cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

“Jo apostaria pel Mallorca”

Manzano és conscient de la dificultat, però no descarta eliminar el Barcelona

Quan la lògica i el sentit comú diuen que el Reial Mallorca ho té molt cru per eliminar el Barcelona i classificar-se avui per a la final de la Copa del Rei, sobretot després d’haver perdut el partit d’anada per 2-0 al Camp Nou, el tècnic Gregorio Manzano no es vol tancar cap porta i assegura que el seu equip aprofitarà totes les opcions per donar la gran sorpresa i fer realitat el somni del mallorquinisme. "No sé com estaran en aquests moments les messions, però no crec que hi hagi gaire apostants a favor del Mallorca, tal com està l’eliminatòria ara mateix. Malgrat tot, jo apostaria pel Mallorca. No hi ha res perdut. Resten noranta minuts per disputar, que serien 120 en el pitjor dels casos, i existeix la possibilitat que nosaltres facem un bon partit, que el Barça no el faci i els puguem eliminar. Aquest és el somni que tenim tots al cap i a veure si el podem fer realitat", comentà Manzano.

L’entrenador andalús no volgué donar pistes sobre l’onze que farà jugar d’inici, però avançà que "cercarem jugadors que estiguin frescs físicament, ja que aquest és un factor molt important, i que l’equip tingui equilibri. Un onze en el qual hi hagi gent d’atac per marcar gols, que és allò que necessitam, però sense descuidar la defensa, perquè si el Barça marca primer, el matx i l’eliminatòria se’ns posarien molt costa per amunt". Manzano no es refia de la mala ratxa de resultats que ha encadenat el conjunt de Pep Guardiola en els darrers partits i considera que "crisi" no és la paraula adequada per definir la seva actual situació esportiva. "Jo sempre esper enfrontar-me al millor Barça. Si jo en fos l’entrenador, sabria que el partit més immediat és el prioritari. Són a una passa de jugar una final de la Copa del Rei i, per contra, encara els esperen 13 finals a la Lliga.

El Barcelona sap que no és moment d’abaixar els braços ni de menysprear el rival, per aquest motiu jo no esper un Barça desmillorat, ni amb males cares, ni desmotivat, ans al contrari, crec que sortirà a resoldre el matx com més aviat millor i poder estalviar així energies amb vista als pròxims compromisos". En referència al mal moment esportiu que travessa el conjunt blaugrana, Manzano opinà que "no consider que sigui una crisi. El paper en una competició s’avalua al final. Si ara no estan bé i continuen líders és perquè abans els altres equips varen estar malament. És molt difícil mantenir un rendiment del cent per cent els vuit mesos de campionat".

L’entrenador mallorquinista donà les claus per tenir alguna opció d’eliminar el Barcelona i assegurà que "la primera cosa, la més important, és no encaixar cap gol, però també hem d’intentar ser competitius. La nostra mentalitat és marcar a la primera part, si podem, perquè hi aparegui tot allò que afegeix coent a una eliminatòria: estar a un sol gol d’empatar el duel, disparar l’ànim del públic i confiar que el Barça comenci a tenir dubtes". Malgrat tot, Manzano és conscient de les diferències que actualment hi ha entre Mallorca i Barcelona i recomana als seus homes "jugar amb el cap fred, no sortir a jugar a la babalà ni plantejar un partit d’anada i tornada. Hem de defensar bé i intentar fer-los mal quan els robem la pilota".

Quan Manzano fou preguntat per les dificultats que té el Mallorca per fer gols aquesta temporada, el tècnic respongué que "firmaria per tenir les mateixes oportunitats de gol que tinguérem a Gijón i que en marquem almenys dues. L’equip crea ocasions de perill, només resta encertar una mica més i, per què no, pensar que ho podem fer en el partit de demà (avui pel lector)". Finalment, el tècnic de Jaén recordà que "aquesta temporada ja ens hem enfrontat dues vegades al Barcelona i en cap ells no ho tingueren fàcil. Gaudiren de la sort de tenir alguns factors de cara, com marcar de falta o en fora de joc, que desnivellaren el marcador. Això sí, no recordam que en el partit d’anada no ens xiulare

Guardiola es veu campió de Lliga

L’entrenador del Barcelona, Pep Guardiola, féu una passa endavant ahir i per primera vegada es mostrà obertament optimista i afirmà que no només el seu equip és un ferm candidat per endur-se la Lliga, sinó que està convençut que aconseguirà el títol. Més que una intuïció, Guardiola sentencià: "Crec que serem campions de Lliga", una afirmació allunyada de la prudència que ha mostrat des que es va posar en marxa el campionat i que arriba, casualment, quan més feble es troba el Barça a la Lliga, encara líder, però després de perdre vuit dels nou punts disputats en els darrers tres partits. Guardiola defensà que això no és una fanfarronada, reconegué que ha detectat per què el seu equip ha perdut en les darreres jornades i confia que a partir d’avui, en el partit de tornada de les semifinals de la Copa del Rei contra el Mallorca, el Barça experimenti una millora notable.

"Em menjaré les paraules", indicà sobre la possibilitat que el seu pronòstic falli, i negà que el seu equip estigui immers en una crisi. "El nom (crisi) el posau vosaltres. Em sembla molt encertat el que dieu, però jo no entraré a debatre allò que publicau. Hi som per saber que som un bon equip i que farem un bon any", digué. "Ara serem campions de Lliga. A partir de demà tornarem a posar l’agressivitat en el camp. La situació que vivim ara es gestiona amb naturalitat perquè és un procés normal. Hi ha moments bons i altres de dolents. Estam fent un treball per enganxar la gent. Ja aixecarem la moral. Hem de cercar allò que hem fet durant un any", raonà. L’entrenador acceptà que fa temps que potser hauria d’haver mostrat una actitud menys reservada respecte a les opcions del seu equip, però va defensar que va amb el seu caràcter.

També admeté que és possible que a alguns futbolistes els hagi influït l’excés d’elogis que han rebut aquests mesos. Del partit contra el Mallorca, el tècnic del Barça es congratulà per l’oportunitat única que té el seu equip d’assolir una final i per l’avantatge de 2-0 que té de l’anada. Així mateix, va garantir que els blaugrana no conservaran el resultat, sinó que intentaran "marcar més gols". "No defensarem el resultat. Sortirem amb ambició i serem agressius", sentencià.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bubota, fa mes de 15 anys
Fantasma!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente