nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
15°

Espanya tanca l'any davant Xile

El combinat dirigit per Del Bosque s'enfrontarà a un equip amb molta confiança

Les seleccions d’Espanya i Xile es mesuren a l’estadi d’El Madrigal de Vila-real en un partit amistós amb el qual l’equip espanyol tancarà el millor any de la seva història i al qual Xile arriba ple de confiança, encara que amb algunes baixes, després dels seus darrers resultats favorables. Espanya ha viscut el 2008 l’èxit de l’Eurocopa conquerida el juny a Àustria i ha mantingut el bloc campió, amb la base del qual s’enfrontarà en aquest amistós a Xile, un equip reforçat per la victòria assolida contra l’Argentina (1-0) en les eliminatòries per al Mundial de Sud-àfrica.

Un total de setze campions de l’Eurocopa són a la convocatòria de Vicente del Bosque, en la qual destaquen les absències dels lesionats Iniesta i Silva i a la qual s’han incorporat com a debutants Llorente i Mata. Amb tan sols dos entrenaments per preparar el partit, la selecció ha arribat a Vila-real amb alguns futbolistes amb lleugers problemes físics després de la jornada de Lliga i dilluns horabaixa alguns d’ells van treballar encara amb més suavitat que la resta dels seus companys. Aquest va ser el cas de Fernando Llorente, Xavi Hernández, Carles Puyol, Juanito i els tres futbolistes del Vila-real, club amfitrió del partit, ja que Senna, Cazorla i Capdevila també van desenvolupar un treball específic de recuperació.

Precisament, el camp del Madrigal és un dels que millors records ofereix a la selecció espanyola, que en el seu únic precedent en aquest estadi es va imposar per 9-0 a San Marino el 1999 en un matx classificatori per a l’Eurocopa de 2000. Respecte de l’equip espanyol, el seleccionador Vicente del Bosque va indicar que tots els que s’han desplaçat estan en condicions de jugar, però que en funció del seu estat de forma adoptarà decisions en la mateixa jornada del partit, per la qual cosa no va donar pistes sobre l’alineació. "Hem de protegir els clubs i ser-hi respectuosos, però també hem de tractar que el partit sigui aprofitable, i depenent de tot això compondrem l’alineació", va assenyalar.

El combinat xilè afronta aquest partit amistós amb la intenció de mantenir el gran nivell de joc que va exhibir en el seu darrer compromís oficial davant de l’Argentina i aprofitar l’aparador internacional que suposa. Com és habitual en els equips de Marcelo Bielsa, s’espera un onze purament ofensiu, amb un probable sistema de 3-3-1-3, en el qual el jugador del Vila-real Matías Fernández actuaria com a mitja punta i en el qual podria alinear tres davanters, Alexis Sánchez, Suazo i Orellana.

Alineacions probables:

Espanya:
Casillas, Ramos, Albiol, Marchena, Capdevila, Cesc, Senna, Xavi, Cazorla, Villa i Torres.

Xile:
Claudio Bravo, Àlvarez, Waldo Ponce, Ismael Fuentes, Mauricio Isla, Carlos Carmona, Rodrigo Tello, Matías Fernández, Orellana, Suazo i Alexis Sánchez.

Àrbitre:
George Vadatxkoria (Geòrgia).

Estadi i hora:
El Madrigal, 22.00/TVE.

Del Bosque: "Tots els jugadors han arribat molt motivats"

El seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, va afirmar que tots els jugadors han arribat molt motivats i aïllats dels problemes que puguin tenir en els seus clubs per al partit amistós Espanya-Xile que es disputa avui en el camp d’El Madrigal. "Record que en altres moments de la història els que tenien molèsties no venien. Ara és al revés. Tenim proves que tenen problemes i, malgrat que hi ha algun inconvenient, prefereixen ser en el grup com ha ocorregut amb Puyol, Juanito i Torres", va afegir Del Bosque, qui considera que la selecció "és en el camí correcte".

"Els jugadors s’obliden del que ocorre en els clubs i aquí són feliços. No crec que sigui per l’afecte que jo els pugui donar, sinó per ells mateixos", va indicar. "Estam obligats a donar el millor i tractarem de fer-ho sense grans canvis, encara que donarem l’oportunitat als que se la mereixen, respectant els trets d’identitat d’aquest equip. Hi ha alguns futbolistes indispensables, però també obrim les portes als que estan en condicions de venir", va assenyalar.

Pel que fa a la presència de Fernando Llorente, va explicar que havia vingut perquè cerquen un perfil complementari als dels que hi ha. "També podrien haver vingut Joseba Llorente o Àlvaro Negredo. Segurament al Vila-real o l’Almeria pensen que són ells els que haurien de ser aquí, però els tres han tingut i tenen possibilitats de ser-hi", va precisar el seleccionador. Sobre la selecció xilena, Del Bosque va dir que és un equip que han vist jugar en diversos partits i que recorrerà a alguns futbolistes no habituals, però que manté el segell del seu tècnic, Marcelo Bielsa, que insisteix en l’organització, que cerca la pilota i té sortida en atac. "Serà un equip complicat per a nosaltres", va advertir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.