nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Espanya guanya al ritme d'Iniesta

El jugador del FC Barcelona va marcar un gol de somni que obrí el camí de la victòria de la selecció. David Villa certificà el triomf en el darrer minut després d'una gran passada de Güiza

BÈLGICA 1
ESPANYA 2

BÈLGICA: Stijnen, Vanden Borre, Kompany, Van Buyten, Simons, Vermaelen, Fellaini, Witsel, Defour, Jan Vertonghen i Wesley Sonck. Daems per Van Buyten, Van Damme per Defour i Gillet per Vanden Borre.

ESPANYA: Iker Casillas, Sergio Ramos, Juanito, Puyol, Capdevila, Cazorla, Marcos Senna, Xavi, Iniesta, Villa i Fernando Torres. Cesc per Fernando Torres, Xabi Alonso per Cazorla i Güiza per Iniesta.

GOLS:
1-0: minut 7, Simons.
1-1: minut 36, Iniesta.
1-2: minut 89, Villa.

ÀRBITRE: Lubos Michel (SVK). Mostrà targeta groga als locals Simons i Vertonghen, i a Iniesta, Puyol i Cesc per part d’Espanya.

Espanya continua en estat d’eufòria, en el millor moment de la seva història. En el seu immaculat camí del Mundial 2010 va superar la primera prova seriosa, contra Bèlgica, remuntant amb bona qualitat de joc gràcies a una obra d’art d’Andrés Iniesta i el xut letal de David Villa, que va decantar un gran duel de futbol.El primer test seriós de la campiona de l’Eurocopa va exigir la millor imatge del combinat. Fou un duel dur que es va posar en contra, en un moment que exigia la irrupció dels grans futbolistes. Iniesta era entre els elegits. Firmà un dels gols més bells de la història d’una selecció que no toca sostre.

Espanya no camina sola cap al Mundial 2010. El prestigiós estadi Rei Balduino va ser escenari d’un encontre d’una fase de classificació que podria haver estat de la fase final de l’Eurocopa pel color de les grades, per la seva intensitat. Els espanyols van poblar tot un fons. La passió per la roja va convocar onze mil seguidors. La campiona d’Europa va tocar d’inici i li va costar despertar fins que una bufetada de futbol directa, transformada en gol pel letal Sonck, i la lesió de Fernando Torres la varen deixar al precipici, al límit de l’acabament de la seva etapa de rècords. Al setè minut, conclogué la imbatibilitat de Casillas (717 minuts amb Reina i 709 en solitari).

La jugada del partit, un gol que recordaran durant tota la vida els que ho van presenciar en directe, va ser pròpia de Maradona però protagonitzada per Iniesta. S’allunyà del seu defensor, va encarar el porter rival amb una tranquil·litat sorprenent, va trepitjar la pilota per tombar el meta amb el cos i sortir pel costat contrari. A una distància d’un pam, aferrat a la línia de fons, va esperar que Van Buyten caigués i va ficar la pilota a la xarxa. Una obra d’art. En la represa, les oportunitats per a ambdós equips es varen succeir encara que Espanya, amb l’entrada d’Alonso, va arribar a controlar el joc. Fruit d’això, en el darrer minut, David Villa va marcar el gol de la victòria després d’una centrada de Dani Güiza.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.