algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Sampol demana la nul·litat del procés electoral a la RFEF

El senador autònomic pel Bloc exigeix la compareixença de Jaime Lissavetsky per “irregularitats” en les eleccions

El senador autònomic del Bloc per Mallorca, Pere Sampol, demanà ahir dematí la compareixença del secretari d’Estat per l’Esport, Jaime Lissavetsky, perquè expliqui les "irregularitats" detectades en el procès electoral a la Reial Federació Espanyola de Futbol i la seva connivència. A més, instà la ministra d’Educació, Política Social i Esports, Mercedes Cabrera, a "suspendre el procés electoral" pels "greus inclompliments de la normativa electoral, regulada per l’Ordre Ministerial 3567/2007", la qual havia de regir les eleccions .

"M’agradaria que el secretari d’Estat per l’Esport comparegués de manera urgent perquè doni explicacions del motiu pel qual ha tolerat, primer, i emparat, després, els reiterats incompliments de la legalitat vigent per part del president de la RFEF i per part del Consell Superior d’Esports", demandà el senador. I és que Sampol vol saber per què el "secretari d’Estat ha passat de donar suport al canvi al capdavant de la Federació a donar legitimitat a les cacicades de Villar". Sampol destacà que en el cas que la ministra Cabrera intervingui en l’assumpte, renunciaria a la compareixença de Lissavetsky, el qual també demanà "l’expedient complet mitjançant el qual s’autoritzà un procediment electoral amb un reglament il·legal".

El senador autonòmic no entén com és que una federació que rep subvencions de les institucions públiques espanyoles i que rep una part de la recaptació de cada jornada de la quiniela no es vol sotmetre a l’ordenament jurídic de l’Estat espanyol. Com el mateix Villar va dir mesos enrere, la RFEF només es regiria per la normativa electoral de la FIFA (un organisme de dret privat), tot i que sense rebutjar les ajudes econòmiques que arriben des de les institucions públiques espanyoles.

D’aquesta manera, tal com explicà Sampol, la primera conseqüència d’aquesta negativa a sotmetre’s a la normativa espanyola va ser l’incompliment del calendari electoral establert a l’ordre ministerial, que anunciava que les eleccions a totes les federacions no olímpiques havien de tenir lloc dins el primer trimestre del 2008, amb l’objectiu de dificultar la presentació de candidatures alternatives a la de Villar, com la plataforma que encapçalava Mateu Alemany. El senador digué que aquest retard "és una infracció molt greu, que hauria d’haver comportat l’obertura d’expedient, la suspensió cautelar de la directiva i del president, i la seva inhabilitació temporal".

A part d’altres incompliments, Sampol qualificà "incompliment groller" de l’ordre el fet que s’havia de garantir el sufragi lliure i secret, cosa que no està garantida. El senador avançà que continua recopilant informació, que segurament farà pública durant la setmana que ve, en què es demostren "irregularitats administratives i econòmiques a la RFEF". Sampol volgué acabar la seva intervenció destacant que després de "30 anys de democràcia, aquesta no ha arribat al màxim organisme que regeix el futbol espanyol".

Villar i els seus mètodes

Àngel Maria Villar no tingué problemes d’amenaçar el Consell Superior d’Esports amb l’exclusió dels equips espanyols de les competicions internacionals si aquest organisme obligava la RFEF a fer eleccions. I és que el president de l’espanyola manté el suport granític de la FIFA i de la UEFA. De la mateixa manera, Villar gaudeix del suport dels dos equips més grans del futbol espanyol, Reial Madrid i FCBarcelona. Tal com digué quan assistí a la reelecció de Miquel Bestard com a president de la Federació balear, "la vida és la vida" i "tothom té dret a equivocar-se", amb referència al canvi de bàndol de Bestard.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.