• Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

0-3: El Mallorca esclafa el València

L'equip de Manzano guanya per primera vegada en la seva història a Mestalla i mira cap a Europa

60938
Ramis, agenollat en terra, celebra el gol que aconseguí de falta, mentre Arango, Varela i Navarro es disposen a abraçar el central de sa Pobla. | F.O.

VALÈNCIA 0
MALLORCA 3

VALÈNCIA: Hildebrand (0), Miguel (1), Helguera (0), Caneira (1), Moretti (1), Maduro (0), Baraja (1), Arizmendi (1), Mata (0), Silva (1) i Villa (2).
Morientes (1) substituí Maduro, lesionat, en el minut 25, Alexis (1) suplí Caneira, lesionat, en el minut 46 i Joaquín (1) entrà per Villa, lesionat, en el minut 61.
MALLORCA: Moyà (2), Héctor (2), Nunes (2), Ramis (3), Navarro (2), Varela (2), Basinas (2), Ibagaza (3), Jonás Gutiérrez (2), Arango (2) i Güiza (3).
Webó (1) substituí Güiza, que es retirà enmig d'aplaudiments, en el minut 73, Borja Valero (1) suplí Basinas en el minut 78 i Trejo (1) entrà per Ibagaza en el minut 85.
ÀRBITRE: Àlvarez Izquierdo (1), del comitè català. Amonestà amb cartolina groga Ramis en el minut 31, Miguel en el minut 45 i Héctor en el minut 53.
GOLS: 0-1: minut 11, Ibagaza roba una pilota al centre del camp, fa una gran passada a Güiza que, després de fer un gran control i superar Caneira, inaugura el marcador amb un xut fluix però col·locat que Hildebrand no pot aturar.
0-2: minut 19, Ramis, de falta directa.
0-3: minut 56, centrada d'Ibagaza des de la línIa de fons i Güiza, amb l'espatla, supera Hildebrand.
INCIDÈNCIES: Quasi ple a Mestalla per presenciar el partit entre el València i el Reial Mallorca. Els aficionats valencianistes varen rebre El seu equip amb una espectacular ovació, després que diumenge passat aconseguís guanyar el Reial Madrid al Santiago Bernabéu. Molts incondicionals locals abandonaren l'estadi abans que finalitzàs el matx. El València fou acomiadat amb xiulets i mocadors. Més d'un centenar de seguidors del Mallorca acudiren a Mestalla.

Quina lliçó! El Reial Mallorca guanyà i humilià el València (0-3) i alimenta el somni europeu. No serà fàcil, però quan falten vuit jornades per al final de la Lliga encara és possible que el Mallorca aconsegueixi classificar-se per a la Copa de la UEFA.

La permanència, tot i que encara manca la certificació matemàtica, ja és un fet i ha arribat l'hora d'alçar el cap i mostrar-se ambiciós. És ara també el moment de les lamentacions, del record amarg de les derrotes injustes, de la falta de valentia de Gregorio Manzano... Així i tot, el Mallorca es troba ara a només cinc punts del Sevilla, que ocupa la sisena posició a la classificació, que dóna accés a la Copa de la UEFA.

S'ha acabat la maledicció! El Reial Mallorca aconseguí trencar totes les estadístiques i guanyà per primera vegada en la història dins Mestalla. A més, ho va fer amb solvència, amb claredat i amb justícia.

El València afrontava el duel amb el Reial Mallorca en el seu millor moment, després de classificar-se per a la final de la Copa del Rei eliminant el Barça i guanyant diumenge passat el Reial Madrid al Santiago Bernabéu. El Mallorca, per part seva, arribava al partit amb la tranquil·litat de tenir la continuïtat a Primera Divisió pràcticament garantida.

El Mallorca demostrà ahir que es troba en un gran moment de joc que, ara sí, va acompanyat d'excel·lents resultats. Gregorio Manzano té a les seves ordres una magnífica plantilla, amb futbolistes d'indiscutible qualitat... I ahir tornà a quedar clar. Ibagaza, una vegada més, dirigí l'equip i creà oportunitats del no res. És imaginació pura. I precisió. I verticalitat. Però la feina d'Ibagaza ha trobat enguany el complement perfecte amb un excepcional Dani Güiza, que vessa punteria. Destacà ahir també la figura del pobler Ivan Ramis. El central s'ha consolidat a l'onze inicial, ja ha aconseguit tres gols a la Lliga i ahir demostrà que també sap treure faltes. I de quina manera!

D'inici, ja va quedar clar que la connexió Ibagaza-Güiza estava perfectament empalmada i quan encara no s'havien complert cinc minuts de joc, el davanter andalús disposà de la primera oportunitat. Era el primer avís. Poc després, Güiza encertà a transformar en gol una bona passada del migcampista argentí. I encara abans que es complís el minut 20, Ramis, de falta, ampliava l'avantatge del Reial Mallorca amb un golarro. El València intentava reaccionar, però sense encert. Morientes, abans que es complís la primera mitja hora, substituí Maduro, lesionat, però no canvià res. El conjunt de Koeman semblava esgotat, sense idees, descentrat, tot i els intents de Villa, el més actiu dels valencianistes.

El Mallorca tenia el partit absolutament controlat, no passava grans dificultats, però restaven encara quaranta-cinc minuts. El conjunt de Manzano aguantà les envestides inicials del València, que cercà un gol ràpid per ficar-se de ple en el partit.

Güiza, al contracop, disposà d'una clara oportunitat per certificar el triomf però, quasi sense angle, el seu xut no trobà porteria. I, tal com havia succeït a la primera meitat, després d'un primer avís, el davanter andalús no perdonà. Es complia el minut 56 quan Ibagaza aprofità una bona passada d'Arango per centrar a l'àrea on Güiza, amb l'espatla, va fer el tercer. El partit quedava així del tot decidit.

El Mallorca, aleshores, controlà el joc davant un València entregat. El conjunt de Koeman abaixà els braços. El tècnic holandès s'amagà a la banqueta i molts aficionats optaren per abandonar Mestalla. Quedava encara una minutada per davant, però res no canvià. El València no podia fer res i el Mallorca semblava que no volia humiliar en excés el rival. Una mocadorada i molts xiulets serviren per acomiadar un partit històric. El Reial Mallorca alimenta així el somni de classificar-se per disputar la Copa de la UEFA la temporada pròxima.