nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Mallorca no jugarà la UEFA

El conjunt de Gregorio Manzano derrotà el Saragossa (3-2), que devalla a Segona, i no serà a Europa la pròxima temporada

El Mallorca va apurar fins al final les seves opcions de disputar la Copa de la UEFA (ho va impedir la victòria del Racing davant l'Osasuna), i ho va fer a costa d'un Saragossa que torna A Segona cinc després després de caure 3-2 en el Ono Estadi, en una tarda de tragèdia i drama per als aragonesos.

Els dos gols del brasiler Ricardo Oliveira no van ser suficients per a impedir l'enfonsament d'un Saragossa que va lluitar fins al final, però que es va trobar amb un rival molt motivat, que va acariciar el somni europeu fins als instants finals del partit. AL final, ni Mallorca ni Saragossa van veure satisfetes les seves expectatives. Malgrat que el conjunt balear va sumar avui la seva sisena victòria consecutiva en la Lliga, s'ha quedat a les portes de la UEFA, i en les files aragoneses, el descoratjament va condir quan l'àrbitre Eduardo Iturralde González va assenyalar el final del partit.

El gol de Daniel Güiza (min. 14), amb la col·laboració involuntària de Sergio Fernández, va suposar un punt d'inflexió en el partit, que fins a aquest moment disputaven dos equips més preocupats per fer les coses bé, no fallar, que de buscar amb determinació la porteria rival. El vintè setè gol de Güiza, màxim realitzador de la Lliga, amb el qual igualava el registre de Salva Ballesta en la temporada 1999-2000, situava al Mallorca en la Copa de la UEFA (el Racing empatava davant l'Osasuna) i al Saragossa directament en Segona. A més, obligava a l'equip aragonès a marcar dos gols per a signar la seva permanència. Tot això, amb una pluja incessant, un camp relliscós i un rival bé situat enrere, esperant el moment de sentenciar, va dibuixar un panorama molt complicat per als visitants.

El Mallorca es va limitar al seu, és a dir, a controlar el baló i buscar la velocitat del camerunés Pierre Webó, la puntería de Güiza -el públic li va tributar una gran ovació quan va ser substituït en la segona part- i el tir sempre perillós del veneçolà Juan Arango, que va estavellar en el pal una rematada en el minut 22. El Saragossa va pressionar bastant, però no va assolir crear ocasions clares de gol, amb excepció d'una fallida rematada de l'argentí Pablo Aimar (min. 42), que no va trobar la manera de donar-se la mitjana tornada per a atrapar un baló solt en l'àrea balear. Bé marcats Ricardo Oliveira (que va substituir en l'alineació inicial a Matuzalem, lesionat en el precalentamiento) i Diego Milito, l'equip de Manolo Villanova ho va intentar per les bandes, a través de Sergio García i Pablo Aimar, però sense molta fortuna. Quan el Mallorca més estrenyia per a ampliar el marcador, Oliveira (min. 55) cabeceó amb mestratge per a empatar el partit (1-1), resultat que va canviar tot el panorama (el Saragossa se salvava i el Mallorca s'acomiadava de la UEFA). Però això va durar deu minuts, quan Webó (min. 65), també de cap, tornava a situar al seu equip per davant. Amb el partit totalment trencat, en els instants finals van marcar el uruguayo Gonzalo Castro, que havia substituït a Webó, i de nou Oliveira.

Però, el públic ja sabia que havia marcat el Racing i que el somni europeu era una quimera. En el Saragossa, així mateix, els seus jugadors es van desplomar sobre la gespa gens més finalitzar el partit. Estaven en Segona, i gens ni ningú els podia consolar en aquests moments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Víctor, fa mes de 15 anys
Acabau d'encetar una nova etapa en la qual apostau fort, però aquest article deixa molt que desitjar, almenys podríeu revisar les traduccions automàtiques no?

«El VINTÈ SETÈ gol de Güiza»
«BÉ marcats Ricardo Oliveira (,,,)»
«Estaven en Segona, i GENS ni ningú els podia consolar en aquests moments»

Que brutal! Sí senyor, parlam com tu!
Valoració:-2menosmas
Per Joan, fa mes de 15 anys
Sempre ens queixam.Tanmateix nomes tenim dues opcions. o baixar a segona o seguir aixi com aquests anys que esta mes que força be.Es igual si petim un poc no ens quedara mes remei.Som un club amb pocs doblers i aquests que es queixen tant que en posin dels seus.Ah xapo per en Grande perque sense aquest senyor no podriem anar al futbol.
Valoració:-2menosmas
Per Miquel, fa mes de 15 anys
Aquest gol del Racing, dona molt però que molt que pensar..... És defensa de l'Osasuna se veu que va lluitar amb tota s'ànima per evitar es gol. S'entrenador del Racing va trobar "raro" que el Mallorca guanyàs al nou camp; per ventura li hauriem de dir que va passar amb es gol d'ahir (o que parlaren al vestuari abans i durant es partit) segons com anàs el resultat a Palma.....
Bona temporada a pesar de tot i ara el de cada any: desmuntar un equip que va bé i que sense tocar-lo i duent reforços (pocs però de qualitat) podriem aspirar ben amunt, però com sempre el Mallorca fa bons jugadors i llevò a vendre-los tots i tornar a començar de 0, Així mai tendrem un equip fort que cada vegada sigui més i més gros....
Valoració:2menosmas
Per Guillem, fa mes de 15 anys
Senyors de DBalears,

No està malament utitilitzar traductors automàtics, per tema de costos, que que qualcú ho repassi. Aquesta frase canta molt que és una traducció del castellà al català:

"Estaven en Segona, i gens ni ningú els podia consolar en aquests moments.

I no podria ser a l'inrevés...???????????

VISCA EL MALLORCA, I LA NOSTRA LLENGUA.

gràcies,

Guillem
Valoració:-8menosmas
Per Antoni, fa mes de 15 anys
M´agradaria que miraseu sa jugada del gol del Racing com marca el central del Osasuna al davanter local que esta esperant el centre per rematar a gol, es un marcatge d´alevin, o...
Valoració:-2menosmas
Per Antoni, fa mes de 15 anys
No se quant tornarem a veure tants bons jugadors la mateixa temporada, i tant desaprofitats per un il-luminat com en Gori Pomera.
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente