nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

La Juve posa a prova el potencial blanc

El Madrid arriba a Torí en el pitjor moment de l'equip de Ranieri, que no guanya des del 21 de setembre

La Juventus de Torí i el Reial Madrid reediten un clàssic europeu entre dos dels clubs més llorejats del Vell Continent, en plena crisi del conjunt italià, que emparat en la seva efectivitat dels darrers duels posa a prova la fiabilitat del segon projecte de Bernd Schuster per a la Lliga de Campions. La Juventus i el Reial Madrid arriben a un partit clau del grup H en moments oposats. Claudio Ranieri té l’aigua al coll, amb el seu equip en una profunda crisi de resultats i de joc i un palpable malestar de l’afició. Els blancs, en canvi, viuen el seu millor moment, instal·lats en l’efectivitat.

Una llarga llista de lesions minen la Juventus. La darrera baixa serà el danès Christian Poulsen, per una contractura muscular a la cuixa, patida dissabte en la derrota davant del Nàpols. En total, a la infermeria torinesa hi ha nou jugadors, per la qual cosa el tècnic només tindrà a disposició catorze futbolistes. No guanya des del 21 de setembre, quan es va imposar al Càller (0-1). Des d’aquesta data suma dos empats en la Lliga i un en la Lliga de Campions contra el Bate Borisov (2-2), i en canvi acumula dues derrotes consecutives, davant del Palerm (1-2) i del Nàpols (2-1).

En la llarga llista d’homes que no s’enfrontaran amb el Reial Madrid, s’hi troben jugadors clau com el porter Gianluigi Buffon o els futbolistes German Mauro Camoranesi, Cristiano Zanetti, Jonathan Zebina, Tiago i David Trezeguet. Per la seva banda, el Reial Madrid arriba al duel com a líder sòlid del grup, després de complir el tràmit del Bate (2-0) i d’aconseguir un important triomf al camp del Zenit (1-2), i reforçat en la seva moral després de complir amb la tradició en els derbis madrilenys al Vicente Calderón (1-2). A més, el madridisme guarda entre els seus grans records aquella final històrica amb la Juventus a Amsterdam, amb el gol de Pedja Mijatovic, avui director esportiu, per conquerir la setena Copa d’Europa.

El Madrid vol la revenja després dels darrers enfrontaments

El Madrid cerca la victòria a l’Olímpic de Torí, l’antic Comunale, del qual té un record mé bo que del Delle Alpi, que està en obres de remodelació i on els blancs comptaven les seves visites per derrotes. La Vecchia Signora ha estat una de les bèsties negres dels blancs en les darreres campanyes, ja que els ha eliminats en la 2002/03 i en la 2004/05, en semifinals i vuitens respectivament.

La darrera visita del Madrid a Delle Alpi va ser el 9 de març de 2005. Els blancs hi caigueren per 2-0 (Trezeguet i Zalayeta, en la pròrroga) i quedaren fora dels quarts, després de l’1-0 de l’anada (Helguera). Dues campanyes abans el guió va ser similar, aquesta vegada a les semifinals. Els blancs guanyaren 2-1 a Madrid (Ronaldo, Roberto Carlos i Trezeguet) i perderen (3-1) a Delle Alpi (Trezeguet, Del Piero, Nedved i Zidane), amb un error de Figo en un penal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.