• Màx: 17°
14°

L'Sporting fou el gran

L'equip menorquí va ser superior al Mallorca i s'emportà el títol en els penals

Ni contra deu. El Mallorca no va ser capaç de superar un Sporting Maonès que va jugar els darrers 20 minuts amb un home menys i que va guanyar en la tanda de penals el trofeu Illes Balears, per primera vegada en la seva història. L’equip menorquí va ser mereixedor del títol després d’haver estat millor que el Mallorca durant la major part del partit. En els penals (4-2), la plena efectivitat dels menorquins va fer innecessari el llançament del darrer, després de l’error de Cleber i el de Nico.

L’Sporting Maonès va fer empegueir el Reial Mallorca en una primera part en la qual l’equip de Tercera Divisió dominà de manera clara els vermells. El conjunt menorquí finalitzà el primer temps amb més possessió de la pilota que el rival i amb un bagatge de vuit xuts a porta, per només quatre dels palmesans.

Els homes de Joan Esteva dominaven el centre del camp i varen ser seves les primeres ocasions de gol. El Mallorca reaccionà en els cinc darrers minuts del primer temps, amb una ocasió claríssima de Jaime que Johny tragué de davall els pals.

En el descans, Gregorio Manzano efectuà els sis canvis possibles. Tot i això, el Mallorca no arribava a tenir el control del partit i l’Sporting continuava rondant la porteria de Tomeu Nadal.

El gol menorquí arribà en el minut 57, després d’una errada d’Ivan Ramis que permeté a Rubén entrar a l’àrea petita i afusellar Nadal. El Mallorca va intentar reaccionar, però no va ser fins que arribà l’expulsió d’Iriney, quan realment començaren a angoixar els menorquins.

L’autor de l’empat vermell fou el jugador del filial Nico, que aprofità una centrada de córner i, amb l’ajuda de Moyano, introduí la pilota al fons de la porteria en el minut 77.