algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Davidson suspèn la venda del Mallorca

Ahir s'exhaurí el termini previst per fer efectiva la compra del paquet accionarial del Mallorca de Vicenç Grande per part del britànic

Continuarà...El serial de la venda del Reial Mallorca, que es preveia que ahir visqués el seu darrer capítol, encara no ha acabat. El dia que s’exhauria el termini previst per a la compra per part de Paul Davidson del paquet accionarial de Vicenç Grande, i quan ja estava tot preparat per a la signatura definitiva, l’operació fou ajornada de manera inesperada per l’empresari britànic.

Ahir migdia, els advocats de Paul Davidson enviaren un correu electrònic als advocats de Vicenç Grande en el qual l’informaven que la firma definitiva de la venda no es produiria ahir horabaixa, tal com estava previst en un principi. En la seva nota, els apoderats de l’empresari britànic no donaren cap classe d’explicació sobre les causes que motiven aquest ajornament, ni proposaren cap nova data per tancar l’operació.

Aquest nou contratemps no fa més que alimentar els dubtes que sempre han existit al voltant de l’acord que assoliren Grande i Davidson el 21 de juliol passat, pel qual el president del grup Drac —grup d’empreses que el 16 de juny presentà un concurs voluntari de creditors— venia al magnat britànic el seu paquet accionarial del Mallorca (91,24% dels títols), que al mateix temps era propietat d’una de les empreses presents en el concurs —Binipuntiró SL—, per 38 milions d’euros.

Aquesta és la segona vegada que la venda del Mallorca pateix un ajornament. Ara es repeteix la comèdia que ja s’escenificà quan arribà l’hora en què Davidson havia de materialitzar la seva opció de compra. Quan el Llanterner i Grande arribaren a un principi d’acord per primer pic, el 21 de juliol passat, decidiren que l’opció de compra caducaria el 31 d’agost. Però l’oferta de Davidson no es formalitzà fins al 9 de setembre.

Ara, després que el jutge encarregat d’impartir justícia en el concurs de creditors, Víctor Fernández, donàs el vistiplau a la venda el 14 d’octubre passat i establís un termini de 10 dies hàbils per pagar els 38 milions de l’oferta, s’ha tornat a deixar passar el temps sense concretar res. Sembla que aquesta vegada, Davidson, de viatge de negocis per la Xina, ha sol·licitat una pròrroga de 10 dies.

A pesar de tot, el notari Alberto Ramón Herrán aixecà una acta quina és la situació en aquests moments i per deixar constància d’una reunió que es produí ahir horabaixa a la seu central del Barclays Bank a Palma, a la qual assistiren Vicenç Grande i els tres administradors judicials, i en la qual no hi era present Davidson.

La nota íntegra de Paul Davidson

"M’agradaria demanar perdó per la confusió causada el dia d’avui. Tota la meva intenció ha estat i continua sent la de complir el meu objectiu, la compra del Reial Mallorca. A causa de les imprevisibles circumstàncies de l’economia global, durant les darreres 72 hores ha resultat necessari reestructurar el finançament per a la compra del nostre club. Tant les entitats financeres com jo hem intentat tot el possible per tenir llesta la reestructuració per al dia d’avui, però finalment ha resultat impossible. No obstant això i, tot i el petit retard ocasionat, puc garantir a tothom que no hi haurà cap problema per poder tenir a la meva disposició els fons per a la transacció.

He donat instruccions als meus advocats perquè preparin un acord d’ampliació del termini de deu dies hàbils per al pagament del club. Entenc que així ho acordaran amb els advocats del senyor Grande. Tenint en compte l’alt grau de bona fe mostrat per Vicenç Grande i per mi aquests darrers mesos, estic segur que aquest obstacle menor no impedirà la final adquisició per mi de les accions del club.

És important per a mi assegurar als fans del Reial Mallorca, als jugadors, a l’equip tècnic, als propietaris actuals i a tots els professionals encarregats de l’administració del club, que la meva intenció és encara la de comprar el club, i que el Reial Mallorca, sota la meva custòdia, tingui un futur sòlid i brillant, tant dedins com defora del camp. Visca el Mallorca!"

Shepherd medita una nova oferta

El paquet accionarial de Vicenç Grande, poc més del 93 per cent dels títols de propietat del Reial Mallorca, ha estat cobdiciat no només per l’anglès Paul Davidson, si no que en els darrers mesos han aparegut un seguit de possibles compradors que volien ser els nous propietaris del Reial Mallorca, entre els que destaca el també britànic Freddy Shepherd, unic dels interesats que va fer una oferta formal.

Ara que el plaç de pagament del "Llanterner" ha passat es tornarà a parlar de l’expropietari del Newcastle, que s’està plantejant realitzar una nova oferta. A més de Shephert es van interesar pel Mallorca durant el passat estiu l’amo de Red Bull Dietrich Mateschilz; l’empresari uzbec Miradil Djalalov; o Sulaiman Al-Fahin, actual propietari del Manchester City.

Encara que s’ha parlat d’aquests possibles compradors durant els darrers mesos el primer i que més interés ha mostrat en la compra del Reial Mallorca és Ferddy Shepherd. Durant els primers contactes amb el president del club Vicenç Grande les xifres de les que es parlava rondaven els 48 milions d’euros, encara que aquesta quantat va anar davanllant fins a només els 10 milions.

L’expropietri del Newcastle United podria tornar ara a la càrrega una vegada que el seu compatriota no ha fet efectiu el pagament acordat per les accions de Grande dins del termini previst. Shepherd té l’oportunitat ara de tornar a presentar una oferta bona a bastament per convencer Vicenç Grande que la seva és la opció bona.

A diferencia de Paul Davidson l’experiència de Shepherd en el món del futbol profesional és de sobra coneguda i suposaria l’arribada d’un home amb bagatge futbolistic a la zona noble de l’estadi de Son Moix. Tot i això no es pot oblidar a Davidson, ja que el "Llanterner" podria haver deixat exhaurir el plaç de pagament per poder tornar a negociar la compra amb unes condicions més favorables per als seus interesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.