algo de nubes
  • Màx: 11.78°
  • Mín: 7.77°
11°

... i altres herbes

Un negoci?
Mateu Alemany ja és el nou màxim accionista del Reial Mallorca ja que dimarts passat adquirí el 93 per cent de les accions que encara es trobaven en mans de Binipuntiró, una de les empreses de la propietat de Vicenç Grande que mesos enrere presentà concurs de creditors. Alemany arribà enguany a la presidència amb l'únic objectiu d'estabilitzar institucionalment l'entitat per intentar assolir la permanència a Primera Divisió. Ho aconseguí. Alemany, a més, es va comprometre a comprar el paquet accionarial de la Societat Anònima Esportiva, però ja advertí aleshores que la seva intenció era vendre l'ens tan aviat com fos possible. Ara bé, el president no ha trobat comprador i ara no té altre remell que gastar-se el milió i mig que costen les accions. Vicenç Grande s'ho mira ja des de la distància, però amb atenció.

Grande, ja ho sabeu, ha fet un negoci ben foradat amb la Societat Anònima Esportiva, ja que invertí en el club més de 17 milions d'euros i just n'ha recuperat un i mig. I Alemany? Què farà Alemany? La veritat és que Alemany és generós i està disposat a fer partícips del seu negoci amb el Mallorca tots els mallorquinistes que ho vulguin. Ja ho vaig escriure fa uns dies i la veritat és que el fet que Alemany no hagi trobat ni un ni molts compradors d'aquesta terra demostra un fracàs col·lectiu. Aquesta societat nostra ha fallat. Com és possible que no hagin sortit un grapat de mallorquins disposats a invertir en el Mallorca? És ben preocupant.

González
Carlos González anava de vicepresident primer en la precandidatura de Juan Onieva a la presidència del Reial Madrid. Aquest homenet és el que ara pretén adquirir el Reial Mallorca. Déu meuet! La seva relació amb aquesta terra nostra és desconeguda, malgrat que és ben segur que ha vingut de vacances en alguna ocasió. Estimar el Mallorca no és necessari, malgrat que, evidentment, sí és recomanable. Tot i que no posaré en dubte les bones intencions i la capacitat inversora de González, us he de confessar que em sabrà greu comprovar que el Mallorca queda en mans d'un empresari de Madrid i del Madrid. Quin desastre!

Manzano
Em diuen que Gregorio Manzano tindrà l'oportunitat de comunicar la seva intenció d'abandonar el Reial Mallorca fins al pròxim quinze de juliol. Hauria de pagar -ja ho sabeu- 500.000 euros, malgrat que és possible que el consell d'administració del Reial Mallorca el deixàs partir sense pagar ni un sol euro. De fet, el president Mateu Alemany és ben conscient que el cicle de Manzano a l'entitat ja s'ha acabat i que perllongar l'estada del tècnic de Jaén a l'Illa és una temeritat. Així i tot, Alemany té molt clar que no engegarà l'entrenador.

Presència
Ja he escrit en un grapat d'ocasions que un temps -no gaire llunyà- el president del Reial Mallorca era considerat una autoritat respectable dins la societat palmesana. Així, la seva presència servia per donar rellevància a qualsevol tipus d'esdeveniment. En aquest sentit, és just reconèixer que Vicenç Grande va fer importants esforços personals perquè el Reial Mallorca estàs representat en tot tipus d'actes. Ara bé, ja sabeu que en segons quines circumstàncies la presència de Vicenç Grande no ajudava gens al Reial Mallorca sinó tot el contrari. Ara per ara, tot és diferent. A Mateu Alemany no li agrada la vida social, però el fet que prodigui poc la seva assistència provoca, precisament, que la seva presència sigui sempre noticiable. Tanmateix, perquè la figura del president del Reial Mallorca sigui considerada com realment es mereix hi ha encara molta feina per fer. Per exemple, els promotors de la Iniciativa Legislativa Popular, que pretén garantir la recepció en TDT de TV3, Canal 33, Canal 9 i Punt 2 a les Illes Balears, no han tingut en compte per a res el president del Reial Mallorca Mateu Alemany.

En canvi, entre aquests promotors, sí hi figuren el president del FC Barcelona, Joan Laporta, i el president de l'Espanyol, Daniel Sánchez Llibre. La proposta, que té el suport de personalitats com Jordi Pujol, Pasqual Maragall, Félix Pons, Damià Pons..., ha de menester 500.000 firmes. L'aprovació d'aquesta Iniciativa Legislativa Popular suposaria, en definitiva, que a les Illes Balears quedaria garantida per llei la recepció dels canals autonòmics de Catalunya i del País Valencià. Curiosament, a aquesta iniciativa, ja s'hi ha afegit la Federació Socialista de Mallorca, que presideix Francina Armengol, i el PSM. Ara bé, al nostre Mateu Alemany, ningú no li demanà suport. Per què?

Bauzá
En parlaré un altre dia, però diré ara que Jaume Bauzà és un tècnic excel·lent. Basta recordar que en iniciar la temporada tothom coincidia en dir que disputar la fase d'ascens ja era un èxit per al filial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.