• Màx: 18°
18°

Competició dóna per acabat el Betis-Bilbao

L'equip basc s'emporta la victòria per 1-2 i el Ruiz de Lopera serà clausurat durant dos partits

El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va donar per conclòs el partit entre el Betis i l'Athletic Bilbao amb el marcador establert en el moment de la suspensió per la botellada rebuda pel porter visitant, Armando, és a dir victòria del quadre basc per 1-2 en el minut 70, i ha decidit clausurar l'estadi Manuel Ruiz de Lopera durant dues jornades de Lliga.

El president del Comitè de Competició, Alfredo Flórez, que va reconèixer com a «excepcional» el fet de donar per conclòs el partit en faltar vint minuts per jugar-se, va explicar que «la prompta identificació de l'agressor ha estat un atenuant a l'hora de sancionar l'entitat sevillana». Flórez va cridar l'atenció sobre el fet que «l'entorn de l'agressor reaccionàs de manera immediata, identificant-lo, detenint-lo i posant-lo a disposició de la Policia». En cas de no haver-se produït aquest fet «determinant», la clausura del recinte bètic podria haver estat de més de quatre partits.

A diferència d'altres ocasions d'agressió, aquest enfrontament «sí que es dóna per acabat perquè quedaven pocs minuts i l'Athletic havia fet els seus tres canvis i hauria hagut de continuar amb deu jugadors i sense porter», cosa que «atempta contra l'equilibri de la competició». Com tota resolució d'aquest organisme, els clubs disposen d'un termini de deu dies per apel·lar les sancions imposades. Armando Ribeiro va ser agredit dissabte passat en el partit Betis-Athletic de la lliga espanyola, en rebre a la cara l'impacte d'una botella llançada des de la grada, motiu pel qual el partit va ser suspès en el minut 70.

Armando haurà de guardar «repòs absolut durant diversos dies», segons l'informe mèdic després de l'exploració a què va ser sotmès diumenge el porter de l'equip blanc-i-vermell. A l'esmentat informe es va assenyalar que l'examen realitzat va revelar que, a més de la ferida incisa contusa al vorell orbitatori, l'hiperèmia conjuntival i l'hematoma a la part interna de l'ull dret detectats dissabte, el jugador sofreix un «edema intern de la zona posteroinferior de la retina».