cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.61°
11°

Sí a la lliga de filials

El Mallorca dóna el seu suport incondicional a aquest nou format de competició

El Reial Mallorca veu amb bons ulls la creació de la Lliga de Filials i dimecres passat donà el seu suport a la iniciativa en la reunió informativa que tingué lloc a la seu de la Lliga de Futbol Professional (LFP) i a la qual, en representació del club balear, assistiren el director esportiu Nando Pons i el director del Futbol Base, Marcos Martín.

Nando Pons considera que aquest nou format de competició, que en cap cas entrarà en funcionament abans de la temporada 2009/2010, representaria una "eina imprescindible" en la formació de futbolistes.

Actualment el filial del Mallorca, que entrena Jaume Bauzà, juga a Tercera Divisió i està lluitant en la Fase d’Ascens a Segona Divisió B. Aquesta temporada, el planter mallorquinista ha donat pocs fruits i just dos futbolistes han pogut debutar uns minuts amb el primer equip a Primera Divisió: el davanter Emilio Nsue i el migcampista Alberto López, encara que la seva presència ha estat gairebé testimonial.

Futbolistes joves
Segons els estudis que maneja l’LFP, la participació dels joves futbolistes, menors de 23 anys, tant a Primera com a Segona Divisió A i fins i tot a Segona B és molt escasa a causa de la importància que es dóna a la competitivitat en els equips i que impedeix als joves comptar amb minuts en una Lliga que té la mitjana d’edat més alta de totes les grans lligues: 26,5 anys a Espanya davant els 26,4 d’Itàlia, 25,6 d’Alemanya, 25,4 d’Anglaterra o 24,7 a Argentina.

Les dades en aquest sentit són reveladores: a Segona Divisió, el 60% dels jugadors menors de 23 anys han tingut una participació inferior al 20%, i només un 11,18% ha jugat més d’un 70% dels minuts. A Primera no arriba al 10% el nombre de futbolistes nascuts a partir de 1985 que hagin pres part al 70% de la competició.

Segons la proposta plantejada als diferents clubs, la idea és establir en aquesta Lliga de Filials una participació restringida per als majors de 21 anys, amb un màxim de 23. Amb aquesta competició es pretén donar un impuls al producte espanyol i transformar d’aquesta manera el concepte ‘despesa’ en futbol base pel de ‘inversió’, en una Lliga que neix amb la intenció d’autofinançar-se.

La Lliga de Filials està oberta a tots els clubs de la LFP.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.