algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

El Reial Mallorca no serà intervingut judicialment

Els administradors valoren de manera positiva la situació econòmica del club i reben garanties que rebran tota aquella informació que ells sol·licitin

Un cop constatat el fracàs de l’intent de compra del Reial Mallorca per part de l’empresari britànic Paul Davidson, Jorge Saenz de Baranda, Salvador Fornés i Raimundo Zaforteza, els tres administradors judicials designats per controlar el patrimoni del president mallorquinista i del Grup Drac Vicenç Grande mentre duri el procès del concurs voluntari de creditors presentat per l’empresari mallorquí, asseguren que per ara no hi ha cap voluntat d’intervenir al club judicialment. Els administradors valoren que la situació econòmica de la Societat Anonima Esportiva balear és bona i per tant es considera que en principi no hi ha motiu per fermar de mans i peus els membres del seu consell d’administració a l’hora de prendre devisions. Així les coses, Vicenç Grande té llibertat per fixar el preu i decidir a qui vol vendre el Mallorca.

Això si, els administradors han rebut garanties del Mallorca de que rebran tota la informació que sol·licitin en qualsevol moment. Descartada pràcticament la venda del club a Paul Davidson- tot i que en llanterner, cada cop amb menys credibilitat, encara no ha renunciat a fer efectiva en un futur la seva oferta de 38 milions d’euros, ara totes les mirades se centren en l’empresari britànic Freddy Shepherd.

Qui fou en el seu dia president del Newcastle anglès, s’ha postulat com a principal aspirant a convertir-se en el pròxim president del Mallorca. Shepherd, que aquest estiu féu una auditoria dels comptes del club abans de fer una primera oferta de 10 milions d’euros, tot i que fou rebutjada per Grande, torna a insistir. Un cop es trencaren les negociacions amb Paul Davidson, Shepherd dirigí un burofax al club mallorquí en què expressava el desig de comprar el paquet accionarial de Vicenç Grande, que és a la vegada propietat de l’empresa Binipuntiró SL. Emperò la segona oferta de 16 milions d’euros de l’empresari anglès també ha estat considerada insuficient.

Vicenç Grande, que en la seva darrera compareixença davant la premsa del passat 13 de novembre reiterà la seva voluntat de no vendre el club, tot i que mantingué el compromís d’escoltar les ofertes "per respecte als administradors i als creditors". En qualsevol cas, el president mallorquinista no vol vendre el club per menys doblers dels que ell pagà. Això és uns 15 milions per les accions, als quals s’han d’afegir els 7 que aportà en les diferents operacions d’ampliació de capital. Per altra banda, Grande tampoc no es tanca en banda a l’hora de vendre només una part del 93% de l’accionariat que és seu i, segons ha pogut saber dBalears, demana 30 milions pel 60%, la qual cosa està donant un alt valor a la resta d’accions.

Doble sessió de feina

Després de gaudir d’un dia de descans, la plantilla del Reial Mallorca tornà ahir a la feina en una doble sessió amb les absències dels davanters Pierre Webó i Alhassane Keita, que es trobaven amb les seves respectives seleccions. Qui sí entrenaren després d’absentar-se de la sessió de dilluns passat foren Adúriz, Trejo i Arango. Pel matí, Manzano dividí els seus homes en dos equips i disputaren un partidet a camp reduït per treballar la pressió. Al final de l’entrenament, alguns futbolistes com Jurado, Martí, Trejo i Adúriz quedaren uns minuts més per assajar rematades a porteria. La sessió durà poc més d’una hora i l’horabaixa tornaren a la feina.

Scaloni: "Cal donar el màxim en cada partit"

El defensa del Reial Mallorca, Leonel Scaloni, féu autocrítica sobre el pèssim joc que el seu equip mostrà diumenge passat a l’estadi Juegos del Mediterráneo davant l’Almeria i assegurà que per sortir de la delicada situació en què el conjunt balear es troba a la classificació "cal donar el màxim en cada partit". "És obvi que per millorar alguna cosa, sobretot en els partits com a visitant, tots els jugadors hem de millorar una mica més, perquè és clar que si el Mallorca no juga al cent o al cent deu per cent de la seva capacitat ho passarà molt malament. El dia que abaixam la guàrdia l’equip ho nota. No crec que els mals partits que hàgim fet sigui un problema de falta de caràcter, es tracta que cada cop que sortim al terreny de joc ho hauríem de donar tot i acabar els partits pensant que s’ha fet tot el que s’ha pogut i no pensant que s’hauria pogut fer alguna cosa més", apuntà el futbolista argentí.

Scaloni confia plenament en el potencial del Mallorca i opina que "donant el màxim en cada partit segurament donarem guerra a tots, però si ens reservam alguna cosa serem un equip vulnerable. Sé que si tots donam el cent per cent serem un equip difícil de vèncer, perquè tenim bons futbolistes, i si a la qualitat se li suma l’agressivitat, serem un equip difícil de batre". Després de la derrota encaixada a Almeria, que deixà el Mallorca a només tres punts de la zona de descens, el defensa argentí assegura que "l’equip està obligat a guanyar aquest diumenge el Màlaga. Hem de sortir de la situació actual i sortir cap amunt. Encara som a temps de mirar als llocs de la tranquil·litat.

Scaloni sentencià també que no es pot posar constantment l’excusa que el Mallorca té un equip pràcticament nou respecte a la temporada passada quan els resultats no acompanyen. "L’afició no és beneita i sap quan l’equip ho dóna tot. No podem donar la sensació que som un equip sense ànima. Basta ja d’excuses".Finalment, Scaloni va reconèixer que li agradaria jugar més, però que "accepta" la seva situació.

Moyà es posa en mans dels metges de la clínica Asepeyo

El porter Miquel Àngel Moyà visità ahir la clínica Asepeyo de Barcelona i es posà en mans dels metges Aguilera i Dalmau, qui valoraren les molèsties que el futbolista binissalemer presenta al genoll i al peu dret i que li han impedit jugar els dos darrers partits de Lliga davant l’Athletic de Bilbao i l’Almeria. Moyà patí, durant el duel disputat el passat 2 de novembre a l’estadi Vicente Calderón contra l’Atlètic de Madrid, una forta contusió al genoll dret amb un vessament sinovial, però per sort no es detectà cap lesió al menisc ni al lligament. Aixímateix, es reaguditzà la metatarsàlgia que arrossegava en el peu dret, per la qual ja rebia tractament setmanes abans i que l’obligaren a jugar amb limitacions alguns partits en què Germán Lux no podia anar convocat per lesió.

Els doctors Aguilera i Dalmau optaren per mantenir el mateix tractament a l’espera que es produeixi una millora en deu dies aproximadament, moment en què Moyà serà avaluat novament de la seva lesió. Pel que fa a la resta de sobrecàrregues musculars que el porter binissalemen patia arran del duel contra l’Atlètic, ja estan recuperades totalment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.