paul Davidson. Llavors també se signà un preacord en el qual s'establia una opció de compra preferent a favor del Llanterner i quan arribà l'hora de la veritat, quan fou l'hora d'efectuar la transferència, Davidson no oferí senyals de vida i deixà ben plantat Grande.

Joan Buades, president

D'altra banda, i de mica en mica, també es van coneixent més detalls del projecte de Carlos González. Si finalment compràs el Mallorca, l'advocat mallorquí Joan Buades té moltes possibilitats de convertir-se'n en el futur president.

Buades, que ocupa el càrrec de secretari de l'actual consell d'administració de la SAE i és, a més, el cap dels serveis jurídica de l'entitat, és un home de la màxima confiança d'Alemany i encaixa amb el perfil de president que vol Carlos González per al seu projecte "mallorquinitzat" del club.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.