algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
14°

... i altres herbes

Tranquils

El Reial Mallorca aconseguí diumenge una victòria balsàmica i ben necessària davant un fluix Espanyol. El millor, sens dubte, fou el resultat, tot i que la plantilla demostrà una substancial evolució en el seu joc. No seria just atribuir el triomf únicament a la feina d’estratègia de l’equip o a l’encert individual d’Aduriz amb el cap, ja que foren diversos els aspectes del joc que canviaren respecte de les derrotes davant el Betis o l’Sporting de Gijón. És just assenyalar que Manzano l’encertà, malgrat que l’alineació i, fins i tot, la convocatòria, els he de confessar que em sorprengueren. M’han de permetre que els digui que em provocà un gran ensurt l’absència de Nunes, que em sembla molt més segur que no David Navarro ni el nostre estimat Ramis. I de la convocatòria m’han de permetre que destaqui l’absència de Trejo. El jove davanter argentí començà la campanya com a titular i ara ha quedat relegat al no-res. Em pareix, senzillament, sorprenent, més encara si consideram la important oferta del futbol anglès que rebutjà el Mallorca.

Davidson

Estic astorat. Davidson ha reiterat aquests dies la seva intenció de crear una fàbrica de plàstics a Mallorca. Em sorprèn i estic ben convençut que no ho tindrà gens fàcil, ja que es tracta d’una activitat molt contaminant. De fet, personalment estic convençut que no arribarà mai a obrir la fàbrica, però... Ah, per cert, em sent absolutament indignat per la possibilitat que l’empresa Royal Plugs, que pretén crear Davidson en aquesta terra nostra, pugui lluir l’escut del Mallorca. Em sembla injust i insultant. Davidson, cada vegada que obre la boca, omple de raons els qui desconfien —jo en som un— de la seva persona. Ha reconegut que els seus assessors li varen dir que el preu just del Reial Mallorca eren 25 milions d’euros, però que volgué mantenir la seva oferta de 38. És a dir, que accepta pagar 13 milions d’euros més del que li recomanaven. Ja us ho dic: això té un mal aspecte... I encara una cosa més. Davidson assegura que disposa d’efectiu per afrontar una operació com la compra del Mallorca, però a la vegada diu que ha necessitat deu dies per arreplegar els doblers. Uf!

La graderia

L’afició del Reial Mallorca, per sort o per desgràcia, s’oblida ràpidament de qualsevol circumstància extraesportiva si els resultats són bons. La xiulada que l’afició dedicà a Vicenç Grande en la presentació ha quedat oblidada en un racó de la memòria i el mal joc mostrat enfront de l’Sporting de Gijón i el Betis quedà també en no-res amb el triomf contra l’Espanyol. En aquest sentit, és just destacar que l’afició, fins i tot, va fer l’onada davant el conjunt de Bartolomé Márquez. Dit això, és ben preocupant el fet que just acudissin a Son Moix 13.103 espectadors. Poca gent.

Bestard, histèric

El senador del Bloc, Pere Sampol, denuncià ahir tot un seguit d’irregularitats a la Reial Federació Espanyola de Futbol. Sampol, entre altres qüestions, denuncià increments patrimonials estranys, bàsicament provinents d’ingressos en efectiu d’origen desconegut. Idò bé, l’increment patrimonial detectat a Borràs del Barrio, expresident de la Federació balear de Futbol i home de confiança de Villar, és de 58.206,48 euros. Per cert, em diuen que Miquel Bestard no està gens nerviós per les reiterades denúncies de Sampol. Es troba, senzillament, histèric. Seria bona que Villar caigués, ara que Bestard li dóna suport.

En català

Els futbolistes del Reial Mallorca sortiren diumenge al terreny de joc amb una camiseta de suport a César. "Tots amb en César. Ànim!", deia la camiseta en una iniciativa a favor d’un nin mallorquí de cinc anys que té leucèmia i poliomelitis, i que necessita un total de 412.500 euros per poder-se sotmetre a un trasplantament de medul·la a Houston.

Sempre junts

N’hi ha que ja en fan cançons. El conseller d’Esports, Mateu Cañellas, i el director general d’Esports, Gabriel Gili, solen fer les coses plegadets. En ocasions, es pot considerar normal, però en altres... Vull dir, no sé si té gaire sentit que tots dos viatjassin aquest estiu a Pequín o que diumenge, per no anar més enfora, anassin a Xest per presenciar el darrer Gran Premi de la temporada de motociclisme. Pareix que, vista la complicada situació econòmica de la Conselleria, seria bo distribuir-se la feina i acudir als grans esdeveniments en solitari. Treballar en equip és una altra cosa.

Amics

El president Vicenç Grande i l’accionista i membre del consell d’administració José Miguel García parlaren una bona estona diumenge sobre la pista d’atletisme de l’ONO Estadi. Sembla que Grande i García han recuperat la bona sintonia que es va rompre setmanes enrere, cosa que provocà un distanciament considerable. Ara, el dubte és saber si la reconciliació és real o just l’escenificaren diumenge davant els fotògrafs. Per cert, em diuen que Davidson consultarà Grande per veure si troba convenient que García continuï en el consell d’administració del Mallorca. Grande, si l’empresari anglès li ho demana, té ben decidit deixar que García continuï al consell. Ah, un detallet més: Davidson, ara per ara, no ha manifestat gens ni mica d’interès per comprar les accions que són propietat de García. I García segur que les vendria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jons, fa mes de 15 anys
Com voleu que s´ompli el camp si noomes sabeu criticar.Els mallorquins son molt susceptibles al pessimisme i les vostres croniques
sempre sempre son catSTROFIQUES.Tenim 11 punts i encara us queixau.I diumenge no va ser important el resultat,perque un 3 a 0 ve acompanyat d´un bon joc.I aixo es el que heu de dir.D´aquesta manera el lector que no va acudir a l´estado potser hi vagi el proper partit.Si la prensa no posi a primera pagina cada dia a animar a la gent que vagi a veure el MALLORCA no s´omplira mai.La millor propaganda que podeu fer es aquesta: crea ambient i morbo i polemica.No us heu fixat rel morbo que fa un Madrid-Barca un mes abans.Ido tots davant la tele almenys 2 milions mes que no pensaven a veurer-lo.
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente